High ropes course

Igår testade vi på något väldigt annorlunda uppe i Mt Tamborine Adventure Park, där har de bana som går mellan träden ändå upp till 20 m över mark. Som ni ser har man säkerhetsutrustning så man behövde absolut inte vara rädd för att trilla ner. Det var olika svårighetsgrader på banorna och de innehöll olika aktiviteter. Riktigt roligt och ibland tufft!


Wohoo den här "linbanan" var bland de roligaste!


Vanessa är i mitten av bilden och har fastnat på den tuffaste delen, alla runt omkring hejade på henne medan hon hängde, stönade och svor, efter en bra stund kom hon till slut över.


Vanessa och Greg kämpar sig igenom nätet


Lite rolig info jag hittat om mitt smeknamn..

Livsenergi
Livsenergi är en vibrerande kraft som finns inom allt levande. Människor har under alla århundrade trott på en speciell kraft. I Japan kallas det "KI", och i Indien, "Prana" eller "Shakti". De gamla egyptierna avses den som "ka", och de gamla grekerna som "pneuma." Wow vilket smeknamn jag har!=)


Japanska tecknet för Ki

Qi ~ Chi
Luft, andedräkt
Qi är ett flöde av ren energi som finns inom allting och grundsubstansen ur vilket allt på jorden är bildat. I Traditionell kinesisk medicin är qi grundsubstansen som bildar människokroppen. Genom att förstå dess rytm och flöde, kunde kineserna bota sjuka och ge en ökad livslängd.

Qi står för hälsa, vitalitet och fred
. Det grundläggande formerna av qi är den manliga och kvinnliga energin: Yin-qi och Yang-qi. Det är när man balanserar manlig och kvinnlig energi, som hälsan infinner sig. Den grundläggande insikt i qigong och kinesisk medicin (akupunktur och örtmedicin) är att balanserad och lättflytande qi resultat i hälsa, medan stillastående eller obalanserade qi leder till sjukdom. Detta gäller inte bara kroppen, utan även naturen: berg, skogar och floder, hus. I alla fallen är målet att etablera ett mer öppet flöde av energi. Detta kan vi göra genom ceremonier, gigong och Feng Shui. Som en kraftfull akupunktur, öppnar framgångsrika ritualen en portal mellan den mänskliga och den andliga världen. En del människor har en naturligt fallenhet för att känna av Qi, för andra är det en utmaning. Det går att öva upp genom qigong och akupunktur. De flesta av oss känner väldigt tydligt av om någon är fylld av energi eller om stämningen i ett rum är lågt.


Den här medicinen såg jag i en hälsokost så tydligen kan jag boosta immunförsvar också!=)

Växande citroner och dyra bananer

Titta hur fint citronerna växer och mer blommor dyker upp hela tiden! Trädet kommer vara fullt med citroner så småningom. De verkar trivas lika bra på vintern som vi med svala morgonar och soliga 23 gradiga dagar. Bananer däremot saknar vi fortfarande, ända sedan översvämningarna och cyklonen i januari så har bananpriset stigit med 500%! Så det var ett tag sedan vi mumsade bananer. Hoppas det inte dröjer alltför länge till innan plantagen återhämtat sig.


Jobbhelg över och ny vecka startar

Helgens alla jobbtimmar gick förbi med rasande fart då det var mycket underhållning på mässan och så många lustiga människor att titta på. Vi fick rätt bra respons med många nyfikna frågor om hur vi går tillväga för att få folks hår att börja växa igen, så vi får se hur många nya kunder det resulterar i. Priset för det mest extrema denna helgen går utan tvekan till penismålaren. Ca 250 kr kostade det att få sitt porträtt målat och folk betalade konstigt nog gärna det. Idag är jag ledig så blev ett härligt yogapass kl 7 i morse, lite plugg efter det och vid lunchtid ska jag hålla ett träningspass med Nancy och Vanessa, sen ska vi på bio och ikväll är det fotbollsmatch= en härlig dag!


Ännu en tavla uppsatt på väggen


Varning för känsliga tittare..;-)


Överblick över en del av utställningen


Någon form av åkattraktion


Här har ni det som tar hem priset för det mest annnorlunda och extrema skulle jag säga, penismålaren!
En ca 70 år gammal man som målar av folk med sin penis som pensel.. heeelt galet!!!


Sexpo

Mellan torsdag och söndag ska jag jobba på en mässa om "sex och vuxen livsstil". Det kommer vara shower, tävlingar, seminarium, massor av grejer till försäljning mm. Anledningen till att jag ska jobba där är för att Hair Loss studion som jag jobbar för ska vara där och marknadsföra sig, företaget fick god respons när de testade mässan i Melbourne. Det är öppet ända till midnatt så det blir sena kvällar för mig som inte är en nattuggla! Den här veckan kommer jag jobba ca 45 timmar iom mässan, vilket händer sällan för mig men det blir fina pengar och det ska bli kul med något annorlunda. Oskar ska spela golf i helgen med jobbarkompisarna. 


Här var vi uppställda på ett köpcentrum tidigare i år


Klistermärken på bilar


Att ha klistermärken på bilens bakruta är ganska vanligt här, likaså att ha egendesignade registreringsskyltar. Den här bilen är väldigt speciell dock, så här många klistermärken har jag aldrig sett på samma bil. Vanligtvis sätter de upp ett märke för varje familjemedlem, och klistermärket visar något personligt om den personen. Den här bilen dock vet jag inte hur jag ska tolka.. Antingen har de en superstor familj, eller är det hela släkten eller bara slumpmässigt uppsatta märken..


Här har vi my family stickers med en surfpappa, shoppingmammam, skidåkande barn(?), fotbollsspelare, bebis samt husdjur.


Oskar masterchef och hemmafixare?

Imorse briljerade Oskar med pocherade ägg, första gången det provades på i vårt hem och de blev så goda!

Sedan städade fästmannen och sen satte vi upp tavlor på väggarna. Har bara haft en uppe hittills, men nu ser det mysigt och hemtrevligt ut här! Nedan är tre bilder som Oskar fotade under vår resa. Vi får inte spika så använder något som heter 3M, kardborre som är väldigt smidigt!


Det här är tavlan jag fick av Nicole i födelsedagspresent

Helgen har varit lugn, jag mår mycket bättre vilket är superskönt. Igår var det meningen att jag skulle hålla ett provpass för några som vanligtvis tränar med en tränare som var bortrest igår. Men tyvärr så regnade det så det blev inställt=( Det har inte regnat på veckor så regnar det just den morgonen jag inte ville ha regn, typiskt! Jag som hade planerat och fixat med ett pass och varit nervös hela veckan till ingen nytta hehe=) Här gäller inte riktigt sägnen "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder". Nej regnar det eller är under 15 grader så vill man helst bara var inne, bortskämt folk=) Jaja det kommer fler chanser, fick tidigare reda på att jag klarade den tredje och svåraste kursen nu, wiieehoo vad skönt! Så nu är det bara två kvar och de ska nog inte vara några problem. Detta firade vi med att gå ut och äta indiskt ikväll, mumsmums!

Solsken


Sol sol sol sol sol sol sol blir vi bortskämda med härnere! Hoppas detsamma gäller för er på er semester!


Sjuk..

Jaha då var man sjuk igen=( Något som inte är som det ska i kroppen.. Vet inte vad det beror på men har varit sjuk en hel del sen vi flyttade down under. Självklart berodde det i början på att jag började arbeta med barn som sprider lite allt möjligt omkring sig. Men nu borde det vara nog. På tal om barnen så hr de haft vinterlov i 2 veckor nu och det har varit kallt (under 20 grader) så mycket tid har spenderats inomhus. Sjukt men sant. Strålande sol men en kall vind gör att vi aktiverar oss inomhus istället. Men en dag lekte de utomhus och då händer en ovanlig grej- en 8-årig pojke biter en annan pojke i ryggen, så ett rejält bitmärke blir kvar! Första gången något våldsamt hänt så det var överraskande.

I helgen har vi tagit det lugnt, jag har försökt vila så mycket som möjligt. Vi har varit en sväng och kollat på ringar, väldigt kul och svårt! Man kan ju säga att vi kan väldigt mycket mer nu än innan helgen även om det inte blev något köp.

En fika med favoriten chai-latte och den här gången testade vi den nya flugan babyccinos, en drink för barn som är med sina latte-mammor och fikar. Mjölk med marshmallows, mycket skum och choklad sprinklat över. Inte lika god som jag förväntade mig då den inte var varm.

 


Ännu fler bilder..

Tack för gratulationerna! Vi har så många vackra bilder att bjuda på, att jag inte kan välja bara några få. Här kommer en blandning av fina bilder från Port Douglas området!


Oskar i solnedgången


Mumsiga cocktails i hotellbaren


Lummiga hotellområdet med restaurang/bar till vänster


Vädret var omväxlande sol och totalmulet, vilket såg maffigt ut vid havet.


En av mina favoriter!


Jag njuter av solnedgången


Utsikt över Port Douglas 4 mile beach


Port Douglas fortsättning


Varning för krokodiler och maneter! Under vintermånaderna är det dock inga maneter, men vi var inte så sugna på att bada i vilket fall. 22 grader i vattnet och det var en del människor som var i.


Vykortsfoto, eller vad säger ni?


Palmträd och kokosnötter fanns det gott om!


Lite hopp och lek kunde vi inte hålla oss ifrån=)


Port Douglas

Helgen var som sagt underbar, det är himla vackert däruppe! Vi bodde 5 minuter ifrån stranden och hade sedan 20 min till regnskogen så att varva promenader i sådan natur är ju helt obeskrivligt härligt!! Vi hade hyrt en bil som vi turistade runt i och kunde vara spontana i så vi hittade på lite av varje i området. Men som sagt mycket regnskog och stränder blev det. Tyvärr var vädret inte optimalt så det blev ingen snorkeltur, för de starka vindarna hade gjort vatten grumligt. Däremot åkte vi en båttur på en flod där 70 krokodiler håller till.. vi lyckades se 5 av dem. Från nyfödd minikrokodil till en 5 meter lång jätte! Här kommer några regnskogsbilder!


Bjässen


Vi såg en del som badade i dessa " rock pools", bland annat ett svenskt par, men inte vi badkrukor!


En stor nyhet- vi har förlovat oss!!!

Över internet kanske inte är det roligaste sättet att berätta det på men det absolut bästa när vi bor på andra sidan jorden! Igår kom vi hem från en alldeles underbar weekend i Port Douglas. På vår 6-årsdag överraskade Oskar mig med att gå ner på knä, på en strand efter en mysig middag!=) Så nu är vi förlovade!! =)=) Han hade köpt en tillfällig ring som jag har på mig nu, sen ska vi välja ut något ihop=)

Traditionerna skiljer sig lite mellan Australien och Sverige. Jag är inte så haj på "vad som gäller" i Sverige, men här bär mannen ingen ring under förlovningen, utan först efter giftemål. Här gifter man sig snart efter förlovningen och man anordnar en förlovningsfest där man får presenter har vi blivit informerade om av Greg och Vanessa som hämtade oss på flygplatsen igår. Vi har inga planer eller brådska att gifta oss och det kommer förmodligen inte att ske förrens tidigast om några år. Detta till deras stora besvikelse, de såg fram emot ett bröllop snart och att kanske få en anledning att åka till Sverige var deras ord haha! Vi kommer att ta det i vår takt (tänk 6 år till förlovning hehe=)) och bara njuta av att vara förlovade.


Puss älskling!


Brisbane

Göteborg

RSS 2.0