Fixarhelg

I helgen hjälpte vi ännu en kompis att flytta och i söndags fixade vi med lite av varje, en lugn helg helt enkelt!


Beach time!

Idag är det Anzac Day här vilket innebär röd dag till minne av krigsveteraner. Med underbart väder bestämde vi oss för att åka till havet och låta Karah känna på vatten och sand, det uppskattade hon verkligen så roligt som hon hade!! Hon uppförde sig jättebra och sov som en stock på vägen hem=)
 
 


Fin fågel


Blandad helg

I helgen hjälpte vi Greg och Vanessa att flytta, karah var med och skötte sig bra. På kvällen var vi på en förlovningsfest, kompisar från fotbollslaget. I söndags var vi på födelsedagskalas för Fabienne som fyllde 1 år:)


Syskon?=)


Hanna tog ett smygfoto...så himla komiskt!

Mer gos


Gräsänka

Gräsänka var jag i helgen då Oskar var och campade med två kompisar. Så jag och karah åkte och besökte bebisar, var på marknad och fick besök av Nancy och Vanessa. Jag testade Bikram yoga ( 27 bestämda poser som görs i ett 40 gradigt rum), intressant upplevelse! Igår blev det en liten tur till havet med lunch på det.


Mer Nepal


Gos gos gos


Besök hos Hanna på guldkusten

Igår lyckades jag och Hanna äntligen tajma in en dag att ses! Så jag och karah packade väskan, åkte på utflykt och hade en jättemysig dag:)


Det kommer mera...


Bilder från Nepal

Nepaleserna bar otroliga vikter på sina huvuden..
Ingång till ett av de fina klostren

En av världens största buddhistiska stupor

På g igen!

Efter en vecka med mycket vila är jag äntligen på gång igen! Vaknade med energi för första gången på ett tag. Inget jobb = inga pengar denna veckan, tur man har en fästman som sliter för båda!:) Idag blev det tom en snabb tur till affären i morse och Oskar tog några kort på mig och karah i action.


Back in Brissy

Hej hopp, vilken resa, vilket äventyr! Nepal är ett fantastiskt vackert land med underbara människor. Vi blev glatt överraskade över att de inte alls var pushiga och påträngande som de flesta fattiga länder tyvärr är. Likaså kände vi oss hela tiden säkra, även då vi 4 en dag tog en taxi mitt ut i ingenstans för att hitta en liten skogsväg till ett kloster, inte ens då försökte någon lura oss eller tigga pengar. Vi har sett vackra vyer, smutsiga storstäder, galen trafik, otrolig landsbygd, många leenden med mera med mera. 
 
Vår vandring var kanon, långt bort från den smutsiga miljön i Kathmandu och långt bort från allt annat. Folken som bor på sluttningarna i bergen klättrar dagligen upp och ner i trapporna för att ta sig till nästa by/vatten/skörd, vardag för dem och så kommer turisterna som betalar för att gå där.. Vi var 15 i vår grupp, alla lustigt nog från Sverige, Danmark eller England. Vi hade en guide och 5 bärare, alla hade 8-10kg var med sig en en ryggsäck så varje bärare bar ca 30 kg...det såg ganska galet ut! Lite magproblem är vanligt bland turister iom alla nya bakterier men under näst sista dagen fick jag hög feber och var otroligt illamående så kunde inte få i mig någon mat. Det slutade med att jag svimmade av utmatthet och vi fick hyra en "ambulansponny" som tog mig till närmsta by ca 2 timmar bort. Jag och Oskar avvek alltså från övriga gruppen sista natten för att jag inte klarade av att fortsätta. Väl i byn sov jag i ca 16 timmar och lyckades få i mig lite mat så nästa dag klarade jag att gå en liten stund tills det äntligen blev en liten körväg så vi kunde få skjuts ner till resten av gruppen och därifrån ta oss tillbaka till civilisationen igen. Lite spänning ska det tydligen alltid vara! Oskar hade magproblem mestadels av turen, Jakob fick höjdsjuka och Hanna kom undan med en kort men intensiv huvudvärk!
 
Sista dagarna tog vi det väldigt lugnt, gick på lite massage, försökte undvika ris och nudlar efter att ha ätit det 2 ggr om dagen i nästan 2 veckor.. och framförallt bara umgås så mycket som möjligt med Hanna och Jakob=)
 
Så länge det inte sluttar brant så kallar Nepaleserna det platt...
Utsikt över Kathmandu
Yoga!
Dags att börja vandra!
Underbara vyer..

Brisbane

Göteborg

RSS 2.0