Surfers Paradise

Det tog ca 1,5 timma att åka ut till Surfers Paradise på guldkusten och kostade bara 50 kr, väldigt billigt! Stranden och havet var jättefint! Själva stan bestod mest av höga byggnader, många nya byggnader på gång och mycket turister (främst ungdomar). Surfers är känt för att vara feststället för backpackers. Men det var ju självklart inte därför vi åkte dit..=) Vi hade bokat ett rum sent kvällen innan, på ett hotell trodde vi.. men det visade sig vara ett motell.. och inte så väldigt fint.. Tråkigt tråkigt men inte mycket att göra. Rummet var stort men väldigt gammalt och slitet, men var iaf rent. vi tog inga kort för att slippa bli påminda om standarden.. =) Vi hyrde en bodyboard (en mindre bräda som man ligger på magen och surfar), vågorna var väldigt stora så man fick bara simma mellan vissa flaggor. Värst var strömmen som starkt drog en snett utåt. Höll man sig i höfthöjd var det lugnt. Livräddarna hade full koll och fullt upp. Stranden är 17 km lång.
Vi fick skjuts hem av min kompis Nicole som hade jobbat ute på kusten samma dag. Hon körde oss även på lite sightseeing till bland annat en konstgjord ö med kanaler mellan alla lyxkvarteren. Alla hus hade en fin båt och eller en jetski utanför.. ja ni ser ju själva här nedan.. verkligen ett superfint ställe! Ett drömställe att bo på.. gäller bara att bli miljonär först =)
På kvällen var det fyrverkerier vid floden som vi tittade på från balkongen =) Buddhas födelse har firats här hela helgen med massa aktiviteter och det avslutades med fyrverkerier igår kväll.


Kommentarer
Postat av: jerd.palmqvist

Vilka fina bilder ni tar..man blir allt lite avundsjuk.Vädret här är nästan lika fint som hos er.

"PLÖTSLIGT HÄNDER DET" om du köper en trisslott kanske du blir miljonär.

LYCKA TILL Jerd

2010-05-03 @ 09:38:14
Postat av: Jossan aka lillsis

När jag kommer vill jag åka hit!! Jag vill lära mig surfa!!

2010-06-11 @ 20:38:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Brisbane

Göteborg

RSS 2.0