Prisjämförelse Brisbane - Göteborg

Lite intressant info jag hittade!

Indexes DifferenceInfo
Consumer Prices in Gotheborg are 13.35% lower than in Brisbane
Consumer Prices Including Rent in Gotheborg are 21.69% lower than in Brisbane
Rent Prices in Gotheborg are 49.56% lower than in Brisbane
Restaurant Prices in Gotheborg are 9.90% lower than in Brisbane
Groceries Prices in Gotheborg are 25.08% lower than in Brisbane

Grattis! Allt är billigare i Göteborg än vad det är här!

Meal, Inexpensive Restaurant 114.00 SEK in Brisbane and 84.70 SEK in Gothenburg

Combo Meal at McDonalds or Similar 48.10 SEK
and 63.31 SEK
(=högre andel överviktiga här)

Apartment (1 bedroom) in City Centre 9,247.97 in Brisbane and 4,740.83 SEK in Gotheburg stor skillnad!

Price per Square Meter to Buy Apartment in City Centre 29,237.96 SEK, 31,006.13 in Gbg

Median Monthly Disposable Salary (After Tax) 25,079.43 SEK in Brissy and 16,818.04 SEK in Gbg. Yees vilken tur annars hade det blivit för dyrt här!=)

















Hudproduktsparty


Från vänster Nicole, Martina, Melissa och Helen

Jag och Helen testar våra hudtyper

Nicole och Martina får avslappnande ögonlappar

Igår hade jag ett "produktparty" på vår terass, för Melissa som precis börjat jobba som värdinna eller vad det kallas och anordnar dessa partyn. Vi fick testa vilen hudtyp vi har, olika produkter och även smink med förhoppning om att vi skulle fastna för något och vilja köpa det. Det var en trevlig och annorlunda eftermiddag!


Fotbollssegrare!


Vinnare efter en tuff final med förlänging, slutade 4-3!


Mitt första gruppass..

I morse hade jag mitt första gruppass och det gick super! Det regnade hela natten men hade turen att vara uppehåll i morse för att strax efter passet börja regna igen och har regnat sen dess..! Det som är svårast när man planerar ett pass är att utmana personerna lagom mycket och för varierande nivåer och att uppskatta hur lång tid de olika övningarna tar. Mitt pass visade sig vara perfekt tidsmässigt, det innehöll en blandning av kroppsövningar sprinter och boxning. Skönt att ha avklarat första passet med nöjda deltagare, tränare och en nöjd Ki=)


Pizza


Måste bara visa upp pizzorna jag gjorde häromdan, är så imponerad av mig själv nämligen=)
Slängde ihop dem på några minuter och vips så har man en supergod middag!

 

Igår var jag på mitt första 5.30 morgonpass och det var faktiskt riktigt skönt. Man har mer energi än man tror så tidigt. Gillar dock inte att gå upp när det fortfarande är mörkt men det går fort till solen kommer att gå upp supertidigt. Efter passet åkte jag direkt till fritids för morgonskift och efter det till ännu ett gruppass där jag höll i uppvärmning och nedvarvning. Efter det var jag trött! Så det blev lite slappande hemma efter det, innan nästa jobb med massagen. Imorgon ska jag alltså hålla mitt första pass, sedan på fredag ska jag hoppa in för en annan tränare och köra ett cirkelträningspass med fokus på rumpa, mage och armar. Kul kul=) Sen åker vi till Bali nästa lör!!


Solros

Igår överraskade Oskar mig med en fin solros! En glad överraskning att se den på bordet när man kommer hem efter jobbet. Pluspoäng till fästmannen!=) Nu är jag hemkommen från ett frukostmöte med chefen från www.fitness4u.net.au där jag börjar jobba när jag är färdig med min ubildning. Vi gick igenom massa som ska fixas innan jag börjar och vilka pass jag ska börja med. Det första som gäller är att jag på lördag ska hålla ett gruppass medan en annan tränare är där och "övervakar". Väldigt spännande och nervöst! Förhoppningsvis blir jag färdig med min utbildning innan vi åker till Bali, vilket är redan i slutet av nästa vecka!! Ser verkligen fram emot att äntligen få börja jobba inom hälso- och träningsområdet!


Ännu en underbar vinterdag


Solen skiner, luften är frisk och vi sitter på terassen och äter vår mumsiga grillunch. Efter slappande i solen övade jag mina PT-kunskaper på ett pass i gymmet med Oskar som klient. Lite pustande och klagande blev det men tror han var rätt nöjd ändå=). Ikväll blir det pokerkväll för Oskar och tjejfest för mig. Hoppas ni har en härlig lördag därhemma!


Public Holiday - Ekka day!

Idag är det röd dag här, så jag har varit ledig men Oskar har jobbat ändå. Det är bara brisbane som är lediga, alla andra städer har ledigt andra dagar så deras kunder behöver support även idag. Det är en dag då befolkningen från farmarna runtomkring kommer in med sina produkter och visar upp sig och säljer, som en stor marknad fast nuförtiden är det massa shower, tävlingar, åkattraktioner, uppvisningar m.m. Showen är öppen i hela 10 dagar och vet inte hur mycket folk den lockar, särskilt barnfamiljer. Vi var inte där förra året och blir nog inte detta året heller. 

Istället började jag dagen med ett gruppträningspass 6.30 i morse. Det drar ihop sig till jag själv ska börja jobba som tränare så håller på att lär mig av "min blivande chef". Nästa vecka är passen 5.30 på morgonen istället, det är tidigt! Tanken på att gå upp så tidigt känns jobbigare på kvällen än vad det är att faktiskt gå upp konstigt nog. Men det är roligt! Eftermiddagen spenderade jag med Nancy, vi fikade och strosade runt på South Bank.


Jag lyckades bli medhjälpare till en show vi tittade på, en kille som gjorde lite av varje för att underhålla. Jag fick asssistera med att tända hans facklor som han skulle jonglera med och sedan sätta ett hänglås efter att han blivit insnurrad i en kedja...Stod ca 50 pers i publiken som tittade på, så nu blev man nästan kändis- Christine from Sweden!=)


Golf


När vi var hemma i påskas fick Oskar med sig klubborna hit gratis på flyget och nu har de blivit använda ett par gånger. Hans jobb spelar några gånger per år så de var iväg för några veckor sedan och sedan åkte vi till en range 2 km från stan en kväll. Golf är billigare att spela här än hemma, för det behövs inga medlemskort.


Rico and Emm´s bröllop


Oskar och jag i väntan på vår transport


Det vackra brudparet


Ricos gäster (= fotbollslagskamrater med partners)


Det vackra brudparet vid middagen


Haha det här var underhållningen, eller rättare sagt en del av den.. Eftersom bröllopet var på en tysk restaurang så var även underhållningen tysk inspirerad och alla involverades i olika omgångar och på olika sätt!


Här är brudens far och AJ, dansandes och stojandes=)


Vi myser med brudparet=)


Så här underbar är utsikten från Maleny där bröllopet var.


Massagerum



Ena sidan av rummet där jag använder produkterna på klienterna


Andra sidan av rummet där jag ger massagen


Möhippa

Neeej det är inte min!=) Igår var jag på min första möhippa och Oskar på motsvarande (har blackout för det svenska ordet). Paret som ska gifta sig är Enrico och Emmaline. Enrico organiserar fotbollen vi spelar och det är så vi lärt känna honom. Det var en trevlig möhippa men kändes mest som en vanlig tjejkväll med gott och alkohol. Killarna spelade paintboll på eftermiddagen, sedan satt de hemma hos oss i några timmar och efter det gick de till en bar här i området vi bor, West End. West End har många mysiga restauranger och bra barer så tjejgänget stannade där hela kvällen också. Vi var 11 tjejer varav två tjejer spelar fotboll med mig och retserande hade jag aldrig träffat innan. Blivande bruden har jag bara träffat en handfull gånger så det var kul att bli bjuden till möhippan! På torsdag äger brölllopet rum i Maleny, en bergsby som ligger ca 1,5 h härifrån. Jättevackert område som vi stannar i över natten och sedan är det brunch på fredag förmiddag. Idag har vi shoppat lite kläder inför den stora dagen, det är ju vinter så man behöver något mer än en klänning framåt kvällen!=) Oskar hittade en fin kavaj. Mellan mån-tor kommer Oskar vara i Perth och träffa kunder, sen tor-fre i Maleny så det blir inte många timmar på kontoret (även om han tror att han kan jobba halva tor och halva fre..=)). Vi får väl se hur det blir men kul med bröllop ska det i varje fall bli!


Emmaline och Lucia


Vårt bord med alla gottegrejer


Min fantastiskt goda Brownie med glass och ännu mer choklad!


Skorpor


Den här läckra påsen sprang jag på i en affär häromdagen och förvånad blev jag!
Oskar blev verkligen glad när han såg påsen stå på vårt köksbord=)


Bali!!!

Kan bara säga oj oj oj vad bra vi har det! Igår bokade livsnjutarna en veckas semester till Bali!!! Vi fick ett kanonerbjudande om boende för 2 pers för 1400 kr för 7 nätter, vem kan motstå ett kap som det??!=) Impulsivitet är inte vår grej så lite nervösa var vi allt medan vi slog till=) Oskar har varit sugen på att åka till en härlig ö någonstans och bara slappa, vi tänkte ta det i jul men nu blev det tidigare än tänkt! Vi åker redan om en månad!! Boendet ligger på en liten ö, Gili Meno som ligger mellan Bali och Lombok. En yta på endast 148 hektar och 2km x 1 km. Befolkning på ca 500 pers, inga bilar, inget internet, inget vatten.. Tillbaka till lugnet och naturen är det som gäller! Underbart och härligt!!


Brisbane

Göteborg

RSS 2.0