Sverige visar sig från sin bästa sida!

Vilket väder vi har, otrolig tur att vi lyckades pricka in vår semester hemma i det här vädret! Eller kanske är det så att vi tog med solen hit.. Underbart är det iaf och man ser verkligen hur svenskarna lever upp med vädret! Det bästa är ändå de långa ljusa kvällarna, dagarna blir så långa och man får betydligt mer energi. I Brisbane går solen ner innan sex nu.. Vi har hunnit med mycket medan vi varit hemma och träffat många nära och kära. Än har vi tid kvar här, då vi inte åker tillbaka förrän på söndag.


Mums!

Min going Tissen!


Hemma!

Nu är jag på svensk mark (har varit det i 48 timmar), resan hem gick bra men var självklart tröttsamt. När jag landade i Göteborg välkomnades jag av det typiska gråa vädret med lätt duggregn, men sedan blev det soligt och fint! Det känns lite konstigt att vara hemma efter så lång tid, en blandning mellan känslan av att jag nyss var hemma och att det gått ett bra tag. Men det känns underbart och så roligt att träffa alla! Stannade första natten i Göteborg och fick en underbar middag med mina favoriter spenatpaj och lax och sedan världens godaste kladdkaka till efterrätt. Frukost med ordentligt bröd, makrill, ost och arlas goda yogurt med musli.. mums! Feels good to be home=)


Mumsmiddag och efterrätt med marlena och anna


Avfärd!

Nu packar jag det sista och fixar med lite av varje! Känner mig redo för avfärd=) Resrutten är Brisbane-Singapore-Amsterdam-Göteborg... Vi ses snart i Sverige!!

Guidad promenad

i vår stadsdel West End har jag, Kate och hennes mamma varit på idag. De hade läst i en bokaffär att det var guidade turer i området varje söndag. Det var väldigt informativt och intressant om historien och utvecklingen av West End. Stadsdelen är den mest mångfaldiga av alla och det märks tydligt, variationen av människor här är enorm. Det finns allt ifrån hemlösa, hippies till snofsiga affärsmänniskor.

Vid lunchtid lämnade jag av Oskar på flygplatsen så nu är han på väg till Finland! Eftermiddagen har spenderats njutandes av det vackra vädret vid poolen och nu ikväll tog jag med Kate och Trish upp till utkiksplatsen där man ser över hela stan, lika vackert varje gång! Snart blir det läggdags, trött idag efter en rolig utgång med tjejerna igår.


Kate med sin mamma Trish


Förberedelser

Ikväll har vi packat och fixat det mesta inför avfärden. Lite tidigt för mig men passar på att göra det samtidigt som Oskar. Ganska lätt att packa eftersom vi mest har tunna plagg så vi har inte så mycket att välja på angående vad som ska med. Imorgon är det fullt upp med träning på morgonen, födelsedaggrillning hos en av lagkamraterna på eftermiddagen och utgång med tjejerna på kvällen (för Oskar är det pokerkväll)! Så det mesta bör vara klart för sen skjutsar jag Oskar till flyget på sön förmiddag. 

Det känns nästan som vintern redan kommit för sista veckan har varit avsevärt friskare luft och lägre temperatur. Under 25 dagtid, idag bara 22 grader tror jag.. nästan så man fryser lite!=) Bra med en övergång till svenska våren=) Har bara en jobbardag kvar nu som blir en ny reklamkampanj på ett köpcentrum hela måndag. Tjejerna på jobbet sa igår att de är lite oroliga att jag får för mig att stanna hemma och inte komma tillbaka, men jag sa att vi har ju precis köpt möbler så måste komma tillbaka...=)


Redo för jorden runt resan -08, nästan lika exalterade för att åke hem nu som vi var innan avfärd då, nästan=)


Vacker kväll!




En vecka tills det bär av hemåt!!

Idag är det en ynka vecka kvar för mig innan mitt flyg går hemåt. Oskar åker redan vid lunchtid på söndag. Vi känner oss lika förväntansfulla och exalterade som ett barn inför julafton!=) Igår var jag ledig så goa Hanna som är i Australien igen kom in till stan och vi spenderade dagen ihop, alltid lika kul! Vi gick en sväng på stan, roma street parklands (superfin park), åt favoritsushin till lunch och sen promenerade vi hem till lägenheten, tog ett dopp i poolen och bara slappade.



Kunde inte låta bli att fota vintergrejerna som finns i affärerna..
på en sida har de mössor, jackor och på en annan sida linnen och kjolar...lustigt!
Men nu dröjer det inte så länge innan vintern är här!


Klättring och inflyttningsfest

I helgen har det varit inomhusklättring (stackars oskar som fortfarande har ont i rumpan fick nöja sig med att titta på) och infyttningsfest med grillning på innegården. Inflyttninsfesten blev kanon, vi var ca 17 pers ett glatt gäng som njöt av fint väder i fin omgivning! Förresten har vi fått en ny vän, grannen bredvid är en 81 årig gammal svensk man har det visat sig! När vi pratade med honom första gången tyckte vi han hade svenskt accent men blev inte läge att fråga. Idag hade han en Sverige t-shirt och då blev hans ursprung genast klart! Han tyckte det var jättekul med två svenska som grannar och sa flera gånger att vi måste komma in i deras lägenhet och hälsa på snart=)


Jag och Nancy var klättringspartners

Vi hittade ett härlig sätt att svalka oss på

Mörkt och dags att sova=)


Brisbane

Göteborg

RSS 2.0