Weekend till Port Douglas!

Tidig imorgon bitti beger vi oss först till Cairns, ca 3 timmars flyg härifrån. Därifrån har vi hyrt bil och kommer att bo i Port Douglas som ligger strax under en timma norr om Cairns. Anledningen till att vi åker iväg är för att fira våra 6 år tillsammans! Vi hoppas på mycket mys, promenader i regnskog, fint väder så vi kan snorkla i barriärrevet och kanske ett besök till krokodiler..




Vårt gym

Här kommer ett par bilder på vårt gym, som ligger precis mittemot vår lägenhet, så det går inte fuska när det ligger så nära! Löparband, cykel, roddmaskin, medicinbollar, pilatesbollar och viktmaskiner. Det enda som saknas är fria vikter. Väldigt fräscht och fint gym som aldrig har haft mer än 4 pers tränandes samtidigt (oftast tomt). Men om någon vecka blir byggnaden mittemot helt färdig och folk kommer då börja flytta in vilket kommer fylla omgivningen lite mer. Många av de som tränar gör det innan jobbet, så vid 6, 6:30 tiden på morgonen är det ganska busy har jag sett på väg till jobbet. Ett par gången i veckan använder jag och Oskar gymmet, jag gjorde ett träningsprogram till honom för några veckor sedan som han oftast tränar enligt. Han har ännu inte börjat spela fotboll igen efter sin onda rumpa, även om det varit nära några gånger. Men ju äldre man blir, desto klokare blir man också (oftast!).


Inlinestur längs havet


Idag blev det en superhärlig inlinestur längs havet! Matsäck var medpackad så vi stannade halvvägs för mysig matpaus, kanonväder och mycket folk promenerandes och ute på picknick. Efter det fick bilen sig en rejäl tvätt och vi handlade mat för veckan, en skön söndag helt enkelt!


South Bank City Beach öppen igen

Nu är stadspoolen öppen för allmänheten igen, ca 5 månader efter översvämningarna. Ren och fin var den verkligen. Jag och Oskar tog en inlinestur dit och även om det bara var 15 grader i vattnet så var det några få tappra som badade (inte vi!). De har även byggt en ny park med massor att göra för barn och ett nytt område nere vid vattnet som förmodligen kommer bestå av kafé eller restauranger. Det blev inte mycket till midsommarfirande för oss i helgen, bara lite sill och potatis. Hoppas ni alla hade en bra midsommar! Vi njuter för fulla drag av den underbara vintern här!


Vägen längs floden från vår lägenhet till South Bank


City poolen!


Nya "slappeparken" med kommande kafé el restaurangen ovanför. I bakgrunden kan man se vår förra lägenhet.


Winter festival


Skridskobana som man kan hyra skridskor och åka på för ca 200 kr för 45 min!!
Vi nöjde oss med att titta på allt folk, ganska packat på isen fast just nu är det paus.


Mysiga små hyttor som säljer allt från pannkakor, bratwurst korvar och glögg (tyskt gluewhein).
Oskar köade som många andra för att få sig en rejäl bratwurst.


Vi dricker gluewhein!


Praktik och praktiskt test

Nu är min praktik färdig och det är dags att förbereda för ett praktiskt test nästa vecka. Då ska en kompis spela min klient som jag ska ha ett introduktionsmöte med då jag går igenom hälsostatus genom att kolla blodtrycket, mäta kroppsomfång, göra en hållningsanalys och mäta styrka. Sen ska jag planera ett kort träningspass bestående av 4 övningar med uppvärmning och stretch. Det viktigaste är nog att komma ihåg att förklara allt jag gör och varför jag gör det, lite nervöst men det ska nog gå bra. Praktiken var intressant och roligt men de gick inte igenom allt som krävdes så imorgon ska jag få en 4 timmars privat genomgång=). Efter det här praktiska testet är tre kurser avklarade och två kurser kvarstående. PT-Ki närmar sig!=)


Blodtrycksmätare som jag fått låna av boxtränaren. Både jag och Oskar har provat så den funkar=)


Tweed Heads

I söndags blev det en utflykt till havet i det vackra vintervädret! Den här gången åkte vi till Tweed Heads som ligger lite längre ner på Guldkusten än Surfers Paradise. Det var förstå gången vi var där och det var ännu en fin plats och vi hade turen att träffa på delfiner!


I bakgrunden är Surfers Paradise


Sötnosar! Mamma med sin bebis lekte framför våra ögon i över en timma..lycka!


Livsnjutare



Lördagsmarknad!


Allt detta gott för ca 130 kr! Mums!


Stanthorpe

Hemma från en härlig weekend! Det har varit en helg med stor variation i väder och aktivitet. Mellan 10-14 grader på dagtid och runt 6 på kvällen, helt ok temperaturer! Mest mulet, men en hel del sol och även regn, mest nattetid som tur var. Under de tre dagarna vi var där besökte vi 5 av områdets 50 (!) vingårdar, en ostfabrik, två nationalparker och 2 av de 5 restauranger som fanns. Byn har endast 5000 invånare så det är vingårdarna som lockar hit folket!


Välkommen till Stanthorpe!

Otroligt fina färger, kändes mer som höst än vinter!

Vi bodde på Oma´s B&B och här är värdparet. Vi bodde i rum hemma i deras hus och vi var de enda där.Vi delade vardagsrum och kök med paret och de behandlade oss som familj. Dörren lämnades alltid öppen, ja nämnde jag att vi bodde på landet?

I trädgården hade de massa kängurur, de kunde ha upp till 40 st ibland!
Det här var ändå det sötaste med lilla bebisen kikandes fram ur pungen!


Vi kunde inte låta bli att leka i höstlöven

Vinprovning nr 2 dag två. Mycket vin för en som inte är en stordrickare, men intressant var det!
Många goda och mindre goda viner har vi testat på, på mestadels små vingårdar som ägs av ett par som bor i ett hus bredvid. Det blir väldigt mysigt och privat när man är de enda där!


Hela gänget ute på tur- jag, Nicole, Martina och Helen

Vi njuter av utsikten vi kämpat oss upp för att se.

Stooora stenar!

Uppe på Bald Rock

Solnedgång över Stanthorpe


Girls weekend!

I helgen ska jag på tjejhelg till Stanthorpe som ligger 3 timmars bilfärd inåt landet. Tydligen är det kallt där så nu har jag köpt mössa och fleecetröja så är därmed redo för vinter! De hade 1 grad under natten häromdagen och ca 16 dagtid, antar att vi inte ska vara ute så mycket under nattetid så kanske inte behöver en vintergarderob med mig..=) Vill inte riskera att frysa för det är ju ingen höjdare. Vi har blivit garanterade att inte frysa inomhus, det finns öppen spis och värmefiltar=) I Melbourne har de fått snö, vilket inte är så vanligt men glatt välkommet av barnen. Här har det varit kallt senaste dagarna också med ca 12 grader dagtid! Varenda människa man pratar med beklagar sig och tror de håller på att frysa ihjäl. De har inte upplevt en svensk vinter kan jag lova! I lägenheten där vi bor nu har det inte varit kallt en enda gång än så länge, vi har fortfarande över 20 grader inomhus! Förra lägenheten vi bodde i var ju riktigt kall på vintern, vi hade väntat oss lite kyla här eftersom vi bor på bottenplan men är glada för att slippa det! På måndag är det röd dag så vi stannar i stanthorpe tills dess. Återkommer med bilder nästa vecka.


IKEA mat


Hemmagjord muesli, såå gott! Enda problemet är bara att den är slut efter bara några få dagar.
Till brödet behöver man bara tillsätta vatten, skaka förpackningen och hälla ut i form.
Väldigt saftigt och matigt bröd, vilket är extra välkommet i "toast bröd landet"!


Oskar blev sugen på sill så blev några burkar, det är ju trots allt midsommar snart!

Förresten så har jag äntligen fått en praktikplats som jag börjat på idag! Ett träningscenter som heter Goodlife och ligger mitt i stan. Woho nu börjar det!!=)

 


Vår mysiga uteplats!

Nu har vi gjort det ordentligt grönt och fint på vår uteplats. Vi har planterat och fixat så nu är det jättefint! Även insynen har minskat drastiskt. Tur att jag har Oskar, han har klart grönare fingrar än mig!=) Nu väntar jag spänt på att vi ska få hemmaodlade citroner och jordgubbar!!


Vårt citronträd, nu börjar små söta citroner visa sig alltmer!


Hela djungeln=)


Äntligen en jordgubbsplanta också!


Dreamworld och drinkkväll!

Här kommer lite bilder från lördagen som bestod av nöjespark under dagen och tjejfest på kvällen. Vi blev inte så jätteimponerade av parken, Liseberg vinner lätt! Vi åkte några berg och dalbanor, tom en som hade två loops! Första gången jag åkt en karusell som inneburit att jag hamnat upp och ned. Parken har även massa djur, konstigt nog. Så vi hälsade på kängurur, koalor och andra gosingar. De hade även vita tigrar, men vi blev för hungriga så kom aldrig dit.


Här åkte vi en häftig bergbana på motorcyklar, fort gick den!


Efterlängtad lunch vi vattnet


Feeest! Det blev fler än 10 olika underbart goda drinkar och detta var min hallondrink!


Melonmums! Alla gjorde varsin drink och detta är Vanessas (mitten)


Vi dansade till nåt wii spel, grymt kul!


Till slut blev det även en shot


Vintern är här!

Nu är vi inne på vinterns tredje dag och vilken vinter än så länge! Idag har det varit 24 grader och molnfritt och nu på kvällen är det 16, perfekta vintertemperaturer! Imorgon ska vi iväg till Dreamworld, som är ett nöjesfält halvvägs ner till Guldkusten. Vi har gratis inträde i några veckor till så måste passa på nu. På kvällen är jag bjuden på tjejfest med cocktails och karaoke, så det är en härlig dag att se fram emot!


Cool himmel, tyvärr tagen med mobilkameran så inte så bra foto


Brisbane

Göteborg

RSS 2.0