Förlovningsfest

Carly and Chris, the newly engaged couple

Cider

Fira australiensiskt uppehållstillstånd med svensk cider? Nej det var faktiskt Nancy som köpte en flaska och tror hon betalade nästan 100kr för den...


Permanent uppehållstillstånd!!!!

Idag gick vår ansökan om permanent uppehållstillstånd igenom!!! Så himla skönt att ha det och nu vara lite närmre att vara australiensare och därmed kunna ta del av de fördelar det ger med sjukvård/försäkringar med mera. Härligt start på helgen!!


Dagens Hjälte!

En mamma lekte med din bebis i poolen och plötsligt hörde jag rop på hjälp, mamman sjönk och viftade med armarna och bebisen sjönk bredvid.. Jag hoppade i drog upp bebisen och mamman. Tydligen hade hon fått kramp, hamnat i den djupa delen av poolen och inte kunnat simma= dålig kombination! Lyckligtvis gick allt bra och jag behövde inte göra första hjälpen. Mamman var otroligt skärrad en bra stund medan bebisen verkade helt okej. Det var två andra pers runt poolen men båda hade lurar i och varken hörde eller såg något..skrämmande! Otäck händelse som lyckligtvis slutade bra!!

Det var har varit en svalare vecka så det har varit jätteskönt men i helgen ska d bli 32 grader igen. Lördag kväll är vi bjudna på förlovningsfest igen och på sön blir det BBQ/picknick för att fura Martina som fyllt år.


På väg

Från ett pass till ett annat.. Nära 32 grader idag så lite svettigt blir det!


Underbara pool


Klättring

Kvällsklättring igår, ser riktigt proffsig ut i Oskars utrustning=)
 

Gosingar

Söta ungar


Citronträdet

Vårt kära citronträd mår inte bra, från att ha varit det starkaste trädet med massa blommor, gröna blad och små citroner på gång är det nu brunt och halvdött. Vi har ingen aning om vad som gått fel och har försökt med lite av varje för att rädda det men inget verkar hjälpa.. :(


University of Queensland

Torsdag till söndag befinner jag mig (med ca 350 andra) på kurs på queensland universitet, som bekvämt nog ligger 5 min båtfärd från oss. Kursen heter NLP (neuro linguistic programming) och handlar om kommunikation, tankar, uppfattningar och beteenden. Just nu är det lunchpaus i gräset. Intensiva och intressanta dagar!


Vinnare!

Vi spelar ju inte så mycket fotboll längre, men senaste veckorna har jag hoppat in för en skadad tjej och igår kväll var det final och efter en väldigt jämn match vann vi!

Bebisbesök

Idag tittade Nicole förbi med sin gosing Fabienne!


Oktoberfest, välgörenhetspromenad och poolhäng

Detta har alltså vår helg innefattat. Medan jag var på oktoberfest på en tysk bar var Oskar på svensexa. Imorse var vi på en välgörenhetstillställning för självmord och depression som en kompis anordnat, den innefattade promenad, grillning och lotterier. Allt för att få folk att bli medvetna om tysta sjukdomar. Efter det bjöd vi över några kompisar till vår pool för att njuta av 30 gradiga värmen och det slutade med att 8 kompisar kom och njöt av en avslappnande söndag:)


Bästa utsikten för träningspass

Jag har den klart bästa utsikten med mina deltagare på tisdag och torsdagskvällar!


Hälsoseminarie

Igår kväll var jag och Aimee med hennes kompisar på en informativ kväll i hälsa och ohälsa. 300 kvinnor och en handfull män, kanske tur att oskar inte kunde hänga på pga jobb i perth denna veckan. Det var 4 olika kända Aussie kvinnor som pratade om varierande intressanta ämnen i hälsa, alltid kul med ny spännande information!


Fredagens förlovningsfest

Jakup and Stephanie (Jakup är målvakt i vårt fotbollslag)

Brisbane

Göteborg

RSS 2.0