Slut på det roliga för den här gången

Mamma och pappa är på väg hem till Sverige igen, tiden går fort när man har roligt och det har vi sannerligen haft! Det har varit 2,5 superbra veckor!! De var nöjda med sin resa och tyckte det skulle bli lite skönt att åka ifrån värmen och hem till kylan (knäppisar!). Tomt i vår lilla lägenhet är det i varje fall nu. Men bara i drygt 4 veckor till Oskars syster Josefin kommer på besök!



Mamma vinkar hej då från poolen=)


Juldekorationer i massor


Flod och parkupptäcktsfärd!


Jag hade lunchpass medan mamma och pappa hejar på och efter det blev det lunch längs vattnet


Äventyr



Mamma försöker fota wallabies (minikängurur) utan att skrämma bort dem




Trötta efter många intryck och varma dagar...=)


Läskiga djur?


Promenad och middagsbjudning


Choklad!!


Pappas födelsedag!


Storm storm storm!

Jisses vilket oväder det har varit både idag och igår. Idag har det tom haglat en hel del! Vi har varit på Nancys cafe och lyssnat på livemusik och efter det strosat på south bank. Endast 10 min efter vi kom hem så börjar det regna och blixtra igen, sedan kom haglet... det studsa på taken och marken som bara den, skönt att kunna sitta inne och titta på det!
 

Utflykt!

Nu är vi hemkomna från ännu en utflykt och jisses vilket väder vi kom tillbaka till, det blixtrar och dundrar som bara den och verkar inte vilja sluta!! Tur att vi kan sitta inne, vara torra och säkra och bara titta på. Vi har varit på tur söderut i Byron Bay och vidare neråt i delstaten New South Wales. Lägger upp några bilder..

Promenad upp till fyren i Byron Bay, oj vad det blåste!!
Vackra delfiner!!
Tittut!

Tillbaka i Brisbane

Hemma igen och solen är tillbaka så här njuter mamma och pappa av det!


Anlänt!

Och med dem kom regnet!! Jisses det har inte regnat på månader men idag har det regnat hela dagen! Resan gick jättebra för dem och de anlände förvånansvärt pigga. Nu är vi på solskenskusten fast just nu mer regnkusten... Men det vänder snart!


2 dagar kvar!!!

Tidigt lördag morgon landar mamma och pappa, väldigt nära nu!! I helgen åker vi upp till sunshine coast och stannar i en av mina klienters stuga (!). Han erbjöd sig tidigt oss att låna den och vi tackade ödmjukast ja:)

Ett par som jag tränar i vår byggnad har erbjudit oss att låna ett av deras sovrum då de vet att vår lägenhet är ganska liten, vilken gästvänlighet!!!

En tredje kund gav mig efter vårt pass igår en vinflaska som gratulation till vårt uppehållstillstånd, kan bara säga wow vilka människor!!!:):)


Melbourne Cup

Idag är det Melbourne cup, vilket innebär röd dag i Melbourne men bara "halvröd" i övriga landet. Vet inte riktigt vad traditionen är men folk klär upp sig som 17 och satsar pengar på ett hästarna. Jag och Aimee gick till en bar och satsade på varsin häst, men var mest där för att titta på alla uppklädda människor:)


Kolla in klackarna! Aimee tyckte jag behövde ett par ordentliga så lånade mig ett par=)


Mmmango

 


Överaskningsfest för Aimee

Igår var det Aimees 23 års födelsedag och hennes kille Wesley hade anordnat en rejäl överraskningsfest. Den officiella planen var att vi skulle käka middag, ca 12 pers totalt. Den inofficiella planen var att festen skulle vara hemma hos Wesley och att ca 35 pers skulle komma.. Jag lunchade med Aimee och hon hade ingen aning om vad som väntade. Enligt planen skulle flera vänner avboka pga olika anledningar under dagen så jag textade henne att vi tyvärr inte kunde komma...Som hennes kille hade fixat! Det var massa ballonger på bakgården där vi var och tom ett liveband! Vi fick vänta tyst i mörkret till hon kom ut på balkongen som överser bakgården och jädrans vad chockad hon blev...! Hennes föräldrar bor ett par timmar bort och hennes morföräldrar var just hemkomna från England och de var alla där. Bästa överraskningsfesten någonsin!=)

Oskar och Warren spelar ölpingis....
Hennes tjejkompisar samlade

Det närmar sig!

Om en vecka lämnar mamma o pappa Sverige och påbörjar resan ner hit. Vädret är perfekt just nu, svalare än normalt så jag hoppas verkligen det håller i sig! Jacarandaträden börjar tappa sina blommor alltmer så snart är den lila färgen förbi. Annars har det varit en lugn vecka, inga mer hjältemodiga insatser:) Visst kämpar jag dagligen med att hålla befolkningen pigga och friska, 63% av australiensarna är ju trots allt överviktiga/feta.. Så jag jobbar vidare på det:)


Brisbane

Göteborg

RSS 2.0