Busfia

 
För det mesta är Karah riktigt lugn och skötsam men ibland blir hon rejält busig, valp som hon är. Idag har hon varit med på ett jobbpass för första gången. Jag visste att det bara var två damer jag skulle träna i en lugn park så det gick galant! Hon skötte sig utmärkt. Imorgon kommer vår supervisor igen och har lite utbildning/träning med oss. Första månaden kommer hon varje vecka, sedan vartannan och mer sällan efter det. Vår huvuduppgift är att socialisera Karah så mycket som möjligt så småningom ska hon följa med på allt vi gör. Allt för att hon ska bli bekväm i alla möjliga sorters situationer och miljöer. Självklart måste hon bära sin uniform när vi tar henne någonstans och ingen får klappa henne för hon ska lära sig att inte distraheras av det som händer runt omkring henne. Vi ska helt enkelt göra allt från en synskadad persons vinkel. Just nu övar vi på att gå på toalett på kommando, går väl sådär än så länge=)
 
 
 
 

Dyr kollektivtrafik

På tisdagar har jag ett pass i parken rakt över floden från oss och resan med CityCat tar 3 min men ändå kostar det så mycket som 25-30kr enkel resa...! Vi är utanför zon 1 vilket gör det lite dyrare men det är ju helt knäppt att det är så. Tydligen är Brisbanes kollektivtrafik den 3e dyraste i världen, efter Oslo på 1a plats och London på 2a... Inte konstigt att varje familj har 2 bilar och kör bil överallt..!
 

På tur

Idag har vi varit en sväng i affären och även hälsat på Martina som är höggravid och planerad för förlossning i slutet av denna veckan. Karah skötte sig utmärkt och det är så skönt att det fungerar så bra! Det var lite tufft första dagarna men nu är det kanon:)

Annars öser regnet ner så en del blöta jobbpass blir det och även en del inställda. Den här veckan har jag även första hjälpen kurs och på fredag ska karah vaccineras.


A big day out!

Vilken dag! Vi har varit vid kangaroo points klippor och klättrat med klätterkompisar Leif och Jessica. Karah tittade på (dock spenderades mestadels av tiden med att försök äta allt som fanns på marken). Hennes första utetur gick väldigt bra och efter det stannade vi och åt lunch, hon låg snällt bredvid och vilade. Wow vad duktig hon var och vilken intensiv dag för henne! Nu ligger hon utmattad på Ludde här hemma:)


Trevlig helg!


Norah Jones

Bra konsert!!


Lite roligt...


Gos och bus

Idag kommer vår supervisor från guide dogs så vi ska ha lite träning med Karah och sen ikväll ska jag iväg på Norah Jones konsert och däremellan har jag några jobbpass.


På promenad

Karah sköter sig bra och blir alltmer lugn och hemmastadd för var dag som går, dock gillar hon fortfarande att tugga på det mesta så det gäller att ha koll. Hon trivs i sin bur vilket är skönt och sköter sig bra när vi är iväg. Hon är väldigt populär bland grannarna och såklart alla vi möter på promenad:)


Karah i sin uniform


Duktig tjej!

Gårdagen var fullt ös och många tålamodsprövningar för min del..! Hon vill verkligen äta på allt så gäller att ha stenkoll. Idag har gått jättebra hon har skött sig kanon och vi kan redan se enorma framsteg! Hon lyssnar till sitt namn, kan sitta på kommando och går själv till toaletten (oftast). Duktig flicka!


Hon har flyttat in!!

Karah kom vid lunchtid idag och har noga utforskat hela lägenheten och ligger just nu utslagen bredvid mig. Det är verkligen fullt upp men har gått bra än så länge, förhoppningsvis går första natten smidigt! :)


Vilken kanonhelg!!

Vi har haft en fantastisk helg och Oskar är supernöjd med födelsedagen. Efter frukost gick vi kustpromenad 6km till Noosa och käkade lunch där. Det var em mulen och lite regnig dag hela lördagen. Jag hade planerat att våra kompisar skulle komma till huset som en överraskning och de skulle gå in och dekorera innan vi kom tillbaka från promenaden. Det blev perfekt timing, dock såg han Greg genom fönstret men fick ändå sig en fin överraskning! Vi hade 7 kompisar som kom upp och vi käkade, drack och spelade spel, hade hur kul som helst! Idag har vi hängt på stranden i fina vädret och haft ännu en kanondag! 30-åringen är nöjd!!!:)


Oskars födelsedag!!!!!

Idag fyller älsklingen 30år!! Det firar vi med en mysig helg på solskenskusten:)


Tada! Bild på vår goding!


Ny familjemedlem

På måndag kommer vår blindhund som vi ska ta hand om i 12 månader!!! Det har varit en process men nu är det klart!!!:):)


Bergsvandringar

Idag åkte vi på söndagsutflykt till glasshouse mountains, en timme norrut. Vi började med att inte hitta till första bergets stig upp men efter en del snurrande med bilen hittade vi den. Det tog 1.5 timma så vi åkte till nästa berg och gick uppför det också. Tog mindre än 30 min att gå uppför andra. Underbar utsikt och härlig vandring. På vägen dit åkte vi förbi stora ananasfält. Sista kortet på Oskars lila mun är från lila morötter vi hade med oss:)


Solen är tillbaka och vi njuter vid poolen


Lustiga hus

Då jag endast har ett pass idag pga stängda parker, passade jag på att gå en promenad i området. Alltid kul och kika på hus och omgivningar och här varierar det ordentligt! Tog bilder på några lustiga hus.


Brisbane

Göteborg

RSS 2.0