South Bank City Beach

Den fina stadspoolen! Det tar fem minuter för oss att gå ner till det här fina området med gräsområden, strand, pool, grillplatser, cafeér, barer mm. På helgerna är det alltid mycket folk och aktiviteter på gång. Trots att vi bor så nära har vi bara badat där två gånger sen vi kom hit. Nu är det nästan för kallt skulle jag tro, men det är alltid folk som badar men kanske inga badkrukor.
Varje helg är det Lifestyle market med massa smått och gott!

Dinner and dinner

Fredag och lördag kväll har vi spenderat på restaurang, lyx! Igår var vi på Thai restaurang med Tanja och Nestor, åt god mat och drack en del rödvin=) Servitörerna var thailändare allihop så det kändes nästan som vi var i thailand. Servitören berättade om läget i Bangkok och allt som försiggår där. Vi var där till stängning så de praktiskt taget bad oss att gå vid kl 23 haha.

Ikväll har vi varit ute på middag med Andrew (Oskars kollega) och hans flickvän Mel. Blev italienskt och mumsig pizza! Annars har vi bara slappat idag, har regnat och varit mulet hela dagen. Jag har sökt några jobb runtom Brisbane på Subwaykedjan, de söker hela tiden folk så borde inte vara så svårt att få.. Igår fick jag en massa beröm på jobbet, chefen sa att hon tycker jag gör jättebra ifrån mig efter att ha varit där så kort tid och inte har erfarenhet av jobb med barn, det var väldigt skönt att höra! 

Imorgon blir det förmodligen ut till nåt shoppingcenter, (köpa lås till cykeln och Oskar vill kika lite på nya ipaden) och förhoppningsvis är det sol så vi kan ligga och njuta lite vid poolen. 

Måste ju berätta om en obehaglig grej förresten! Hände inte mig, men svenska Pauline. I hennes trädgård såg hade de en två meter lång äcklig pytonorm i veckan!! Den slingrade sig mot deras tak.. de är inte giftiga men kramar ihjäl sina offer. Usch usch usch panik!! Det är tydligen inte alls vanligt att se ormar här (som vi svenskar annars tror). Men hon hade oturen att träffa på en rejäl en.. vi är glada att vi bor i lägenhet!

Lovar att vara försiktig på cykeln!=)

Cykel

Nu har jag äntligen en cykel!! Inte vilken som helst heller, utan en väldigt fin! Jag ser det som att jag lånar den och ger tillbaka den när Nestor vill ha den igen. Han däremot säger att den är min.. det är i varje fall en superfin cykel jag fått låna=) Här är det lag på att använda hjälm så fick låna det också. Måste köpa ett lås och lampor innan jag kan börja använda den, försökte kika runt i stan igår men hittade inget.

 

 

När vi fick cykeln i tisdags kväll hade vi samtidigt vår första bjudning hemma, det blev finmiddag med tacos och vin=) Alltid lika gott!(och lätt att laga hehe). Det blev en mycket trevlig kväll med Tanja och Nestor. Imorgon ska jag försöka lära min chef lite mer svenska, vi har bara träffats två gånger för hon har varit tvungen att ställa in senaste veckornas "pluggträffar". Nu ska jag tvätta och laga lunch innan det är jobbdags!


Intervju

Kom just hem från intervjun i sportaffären. Vi var ca 10 personer där, varav endast jag och en till saknade butikserfarenheten. De hade fått in över 250 ansökningar till det här jobbet!! Helt sjukt! Så jag känner mig rätt nöjd över att blivit kallad till intervju=) Vi fick göra en rolig övning där vi fick kort information om en kund och så skulle vi hämta tre plagg som skulle passa personen efter den infon. Sedan fick vi visa vad vi valt och förklara varför, alla gjorde olika val som mer eller mindre var rätt allihop. Ganska annorlunda och säkert givande för chefen. Jobbet handlar om att ansvara för damsidans sportkläder, verkar vara ett bra jobb men nackdelen är att man jobbar någon helgdag varje vecka. Får se vad som händer, en upplevelse rikare är jag iaf! 

Imorgon ska jag få en cykel!! Tanjas kille har en som han inte använder, gött för mig! Så de ska komma hit med den imorgon kväll så ska ha middagen färdig till dem när de kommer=) Jobbar varje dag denna veckan så det känns bra att göra lite nytta!=) 

Ni får inte glömma att skriva någon rad efter ni läst, har slarvats med det ett tag nu tycker jag! Det är så roligt att få en kommentar ibland och jag ser på statistiken att bloggen faktiskt blir läst av fler än våra föräldrar=)

Sirromet winery

En härlig och avslappnande söndag på en vingård, mycket trevligt!

Spelning

Spelningen igår kväll var väldigt intressant och annorlunda! Fem band uppträdde, vissa bättre än andra=) De här banden består av en blandning av människor som blivit ihopsatta för att de alla delar intresset av att spela i ett band. Projektet heter "Live your rock dream" och är ett kanonbra initiativ. Vem som helst får anmäla sitt intresse sen sätts banden ihop, vilket innebär att människorna är väldigt olika. Åldern varierade mellan 30-65 år, den häftigaste var en dam på 60 år som körde hårt med sin elgitarr haha! Oskars jobbarkompis var klart duktigast, han showade bra! Även Oskars chef var med och tittade/lyssnade på konserten.

 

Aidan var superduktig på sin elgitarr!

 

Dags att sova, natti natti!


Till salu

När jag satt och läste tidningen till frukosten i morse såg jag vår lägenhetsbyggnad på ett mittuppslag. En lägenhet är till salu för ca 2,95 miljoner.. vi är inte intresserade=) Det var bara kul att se bilden i tidningen. Varje lägenhet ägs av olika människor och många hyr sedan ut dem till hyresgäster som oss, så de kan tjäna en slant. Vår lägenhet är näst längst upp i vänstra hörnet, balkongen är precis under den röda rutan.

 

 

After worken igår var hur rolig som helst! Vi började som 11 st och gick sakta men säkert mot 4 tappra kämpare, det härliga med after work är att man börjar tidigt vilket innebär att man oftast kommer hem hyfsat tidigt. Då slipper man vara trött dagen efter=)

På jobbet igår var det en gullig tjej som frågade hur lång tid 5 minuter är, hur svarar man på det?? Finns det ett bra svar?=) För en själv är 5 min lite, men det beror ju precis på vad man gör. Det kan kännas som en evighet när man väntar på något och varje sekund rör sig sakta framåt men 5 min kan också kännas som de flyger förbi.. helt beroende på vad man gör. Barn lever ju bara i nuet och tänker inte på tid som vuxna, vilket är en väldigt bra sak! Jag var tvungen att fundera på hennes fråga så när hon inte fick svar direkt så gick hon tillbaka till lekandet, så söt=)

Igår regnade det till och från hela dagen och på kvällen spöregnade det verkligen, varken jag eller Oskar har sett något liknande. Himlen öppnade sig något otroligt!! Tur att man var inomhus! Det var sjöar både på gatorna och balkongen.

Nu ska vi ut på promenad i solen och i eftermiddag blir det barbie (australiensisk barbeque) hos Andrew, Oskars kollega. Ikväll ska vi iväg och lyssna på en annan av Oskars kollegor som börjat spela i ett band som har deras första spelning ikväll, det ska bli roligt!


Grannar

Vi har just kört ett pass på gymmet, aningen mer motiverade än sist. Oftast är vi ensamma i gymmet, men idag var det tre andra killar där. I byggnaden är det sex lägenheter på varje våning och sammanlagt 44 lägenheter. Konstigt nog så träffar man väldigt sällan på grannarna. Det enda stället man ibland möter på dem är i hissen och då växlar man några meningar. Så vi vet knappt vilka som bor här. Annars är gymmet ett bra ställe att träffa folk på, dock verkar vi inte träna samtidigt som andra. Oskar träffade en engelsman i gymmet för några veckor sen men inte sett honom igen. Idag var det några andra där som vi pratade med och det kanske blir någon form av fest ihop framöver, det skulle vara jättekul! Det är mest par som bor här, utan barn men de flesta äldre än oss. Tror det finns några familjer också. Vi trivs jättebra iaf, den enda nackdelen är trafiken vilket gör att vi inte använder den gigantiska balkongen så mycket. Träffade förresten hyresvärden i mataffären idag och jag frågade om tips för att köpa cykel, hon sa att det finns cyklar i garaget som inte blivit använda på länge så tipsade mig om att sätta upp en lapp i hissen. Så det ska jag göra imorgon! 

Idag var det en väldigt livlig dag på jobbet för barnen fick testa att spela olika instrument så det blev ett jkla liv.. lät inte vackert får jag säga! Men kul hade de=) Annars hjälpte jag till med läxor och mycket stavningar och meningar. Det är verkligen givande när man ser att barnen förstår och lär sig något, så jag förstår vad som driver en lärare. Men några timmar med barnen är lagom för mig=) Efter några veckor på jobbet vet jag nu vilka barn som är busiga/jobbiga och vilka som är så goa att jag vill ta med dem hem=)

Jag fick ett samtal idag om jag är välkommen på en gruppintervju på måndag för en sportaffär (en traditionell denna gången och inte med fitnessklasser som förra). Det känns bra att få lite respons på de jobb jag söker. Jag är verkligen glad att jag har jobbet på fritidset, annars hade jag nog blivit galen av att gå hemma..!

Imorgon blir det afterwork med 10 brudar! Vi ska träffas på en bar 10 minuter från mitt jobb så det är perfekt för mig, kul ska det bli!!

Kvällssnacks

Melonerna är så saftiga och goda här, yummie!

17 Maj



Norges nationaldagsfirande med massa norrmän promenerandes runt stan med norska flaggan.

Att promenera längs floden är alltid lika härligt! 


Cykeljakt och mysbyxorshopping

Helgen har varit lugn och skön. I fredags mötte jag upp Tanja i stan efter jobbet för en drink på beach house. I lördags tog vi bussen till ännu ett nytt shopping centre där Oskar köpte ny skjorta och finbyxor till jobbet. Vi hittade även varsitt par efterlängtade mysbyxor.. så härliga att gå runt i hemma i lägenheten nu när vintern närmar sig! Jag letar efter en cykel, men det är svårt att hitta. Eftersom vi bor längs floden är det väldigt smidigt att ta sig fram med cykel och till jobbet skulle det vara perfekt att cykla. Har kollat på lite annonser och några cykelbutiker men finns inte alls så mycket och lättillgängligt som hemma. Jag vill bara ha en billig, enkel cykel som rullar! Ska jag köpa den från en affär så är de omonterade och då måste vi låna bil för att få hem dem, men jag har blivit erbjuden skjuts så det ska nog ordna sig.

På kvällen var vi bjudna till Oskars jobbarkompis Andrew för grillning. Det var kul att se hur de bodde (finare än vi trott). Det är roligt att få komma hem till folk och se hur de bor, olika områden och skillnader i standard och pris. Vi satt på deras altan och grillade tills det blev för kallt så vi fick gå in. Bara för att vi är från Sverige så tror folk att vi inte kan frysa eller tycka det är kallt här.. men det är ju inte samma sak som när det är kallt hemma, då är vi inne eller klädda ordentligt!=) Det är en rolig syn runtom stan nu, vissa går i shorts, t-shirts och flip flops medan andra går i täckjacka och stövlar! Själv har jag ett mellanting=)

Igår mötte jag upp Jen och Tanja för lite mys nere vid South Bank. Vi satt och pratade några timmar sen gick jag och Oskar åt lunch, Cold Rock glass till efterrätt. Cold Rock innebär att man väljer en glassmak och sen vilka godisbitar man vill mixa in. Snickers och kladdkaka är mina favoriter, såå gott! Godisbitarna hackas i bitar och blandas med glassen och sen är det bara att hugga in, MUMS!! Efter det strosade vi runt längs vattnet medan solen började gå ner. På kvällen tvingade vi ner oss en sväng till byggnadens gym, men omotiverade som vi var blev det inte mycket träning gjord.. vi försökte iaf =) Ikväll blir det box för mig och jag är laddad! =)  

En karta som visar den centrala delen av floden och vad som finns runtomkring den. Vi bor precis utanför kartans högra sida vid Maritime Museum.


Lika varmt (eller snarare kallt)

Nu är det samma temperatur här som i Göteborg enligt datorn, 13 grader! Här är kl 23 och hos er 15.. lite kuligt =)

Business Breakfast

Imorse var jag medbjuden till en Business Breakfast, ett evenemang som hålls varje år som uppskattning till "kontorsfolk". Då kan man självklart undra vad jag gjorde där..=) Min kompis Nicole jobbar på ett företag som sponsrade detta event och hade därför en extra biljett, intressant tänkte jag och hoppade på. Det är ju inte direkt den vanliga miljön jag rör mig i så fick gräva i den lilla garderob jag har för att hitta något passande=) Det var över 600 pers där tom Brisbanes borgmästare så nu har jag sett honom också! Det delades ut priser, vi fick en väldigt god frukost och en mycket inspirerande föreläsning om ledarskap av en man som bland annat jobbat tränat Nelson Mandelas livvakter! Det var grymt intressant!
I och med att jag gick upp så tidigt idag fick jag se den vackra soluppgången=) Det var under 10 grader imorse så jag mötte folk med mössa och full mundering..vintern närmar sig! Vädret är verkligen underbart nu med kyliga mornar och varma dagar. Som våren hemma! (när den infinner sig vill säga). Däremot börjar det verkligen bli kallt inomhus, på dagarna får vi öppna upp för att få in värme! Så man går och småfryser lite konstant nästan. Kan bara tänka mig hur det är för dem som bor i trähus här.. brrr! Som tur är har vi värme också ifall det blir kallare. Nu är vi även glada att vi har heltäckningsmatta på golvet. Oskar saknar sina mysbyxor så i helgen är det prio 1 att införskaffa ett par =)
Jag är förresten frisk nu och har jobbat sen i onsdags och det går fint =) Ska bara käka lunch och sen ge mig iväg för ett pass!

Tänk på..

"Allt vi kan göra är att göra det bästa av var dag"



Min utsikt åt vänster


Utsikt åt höger

Vanligtvis hade jag valt att titta på den blå himlen åt höger, men nu ska jag mysa med en film i soffan och då passar de mörka molnen väldigt bra!=)

TV och reklam

Ligger fortfarande hemma med feber men den är lägre idag. Har sjukanmält mig på jobbet och hoppas på att vara frisk imorgon. Den här veckan skulle jag ha jobbat alla dagar så det är lite synd att missa det men det kommer fler jobbtillfällen.

Tittande på en del TV igår och här har de reklam dubbelt så ofta som hemma, vilket innebär väldigt ofta! Däremot är de hälften så korta så det jämnar väl ut sig. Typen av reklam här är väldigt fokuserad på rabatter och utförsäljningar. De är smått hysteriska och ”klämkäcka” så de har gett oss några goda skratt. Det görs även mycket reklam på tv-shop prylar och de visas till och med på nyhetsmorgon. När det gäller livsmedelsprodukter gör de reklam för att de innehåller 90% mer fibrer (med den ökningen måste andelen varit obefintlig förut..), yoghurt/mjölk är tex 97%  eller 99,8% fettfri. Jag vet inte om det säljer mer än att bara ange andelen som produkten faktisk innehåller.. Antar att folk luras och tänker att yoghurten som är 97 % fettfri måste vara nyttigare än en yoghurten med 3% fett. Här står iaf andelen fettfritt på väldigt många produkter i butiken, känns en aning löjligt. Förresten så är yoghurten mycket godare hemma! =)

En nyhetshändelse handlade om en kvinna som hade gett sin fulla dotter en örfil framför en polis och åkt dit för det. Här är det nämligen olagligt att slå sina barn i huvudhöjd, DÄREMOT är det fullt lagligt att daska till dem på resten av kroppen om det behövs för uppfostran! Det är endast lagligt för föräldrar, när det gäller lärare som daskar till elever är det olagligt.

För att hoppa till ännu något annat så har det gjorts en undersökning här om ifall bärandet av Burka ska förbjudas på allmän plats hela 97% svarade ja och endast 3 % svarade nej till förbudet.. I Frankrike och Belgien är det redan lag på att burka inte får bäras på allmänna platser. Jag kommer ihåg en undersökning hemifrån om detta precis innan vi flyttade hit, jag minns inte siffrorna men har för mig att det var en aning jämnare..

Sådärja nu har ni fått lite info om det som händer här!


Volontärjobb och feber..

Volontärjobbet innebar att jag skulle ta emot registreringar inför morsdagsloppet som skulle hållas idag. Det var trevliga tjejer som jobbade och glada deltagare som ville hämta ut sina nummerlappar. Ett väldigt enkelt jobb för en god gärning, då pengarna som kommer in går till bröstcancerforskning. Medan jag jobbade var Oskar och köpte ett nytt objektiv till sin kamera, som han sedan kom förbi och fotade mig i action..


Under hela dagen kände jag mig frusen men tänkte inte så mycket på det, så vi åkte till en indisk restaurang i New Farm (relativt ny och fin stadsdel) där ett bord för 10 pers var bokat. Det blev en god middag och en mycket trevlig kväll, men jag kände mig inte på topp. Tog febern när vi kom hem och blev tvungen att ringa återbud till dagens jobb, skulle ha hjälpt till några timmar på morgonen. Istället har dagen spenderats i soffan.. Oskar har varit väldigt duktig och städat (tyvärr var jag för sjuk för att orka hjälpa till..;-). Förhoppningsvis mår jag bättre imorgon så jag kan jobba. Det är förmodligen från jobbet jag blivit sjuk, är nästan ofrånkomligt när man börjar jobba med barn antar jag. Egentligen är Bollywood dans inplanerat imorgon också men får väl vara smart och skippa det..=( Tråkigt, har sett fram emot det! Men det kommer fler gånger..

Här kommer ett par bilder på en underbart vacker solnedgång från igår!

 

 

Enjoy your Sunday!

 


Marknad

Vi började dagen med en tur till en härlig lördagsmarknad. Det var "bara" 16 grader när vi gick dit, det märks verkligen att vi går mot vinter. Luften är så frisk och härlig och framåt lunchtid är det ca 25 grader, alldeles perfekt=) Det är alltid massor av folk som är ute efter kap. Vi köpte bara lite grönsaker, vi tröttnar fort båda två när det är mycket folk. Det roligaste är alla provsmakningar av mat, drycker, frukter, youghurt mm.

På vägen hem gick vi förbi en spritaffär och köpte vinflaskor. De älskar rabatter och specialpriser här (vem gör inte det?=)), så vi köpte fem flaskor för  ca 160 kr.. billigt! Ikväll ska vi ut och äta på en indisk restaurang med tjejerna och någras respektive. På vissa restauranger här får man ta med egen sprit, de kallas BYO (bring your own), väldigt bra! Nu ska vi fixa till lunch innan jag ska iväg och hjälpa till inför Morsdag evenemanget!



Frukt

Frukt är bland det godaste som finns, speciellt i ett land med så fördelaktigt klimat som gör det så smakrikt! I mataffärer är det ungefär samma pris som hemma, det varierar en del beroende på vilken frukt det är. På marknader och i fruktaffärer är det däremot billigt. Jag har hittat en väldigt bra fruktaffär i närheten av där vi bor. Allt det här köpte jag för under hundralappen.. mums=) Melonerna är favoriterna!

 

 

Det har varit en lugn vecka här. I tisdags regnade det hela dagen och vi var på Bargain Tuesday bio och såg Iron Man 2.. inte mitt val som ni förstår men den var ok. Oskar var nöjd=). Jag fortsätter kämpa på med jobbsökandet, var på ett härligt boxpass igår kväll och jobbar tre dagar denna veckan. Det går fint att jobba, lite svårt att hänga med i språket ibland men det är väldigt lärorikt. Imorgon är det dags att vara svensklärare igen.. 

I helgen ska jag volontärarbeta både lördag och söndag. Det är Morsdag här på söndag och det ska hållas ett event där jag ska medverka, för insamling till en bröstcancerfond. Det ska bli roligt och intressant. Annars har vi inte planerat så mycket för helgen, får se vad som dyker upp =)

Surfers Paradise

Det tog ca 1,5 timma att åka ut till Surfers Paradise på guldkusten och kostade bara 50 kr, väldigt billigt! Stranden och havet var jättefint! Själva stan bestod mest av höga byggnader, många nya byggnader på gång och mycket turister (främst ungdomar). Surfers är känt för att vara feststället för backpackers. Men det var ju självklart inte därför vi åkte dit..=) Vi hade bokat ett rum sent kvällen innan, på ett hotell trodde vi.. men det visade sig vara ett motell.. och inte så väldigt fint.. Tråkigt tråkigt men inte mycket att göra. Rummet var stort men väldigt gammalt och slitet, men var iaf rent. vi tog inga kort för att slippa bli påminda om standarden.. =) Vi hyrde en bodyboard (en mindre bräda som man ligger på magen och surfar), vågorna var väldigt stora så man fick bara simma mellan vissa flaggor. Värst var strömmen som starkt drog en snett utåt. Höll man sig i höfthöjd var det lugnt. Livräddarna hade full koll och fullt upp. Stranden är 17 km lång.
Vi fick skjuts hem av min kompis Nicole som hade jobbat ute på kusten samma dag. Hon körde oss även på lite sightseeing till bland annat en konstgjord ö med kanaler mellan alla lyxkvarteren. Alla hus hade en fin båt och eller en jetski utanför.. ja ni ser ju själva här nedan.. verkligen ett superfint ställe! Ett drömställe att bo på.. gäller bara att bli miljonär först =)
På kvällen var det fyrverkerier vid floden som vi tittade på från balkongen =) Buddhas födelse har firats här hela helgen med massa aktiviteter och det avslutades med fyrverkerier igår kväll.


Brisbane

Göteborg

RSS 2.0