14 grader och vantar??

Hmm nu är det något som är fel.. idag har det varit 18 grader som varmast men 14 grader när jag cyklade hem från jobbet och vantarna var välbehövda! Jag fattar inte hur det kan kännas så kallt när det eg absolut inte är det. Har vi verkligen acklimatiserat oss såpass och vant oss vid värmen att 14 grader är kallt?? På morgonen är det ca 10 grader och folk tycker det är superkallt, kanske känns det kallare för att folk runtomkring pratar mycket om hur kallt det är? Jag fryser ofta i vilket fall som helst men tycker ändå vintern här är underbar (den officiella börjar imorgon 1a juni). Visst att mornar och kvällar är lite kyliga men dagarna är superfina!

På TV och andra reklammedel pratas det om att nu när vintern är på gång kan man mysa inomhus mer, med filtar och varm choklad. På träningar kommer inte en del längre för att det är "för kallt", nu är det ju perfekt väder för att aktivera sig utomhus! Folk är allt bra knasiga här=) Men jag är väl lika knasig jag som har vantar på mig när det är 14 grader...=)

Cocktails!


Igår kväll njöt vi av dessa godingar!


Uppvärmd pool

Nu är det snart vinter här och alldeles för kallt för att bada i poolen, men som tur är har de nu börjat värma upp den. Den är inställd på hela 27 härliga grader! Lyx! Så himla underbart att gå i en uppvärmd pool när luften är härligt frisk och krispig. Som idag mellan mina jobbskift passade jag på att gå i poolen med 23 grader i luften och runt 25 i vattnet skulle jag tro. Vi har det bra vi=) Trevlig helg!


Inlinestur!


Så härligt att vi fick med oss våra inlines hit, har saknat dem det senaste året.
Här är vi ute på en tur längs floden och under mitten av rundan blir det paus för stretching!


Chokladmums!


Den smälta chokladen är lika god varje gång! Varierar doppandet mellan jordgubbar, bananer, marshmallows och bananbröd (populärt här, jag skulle kalla det sockerkaka med banan snarare än bröd). Både jag och melissa blev mätta och nöjda=)


Yoga på verandan blev det idag och Oskar satte upp en tavla över TVn


Fullmåne

Den här veckan har varit bra, jag har hunnit med jobb, plugg, fika, box och fotboll och än är den inte slut! Jag har tom gjort egen musli för andra gången i mitt liv, mumsmums=) Och just nu har jag ikeabröd bakandes i ugnen, halvfärdigt bröd som jag bara behöver tillsätta vatten till som blir riktigt saftigt och gott. Förra veckan var lite galen på dagiset då en hälso-och säkerhetskontrollant var där i tre dagar och undersökte allt. Massagejobbet rullar på, fortfarande ganska lugnt med kunder. I mina studier har jag kommit till då jag ska göra 20 timmars praktik med en personlig tränare på ett fitness center. Allt känns väldigt snurrigt och förvirrande med läsandet just nu, för mycket att tänka på helt enkelt. För Oskar går det fint, i tisdags var han på ännu en akupunktur som han verkar gilla. I helgen vet vi inte vad som händer än, men imorgon ska jag träffa Melissa (en kompis som jag inte sett sen nyår för att vi inte kunnat få ihop det). Vi ska till det underbara chokladstället yum yum yum!!


Oskar tog en fin bild på fullmånen igår från vår terass


Katy Perry!

Vilken rolig kväll! Brisbane entertainment centre var fullsatt och det var bra drag. En väldigt blandad ålder med allt från 7-åringar och till långt uppåt! Vi var inte ensamma om att ha klätt ut oss även om majoriteten nog var "normalklädda"!=)


Woohho! gör oss redo hemma hos Vanessa


Nancy, jag och Vanessa

Ser väldigt roliga ut och roligt hade vi! Här ser ni de fina ögonfransarna!


Vilken show och underhållning!

Katy fick på sig en blå peruk hon oxå=)

Showen var minst lika bra som sjungandet, om inte bättre!


Grillning

Igår kom Hanna och Reid in från guldkusten och hälsade på. Vi gick en promenad i West End och käkade grekiskt till lunch, så mysigt. Oskar kom hem sent igår kväll från Adelaide, glad att äntligen vara hemma. Jag spenderade kvällen med Vanessa och Nancy, vi förberedde oss inför Katy Perrys konsert som vi ska gå på på söndag kväll! De har köpt peruker och lösögonfransar så jag ska ha blått hår, ska bli kul! Lovar att lägga upp några roliga bilder=) Idag har vi haft en lugn skön dag med grillning i eftermiddagssolen, efter en tur till lördagsmarknaden såklart!


Grabbarna sköter grillandet medan tjejerna sitter och tjatar


Pojkarnas förtjänta lektid


Promenad hemåt i skymningen


Goa människor

När jag skulle till jobbet igår så var jag ute i väldigt god tid av någon anledning, vädret var kanon så jag bestämde mig för att leda cykeln för att jag inte skulle komma till jobbet alltför tidigt. På vägen så frågar inte bara en utan två olika cyklister om allt är ok eller om jag behöver hjälp. De tog för givet att cykeln krånglade eftersom jag ledde den ist för att cykla, första gången blev jag bara helt förvånad över frågan. Jag tackade så mycket för omtanken och sa att det inte var några problem alls. Så otroligt gulligt, de gjorde min dag! En annan grej om cyklingen, lamporna längs cykelvägen är fortfarande avstängda sen översvämningen och nu när det är mörkt redan halv sex är det kolsvart att cykla hem efter jobbet. På ena sidan floden går vägen bredvid och lyser därmed upp lite, men på sidan där vi bor är det industriområden längs floden och verkligen totalmörkt. Lite obehagligt ifall något skulle ligga i vägen, men än så länge har det gått bra=)


Canvastavla som vi beställde innan vi åkte hem


Grannfest

Massor med god mat och mycket blev det över! Det visade sig att det är en stor blandning nationaliteter som bor här så det var mat från Frankrike, Irland, Sydafrika, Saudiarabien med mera! Det var jättetrevligt att se vilka som bo här och prata med en del av dem.


Mannen i blå keps till höger är vår svenska granne Karl


Härliga lördag!

Idag har vi gjort massor! Vi började morgonen med att gå till lördagsmarknaden som ligger 5 minuter bort. Där köpte vi massa frukt och grönt, superbilligt! Sen hade vi en massage inbokad och efter det blev det lite shopping, tavelramar, tofflor och täcke till sängen nu när vintern närmar sig räcker det inte med ett påslakan längre. Sen vilade vi oss vid poolen en stund och efter det bestämde vi oss för att ta en cykeltur runt området. Äntligen möjligt nu när Oskar inte längre har ont i rumpan! Alltid kul att titta på blandningen mellan nya och gamla hus här och så blev det en tur till South Bank (där vi bodde innan). Sandstranden och poolen är fortfarande stängd sen översvämningen, men det finns alltid massor att göra folk där ändå. nu på kvällskvisten är vi just hemkomna från att ha varit ute och käkat indiskt. Vilken dag!=) Igår var vi ute med gamla grannarna Vanessa och Greg på afterwork. Imorgon är det "grannfest" här för alla boende, det blir knytkalas, ska bli kul att träffa de som bor här! På inbjudan stod det att man gärna får göra en rätt från sitt ursprungsland, vi funderade på köttbullar men insåg snabbt att vi är för lata så det blir en pastasallad istället=) Förresten så åker Oskar till Adelaide mellan måndag till fredag nästa vecka, vilket han inte direkt ser fram emot efter att vi just kom hem från en långresa men det positiva är att han inte har packat upp väskan från sverige än så då slipper han ia att packa hehe.


Oskar njuter av eftermiddagssolen

En båt som glider förbi


Här kan ni se vårt citronträd på terassen, det var lite uttorkat men små mini mini citroner är på gång!


Min grymma cykel


Back in Aussieland!

I söndags kväll lämnade vi Sverige med blandade känslor. Vi kan inte säga annat än att vi hade en jättebra tid hemma så det var lite vemodigt att åka tillbaka, samtidigt som vi såg fram emot att komma till vår lägenhet och vårt andra hem. Efter en lång resa landade vi i brisbane igår morse aussietid. Allt gick bra förutom en liten grej, vi var extremt nära att missa sista flyget.. Mellan första och andra flyget hade vi 1 h och 25 min på oss att byta och mellan andra och tredje hade vi 6 timmar.. Första bytet gick hur smidigt som helst medan andra blev lite mer spännande=) Vi hade ju hur mycket tid som helst och det finns massor att göra på singapores fina flygplats men vi var i god tid till gaten.  Där gick vi igenom sista kollen och kontrollanterna kollade förvånat på våra biljetter och pratde sinsemellan men släppte in oss. När vi sedan skulle gå på flyget så säger de att vi var på fel plats och det var inte detta flyg vi skulle med... Paaanik!! Fel flygbolag!! Vi hade bara sett ett flyg till brisbane runt vår tid så tog klantigt nog förgivet att det var vårt.. Inte nog med att vi skulle springa till en annan gate, men den låg i en annan terminal också så var tvungna att ta tåg emellan. Vi började springa och på tåget träffar vi en vakt som snällt ringer till flyget vi ska med och säger att vi är på gång. Vi springer i full fart genom terminalen och till gaten som ligger allra längst bort. Som tur är skulle det flyget gå 10 min senare än det vi försökte komma på, så vi hann lugnt med till slut. Trodde vi absolut skulle vara de sista och att de hade ropat efter oss i högtalarna men nej, vi gick på tillsammans med ett gäng andra. Puh vilken lättnad!! Att vad klantiga vi kände oss.. så där fick vi sitta i planet och skämmas och svettas. Men men någon gång måste vara den första och det viktigaste är ju att vi kom med=)

På 12 timmars flyget fick jag förresten sitta bredvid en mamma och hennes 1 åriga dotter, blev inte så glad över det, Men överraskad och imponerad blev jag när hon sov det mesta och tyst satt i sin mammas knä under hela turen..!! Trötta och jetlaggade är vi, sov som stockar inatt och det var verkligen gott att få ligga ner=)


Vårfina Sverige!


Brisbane

Göteborg

RSS 2.0