Långhelg igen

I helgen är det långhelg igen..! Labour day firas på måndag, på samma sätt som 1 maj hemma firas som arbetarnas dag. Här har de dock lagt dagen på en veckodag så att folk ska få vara lediga.. man kan inte annat än att gilla australiensarnas sköna inställning till jobbet och den relaxade livsstilen=) Vi firar långhelgen med att ta en utflykt ut till kusten imorgon. Det lutar åt att det blir Surfers Paradise som ligger på guldkusten, där har vi aldrig varit förut så ska bli kul! Vi har hört att det är ett ställe med mycket backpackers, surfare och höga skyskrapor.. 

Min hårmodellupplevelse var bra, vi tittade på lite bilder när jag kom och pratade om vad hon/jag tänkt. Hon klippte upp det ganska mycket i nacken, som en pagefrisyr skulle jag säga. Tog ca en och en halvtimma så noggrann var hon=) Jag tror att jag är nöjd (fick ju behålla det mesta håret;-)), men det tar alltid några dagar innan det lägger sig. Nu är det fönat och fixat, kanske inte riktigt vad jag gör dagligen..=) Lägger upp en liten bild ifall någon är nyfiken.

Nu ska jag iväg och jobba! TREVLIG VALBORG!!

Hårmodell

Det har blivit dags för en klippning och när jag gick runt i West End (en stadsdel) så såg jag en skylt om att en hårmodell sökes. Det tog jag som ett tecken och gick in i butiken och frågade vad det innebar - klippa håret kortare, svarade hon. Jaha det lät ju bra tänkte jag utan att veta vad som menas med "kortare".. det lär jag märka imorgon då jag ska dit på morgonen.. Spännande! Återkommer med en bild..

Jag gick runt i West End för att kolla om det fanns skyltar om lediga jobb, hittade en klädbutik där de sökte folk. Var en engelsk tjej som jobbade där nu och vi pratade en bra stund, hon skulle lägga in ett väldigt gott ord om mig till sin chef. Får se om det leder till något, men jag tror det är på det sättet det oftast går till att få jobb. Kontakter eller vara på rätt plats vid rätt tillfälle. 

Igår insåg jag vilken utmaning det är att lära någon svenska.. uttal är verkligen svårt! Det är så självklart för mig men så svårt att förklara hur jag gör vissa ljud eller varför tex bokstaven g ibland uttalas som j.. Ja det är verkligen utmanande och svårt men också väldigt roligt! Blir en hel del skratt när hon uttalar vissa ord (jag skrattar självklart inte åt henne, utan med henne ;)). 

Pratade just med Oskar som är på väg hem från jobbet, han var väldigt glad då han hade haft en demo med en kund idag som gått väldigt bra! 


Kängurukött är mumsigt!

Vi blev verkligen glatt överraskade av känguruköttet igår, det smakade jättegott! Svårt att beskriva smaken men påminner om viltkött och helt enkelt riktigt gott =) Det var en härlig grillning, det är väldigt trevligt att det finns massa grillar utsatta längs floden och i parker till allmänhetens förfogande.  De är gratis och i väldigt bra skick för att vara så, tror de blir rengjorda varje morgon av kommunsarbetare. Men generellt sett så tar man bra hand om saker och naturen här, inte mycket nedskräpning och inte heller någon skadegörelse.

Idag är det tisdag = Bargain Tuesday på biograferna här, vilket innebär att det är nedsatt pris. Ikväll ska vi sen en australiensisk film som har med ANZAC day att göra (helgdagen som firades i helgen). Filmen är baserad på en sann historia om civila män som blev inkallade till första världskriget. Det kostar ca 40 sek att gå på bio på tisdagar, ett väldigt bra pris må jag säga!=)

Nu sitter jag och läser om svensk grammatik, jag ska nämligen träffa Monica imorgon som vill lära sig svenska. Allt är så självklart för en själv så det blir svårt när man ska förklara anledningen till varför vi pratar på ett visst sätt eller en viss ordning. Det var ju inte igår som man läste grammatik direkt så en uppfräschning behövdes verkligen!

Underbart vacker skymning!


Stradbroke och Mount Coot-tha

Utflykten till Stradbroke Island var underbar! Vi grillade vid havet, badade och såg en känguru och två delfiner! Delfinerna var tyvärr på långt håll bara, de lekte ute i havet. Framåt kvällen kommer de närmare stranden (på ett visst ställe) och vi var där, men var tvungna att åka därifrån ganska tidigt för att hinna med färjan. Eftersom det är långhelg här så var alla campingar och boenden fullbokade så vi var bara iväg på en dagstur och var tvungna att hinna med sista färjan hem. Andrew körde runt och visade alla intressant platser på ön, verkligen skönt med bil. Killarna fiskade även en stund men fick inget napp, det var ett gäng bredvid som fick däremot fick napp.

Det finns hajar utanför Stradbroke och för ett par år dog en person efter att ha blivit attackerad.. lite obehagligt! Det finns säkra platser att bada på samt platser där det står varningsskyltar om att hajar kan förekomma (vi badade bara där hajarna inte håller till, så ni inte tror annat=)). Även om det är skrämmande med hajar så är det faktiskt fler i världen som dör av att bli ihjältrampade av elefanter än av hajattacker.. lite intressant fakta!

Barbeque time!Scary!

Igår låg vi några timmar vid poolen och bara njöt av det härliga vädret. Sen tog vi bussen till Mount Coot-tha, ett berg ca 30 minuters resa från stan. Där finns en fin utkiksplats som har utsikt över hela Brisbane och ut till havet. Vi såg till och med vår lägenhet=) Det ligger även en botanisk trädgård där som vi strosade runt i ett par timmar. Vackra blommor, härlig regnskog, massa annat fint och även lite fula äckliga spindlar..

Nu sitter vi faktiskt och lyssnar på svensk morgonradio och igår tittade vi på solsidan, internet förkortar verkligen avståndet hem=) Snart ska vi iväg och grilla, blir att testa kängurukött idag..!

Vy över hela BrisbaneStjärnfrukt, tyvärr omogen..


Långhelg!

Igår hade jag en intervju kl 8 i den lite annorlunda sportbutiken som även har träningsklasser i lokalen. Det var en gruppintervju, vi var fem stycken som fick sitta på varsin yogamatta på golvet. Lite annorlunda som sagt men intervjun var ändå väldigt seriös. Vi fick berätta om oss själva och sen svara på frågor som mest handlade om hur vi hanterat olika jobbsituationer vi har hamnat i, men även på vilket sätt vi har utvecklats som personer senaste året och senaste veckorna.. tuffa frågor att svara på rak arm men det gick rätt bra. De jobbar även mycket med målsättning så vi fick skriva upp framtidsmål för olika områden. Vi skulle ha förberett en kort lektion i något som jag skrev om i förra inlägget men det blev inte tid för det, vi pratade desto mer istället. Jag är iaf nöjd med min insats så får vi se om jag går vidare till personlig intervju eller ej. Det negativa med jobbet är att man ska vara tillgänglig för jobb varje helg.. men vi får se vad som händer! 

Jag jobbade på fritidset igår också och det gick fint! Det är väldigt svårt att lära sig namnet på över 50 barn när man inte jobbar varje dag men det kommer väl, i nuläget kan jag bara några stycken.. Vädret var bra så många var ute, jag spelade lite rugby med några killar men hängde inte med på reglerna så gick sådär. Några tjejer var väldigt intresserade av att lära sig svenska så lärde dem "hej" och "hej då", får höra sen om de kommer ihåg orden =) Personalen som jobbar där är flest lärarstudenter och igår blev jag fotograferad och uppsatt på väggen som ny anställd =) Fick en hel pärm med info som jag läst igenom om regler, procedurer och uppföranden. Det är som alltid i början, mycket ny info som tar lite tid att processa. 

I onsdags var jag på mitt första boxpass ute förresten! Nere vid floden ca 5 minuters gångväg härifrån så håller de boxpass. Det regnade hela onsdagen så det var bara 8 st kom på passet (veckan innan hade de varit 22). Men det var jättekul!! Passet hålls på olika platser runtom stan och det är tre pass i veckan nere vid oss. Det är så himla skönt att träna utomhus och särskilt kul med gruppass! Jag köpte ett 10-kort så det lär bli fler gånger framöver. 

I helgen är det långhelg! På söndag är det Anzac day, en dag som är tillägnad att hedra alla soldater från Australien och Nya Zeeland som dog under första världskriget. Krigsveteraner kommer marschera i städer över hela landet. Detta innebär i varje fall att måndag är en "röd dag" så folk är lediga. Imorgon ska vi åka ut till Stradbroke Island som ska vara en underbart vacker ö!! Den ligger ca en timmes bilfärd och en timmes båtfärd ifrån Brisbane. Oskars jobbarkompis Andrew och hans flickvän har bjudit med oss (de har bil vilket underlättar en del=)). Vi har hört att man kan se/klappa/bada med vilda delfiner i havet om man har tur!! Det skulle vara helt FANTASTISKT!! Blir det inte den här gången så blir det nästa! =)Trevlig helg!!

Fått JOBB!!=)

Ja, jag har fått ett JOBB!! På ett väldigt oväntat sätt kan man säga..=) Jag skrev i förra inlägget om att jag skulle träffa en australiensisk tjej som vill lära sig svenska. Så jag träffade henne igår, vi fikade i över tre timmar! Lärde henne inte så mycket svenska dock..vi pratade mest om skillnader mellan Australien och Sverige. Det visade sig iaf att hon är manager för ett fritidscenter som behövde personal och hon visste att jag sökte jobb så frågade om jag var intresserad..jaaa svarade jag=) Det är ett fritidscenter för barn mellan 5-12 år, innan och efter skolan. Det är ett väldigt sportinriktat center som spenderar mesta tiden utomhus vilket passar mig bra. De har tennisbanor och en stor gräsplan utanför, på insidan är centret ganska litet. Jag har inte haft tanken på att söka den här typen av jobb med barn, men nu dök en kanonmöjlighet upp så det är bara att testa på! Det är ca 50 barn och 7-8 anställda. Det finns ett par barn som är döva så många använder teckenspråk samtidigt som de pratar, vilket innebär att de flesta barn och anställda har lärt sig teckenspråk. Det är ett väldigt intressant center med mycket i rullning!

Eftersom centret är öppet före och efter barnen skolgång så finns inga heltidsanställda. Man jobbar skift och antalet varierar, jag är bara glad för de tider jag får jobba! Jag jobbade min första dag redan idag! Det ligger i en suburb på andra sidan floden, tar 15 minuter med färjan dit+15 min promenad så det är helt ok. Går buss och tåg också men färjan är finaste resemedlet=)

Idag har det regnat vilket innebär att alla barnen var inomhus mesta delen av tiden, men det gick väldigt bra ändå. Det verkar vara väluppfostrade och "lugna" barn. Vissa gör läxor, ritar, målar, spelar spel, dator, läser mm. Finns massor att välja mellan, en tjej bad mig rita en flicka på ett papper men kass som jag är på att rita slutade det med att jag kom undan med en blomma =) En kille visade stolt att han visste vart Sverige ligger på en jordglob =) Det var en bra eftermiddag, med mycket nytt! Så nu är jag helt slut..!! Ska jobba på torsdag igen.

Har även en intervju på torsdag för en lite speciell sportbutik som även har träningsklasser i sin butik. Det är en gruppintervju där alla ska hålla en lite lektion i något valfritt (som berättar lite om personen man är). Jag har ingen aning om vad jag ska hålla.. förslag mottages gärna!!;-) Ska bli spännande..! 

Just det ja, var ju på Bollywood dans igår och det var jätteroligt!! Om ni har sett någon indisk film så brukar det alltid vara med lite bollywood dans i.. Riktigt kul så det blir fler gånger! Efter det gick jag, Jen och Martina till en restaurang åt gott och tog en drink för att fira mitt nya jobb=) En grymt bra måndag får jag säga! Vi har äntligen fått internet nu också!! Skönt att slippa gå till biblioteket.. Känns riktigt lyxigt att ha det hemma i lägenheten =) Så nu ska vi se på ett avsnitt av Two and a half men!


Söndag kväll

Då var det söndag kväll här! Helgen har varit väldigt bra, i fredags var jag på tjejmiddag på en grekisk restaurang där det blev god mat och trevligt sällskap. Igår var jag på marknad, den bästa hittills! Massa god och billig frukt och lite av varje annat intressant. Sen åkte jag och Oskar till ett köpcentrum men hittade inte så mycket där, var på ett annat idag där vi shoppade lite. Igår kväll tog vi med oss picknickfilten, en flaska vin, en påse chips och gick och satte oss i en park med utsikt över floden och stan, underbart! Det har varit lite svalare i veckan så fick använda jeans och tröja..

När vi var på shoppingcentret idag så hade jag med mig CV och passade på att lämna i några butiker. Jag satt just med en onlineansökan i säkert över en timma.. det tar verkligen tid att söka jobb! Jag fick ett "tack men nej tack" mail från hälso/viktminskningscentret som jag verkligen hoppades på.. tråkigt men dyker säkert upp något annat snart=)

Imorgon ska jag träffa en australiensisk tjej som vill lära sig svenska, hon har svensk släkt och ska till Sverige senare i år så vill ha lite hjälp. Jag har ju tiden och kunskapen så tänkte att det kan bli intressant =) Sen på kvällen ska jag, Jen och Martina testa på Bollywood dans! Vet knappt vad det är men kul ska det bli!!

Stoort fint träd

Idag har det varit väldigt svalt ute, 21 grader. Kändes nästan kallt faktiskt, men det har regnat vilket har kylt luften. Friskt och skönt tycker jag=) Imorgon ska jag förutom fortsätta jobbsökandet, ut och äta med Hannah som jag träffade i Peru när jag och Hanna vandrade Inkaleden. (Ja båda heter Hanna:=) Ska bli jättekul att träffa henne igen! Vi har haft lite mejlkontakt sen Peru. Oskar ska på frisörjakt efter jobbet=)

Glömde nästan berätta att vår ugn exploderade häromdagen!! Vi (rättare sagt jag=)) skulle laga middag och rätt vad det är så hörs en smäll och glas flyger omkring, först förstod vi inte vad som hände utan blev lite chockade. Det var väldigt oväntat, vad är oddsen på att ugnsfönstret ska explodera liksom??!! Som tur var, var ingen i närheten så vi fick inget glas på oss. Vi hämtade hyresvärden som bytte dörren på några minuter.. Smidigt och vi fick vår middag lite senare=)

Här kommer bilder på ett jätteträd som vi promenerade förbi i helgen.


Äntligen bilder på lägenheten!

Nu kan ni äntligen få en uppfattning om hur vår lägenhet ser ut! Det går att klicka på bilderna för att få dem större. De två nedersta bilderna är utsikten från balkongen mot stan, dag och kväll. Eftersom balkongen är så stor så har vi utsikt mot stan också, även om den mesta utsikten är mot andra byggnader. Som ni ser är nästan alla väggar senapsgula.. intressant färg kan man säga.. de ska målas om men det har vi ju ingen aning om när det blir eller om vi är kvar då. 

Helgen har varit väldigt bra, både jag och Oskar hade en lyckad fredagskväll och var därmed lite sega igår=) Jag var på en restaurang där vi satt på golvet och åt i ett bås som avskiljdes från de andra båsen med draperier, eller fördragna gardiner. Väldigt annorluna var det iaf! Efter det blev det några drinkar på en bar. Det ovana här (och lite obehagligt) är att alkoholgränsen för när man får köra bil är 0,5 promille (hemma har vi ju 0,2). Så här kan de dricka 2 glas vin eller 3 öl och sen köra... Väldigt ovant för en svensk som är van vid nolltolerans och lite obehagligt som sagt. 

Grillningen igår var kanon. Vi var i Oskars jobbarkompis hus, ca 30 min utanför Brisbane. De hade tre barn, en STOR hundvalp, en fågel och en ödla så det var fullt hus kan man säga! =) Vi satt ute på deras veranda till nästan midnatt. Kvällarna är verkligen underbara här!

Idag har vi promenerat runt lite i området och hittat några trevliga restauranger, fruktaffär och lite annat som är bra att ha. Det är varmt ca 30 grader så vi har legat en stund vid poolen också. Nu blir det glass på balkongen =) Vi läste att det ska bli upp mot 14 grader hemma i veckan, härligt att våren äntligen kommit!

Rolig helg planerad!

Ikväll ska jag träffa det mixade tjejgänget för dinner and drinks in the Valley, som är partyområdet i stan där de flesta barer och nattklubbar ligger. Jag vet inte hur många vi blir men kul ska det iaf bli! Det blir ju lite osocialt om dagarna när man inte känner så många och sitter framför datorn och söker jobb, även om man varje dag pratar med någon trevlig främling=) Oskar ska ut med en jobbarkompis. 

Imorgon ska jag till en marknad med Martina, en tjej från Österrike som är gift med en australiensare. Sen på kvällen är vi bjudna på en ÄKTA AUSTRALIENSISK BARBIE (barbeque), äntligen efter 4 veckor här blir det att grilla!! Det är en av Oskars jobbarkompisar som har bjudit hem oss till hans hus, ska bli väldigt trevligt!

Igår var jag på min första jobbintervju, fast det var mer en information. Det handlade om massageterapeut, men man var tvungen att gå deras interna utbildning och det var ett väldigt ensamt jobb. Svårt att förklara men inget för mig just nu iaf. En erfarenhet rikare blev jag och fick se en del av Brisbanes södra förorter efter en lång bussresa och en stund vilset letandes efter rätt plats. Som tur är är människorna här väldigt trevliga och hjälpsamma, en dam erbjöd sig att hjälpa mig hitta gatan på hennes internet hemma. Men det behövdes inte utan gick bra ändå=)Idag har jag sökt ett jätteintressant jobb!! Det är är som konsult på ett hälso/viktminskningscenter.. jag vill verkligen ha det.. så hoppas hoppas hoppas!! Bara att vänta och se.. men vill veta NU!! =)

Trevlig helg mina vänner (och fredag för er som just börjat dagen)!!

Jobbsökandet har börjat

Nu har jag suttit på Brisbanes stadsbibliotek hela dagen och läst igenom jobbannonser och skrivit ansökningar. Timmarna går fort när man plöjer igenom annonser! Det är väldigt bekvämt att sitta i bibliotekets WiFi zon med egen laptop. Det är alltid massor av folk, smidigt om man inte har internet hemma!

 

Mina tankar kring jobbsökandet är att helst hitta ett så snabbt som möjligt, spelar inte så stor roll egentligen vad det är för jobb (till viss del iaf). Jag kommer att söka ”simpla” jobb genom att gå runt i butiker, cafeér samt lite annat smått och gott. Jag söker även mer ”seriösa” jobb via annonser. När jag kikade på annonser hemifrån innan jul så fanns det många inom idrott och hälsa området, vilket det inte gör nu (jag tror det beror på att det var sommar då och mer populärt, medan vi nu går mot vinter). Det viktigaste är att jag börjar någonstans, får bättra på min engelska, lära känna folk och komma in i rutinerna och det nya livet här i Brissie!

 

De intressanta jobb som jag har hittat än så länge är väldigt varierande. En assistent på ett sjukhus som innebär att man har blandade uppgifter och är en hjälpande hand, på akutmottagn samt på en avdelning. Massage terapeut som åker runt till företag och masserar, receptionist på ett hotell med alla uppgifter det innebär och ett jobb som assistent på en veterinärklinik… Spännande! Jag har skickat iväg en del ansökningar och till min hjälp har jag fått en del tips och info av Pauline när det gäller resume (CV) och Cover Letter (personligt brev). Pauline bor här sen nov 08 och vi har kommit fram till att vi har jobbat på samma företag hemma i Göteborg, fast inte samtidigt, världen är liten ibland=)

 

Det optimala skulle vara att jag hittar ett jobb inom hälsoområdet, som på något sätt innebär att jag får hjälpa människor till en bättre hälsa och livskvalitet på ca 75%. Den resterande tiden skulle jag vilja volontärjobba, har kikat lite och sett att det finns en hel del intressant som man kan bidra med. Så ni som tror att jag är här för att vara hemmafru och ligga och sola hela dagarna har fel! Hehe= ) Men självklart ska finnas tid för det också = )

 

Nog babblat om mig måste ju skriva några rader om Oskar också ;) Hans första dag på jobbet gick väldigt bra, han har mycket nya termer och lära sig men känner sig fullt redo och laddad inför de nya utmaningarna. Han är väldigt nöjd med arbetskamraterna och stämningen på jobbet är jättebra så det blir nog kanon! Även om det är an avslappnad stämning på kontoret så jobbar de inte i shorts och flipflops som Oskar gärna hade velat = )

 

För övrigt trivs vi väldigt bra i vår lägenhet! Hoppas påsken varit bra hemma!


Lite nya bilder!

Vi sitter i biblioteket och laddar upp bilder men har tyvärr inga bilder på lägenheten med oss. Men här kommer i alla fall lite gott och blandat!




Bra start i nya lägenheten

Nu har vi bott i lägenheten i fem dagar och vi trivs bra! Vi har möblerat om lite, fixat och donat och därmed fått det lite mysigare och mer som vi vill ha det = hemtrevligt. Den är ju fullt möblerad men det saknas ändå lite smått här och där. Än så länge har vi bara köpt till sax, äggkoppar och osthyvel! Osthyvel var inte det lättaste att hitta eftersom här är osten ofta färdigskivad eller så använder de ett annat verktyg som ger tjockare skivor än en vanlig hederlig osthyvel. Möbler och inredning är fräsch och enkel, några lite mer säregna och speciella. VI KOMMER LÄGGA UT BILDER SÅ FORT VI FÅR INTERNET!! Måste först aktivera en telefonlinje och få ett nummer för att sedan kunna få internet installerat, det kommer nog ta två veckor särskilt nu med påskhelgen. Det försvårar faktiskt en del med internet när det gäller kontakt med familj och vänner, få info om vad det än vi behöver veta i vår nya stad, söka jobb..mm. Men allt går lösa utan internet, det blir bara lite mer omständigt=) 

Vi har varit på brisbanes första och största köpcentrum idag, det var väldigt trevligt! Annars har vi mest slappat i veckan, vädret har inte varit så bra (25 grader mulet). Tror det ska bli bättre nu över påskhelgen så vi funderar på att åka ut till havet en sväng, hoppas hoppas! Vi njuter av ledigheten, värmen och staden. Brisbane är en väldigt härlig stad som känns lagom stor. Centrum är väldigt kompakt men när man åker omkring bland förorterna märker man hur stort det är. Allt finns här i närheten, med mindre än en timme från brisbane finns havet, regnskog, berg, nöjesfält, zoo med mera med mera! Det ska bli roligt att upptäcka allt!

På tisdag börjar allvaret sen, då börjar Oskar jobba och jag med jobbsökandet!


Glad påsk på er!

Brisbane

Göteborg

RSS 2.0