Happy New Year!!


Sydney!

 

Här kommer lite blandade bilder från Sydney och hemresan därifrån!
Vackra operahuset upplyst kvällstid. Vi gick även en guidad tur inne i det vilket var intressant!
Dansk arkitekt och svenskt kakel=)

 


Vi körde över Harbour Bridge in och ut från stan.


En mysig arkad där vi tog ett fikastopp.


På hemvägen stannade vi för ett dopp och såg då flockar med delfiner!


Vi stannade även till på en djurpark där vi fick klappa söta Clarence.


Första gången vi såg vita kängurus, visste inte ens att de existerade!


Road Trip!

Nu är vi hemkomna från vår road trip! Den har varit kanon och vi har haft tur med vädret för här hemma i Brisbane har det regnat nonstop sedan vi åkte. Vi har haft mest uppehåll med lite regn och lite sol blandat. Ner till Sydney är det 100 mil och vi stannade 2 nätter på vägen ner, första natten i Ballina som ligger nedanför Byron Bay och andra natten i en liten håla nedanför Port maquiarie. Challan och Mats bodde några nätter i byron Bay så vi mötte upp dem där, promenerade upp till fyren och åt sedan lunch tillsammans innan vi åkte vidare. Dag 2 åkte vi till Port maquarie där vi badade, såg några delfiner och gick även till ett koala sjukhus innan vi åkte vidare till vårt motell för natten. Lägger upp några bilder från de första dagarna.


Lotta fotade oss uppe vid fyren


En pelikan på promenad i Port Maquiarie


Promenadsträckan ut till havet, vem som helst får måla på stenarna så det finns många varianter!


En passande målning för oss "Road trippin´"


En fin del av den långa vägen vi körde


Juldekorationer i mängder!

På julaftonskvällen åkte vi till ett område där hela grannskapet hade massa juldekorationer på sina hus. Hela gator hade massa belysning och dekorationer, väldigt mycket men superfint! det har varit en tävling här och de här gatorna vann. Man förstår verkligen varför=) Jag blev superimponerad och tyckte det var riktigt mysigt! Kändes väldigt amerikansk med så mycket av allt. Regnet öste ner så vi kunde inte gå ur bilen utan fick nöja oss med att titta inifrån.


GOD JUL!!

God Jul på er vänner och familj!! Hoppas ni får en underbar jul därhemma! Vit och fin lär den bli i alla fall!=) Här har min två veckor långa julledighet börjat och Oskars börjar alldeles strax. Imorgon kväll ska vi på julmiddag med ett gäng europeér som också firar jul på julafton och inte juldagen som de annars gör här. Vi har köpt med oss varsin julklapp så ska vi leka "Bad Santa", blir första gången för mig så får se vad det innebär och vad vi kommer hem med. Jag och Lotta ska göra köttbullar och bjuda på. Sen på juldagen bär det av på road trip ner till Sydney. Vi kommer åka längs kusten ner och stanna några nätter på vägen ner och några på vägen tillbaka, det är ju ändå 100 mil ner! Merry Christmas!!


God Jul från Australiens guldkust!


WhiteWater World

I söndags åkte vi till en vattenpark med gänget som vi paddlade kanot med. Det var planerat sedan ett tag tillbaka så vi åkte trots att det regnade. Det regnade verkligen konstant och det var inte så varmt heller, så vi frös allihop efter ett tag men kul var det! Regnet gjorde ju att det var lite folk så det blev inga långa köer. Efter ca tre timmar var vi nöjda ock åkte hem. Lotta stannade kvar i Brisbane och gick till ett museum och en sväng in till stan.

 


Lunchpaus


"Get frozen here" De gör reklam för kalla drycker, men vi blev frusna utan några kalla drycker!


Aussie popluära thongs (flipflops). Tror knappt det finns någon Australiensare som inte äger ett par.


Efter vi bytt om och fått på oss ordentligt med kläder så tittar vi på medan de andra fortsätter åka.


Challan och Mats på besök!

Challan och mats landade här i måndags morse efter att ha slappat i Thailand i två veckor. Vi har promenerat runt i stan och South Bank, visat dem det viktigaste och även de har blivit imponerade över hur fint det är här! Idag ska de åka ner till Byron Bay och fira julen där.


Promenad bland djur och växter i Roma Street Parklands


Vacker blomma!


Vi visar dem hur en riktig Aussie grillning ser ut och de får även smaka på kängurukött som de alla gillade.


Jul

Här kommer första bildbeviset att Lotta är här=) Igår åkte vi ut till Bribie Island som är en ö ca 50 min bilfärd från Brisbane, där vi solade, badade och hade det riktigt härligt! Efter det åkte vi till ett shoppingcentrum och shoppade lite. Ute är ca 30 grader och inne i affärerna är det kanske 23 fast det känns som 20.. visst är det skönt med AC men det är lite överdrivet när man behöver ta med en tröja för att inte behöva frysa inomhus!

Det är ganska mycket dekorationer och granar och vissa affärer spelar julmusik, ganska likt hemma tycker jag. Men här firar de jul på juldagen så nedräkningen är till det. Likaså har de ju inte mysiga lucia eller första till fjärde advent, julmat verkar de inte veta vad det är, kalkon är väldigt populärt vad jag förstått. Annars äter de tydligen mycket seafood till jul för att det är för varmt med annan mat. Julbord är inte så stort som hemma, men jag har sett att de erbjuder Christmas dinner på några restauranger men vet inte vad det innebär. Julfesterna med jobb innebär inget juligt alls. På en av mina kompisars julfest hade de funderat på vilket tema de skulle ha för JULfesten.. hmm jul kanske?? Nepp julfest innebär vanlig företagsfest, alltså att äta och dricka gratis med sina kollegor.

Vi har inte mycket julstämning, känns bara fel i värmen. En lustig grej som en kompis berättade var att när hon reste i europa under sommaren så fick hon julkänslor när värmen kom, eftersom hon förknippar jul med sommar och värme. Men de vet att julen "ska vara vit", filmer de ser och vykort de skickar är på snöiga landskap. Snön kommer bara inte hit=)


Lotta och Oskar framför en av köpcentrets fina granar.


Storm!

Igår var det en rejäl storm här, men jag missade den eftersom jag var nere hos Hanna. Som tur var missade jag den helt och kunde köra hem utan problem! Men det var ett ordentligt oväder i stan. Vissa delar hade fått hagel stora som golfbollar! Man kan se bilar med bucklor över precis hela bilen som varit med om en hagelstorm. Efter sådana stormar håller de auktioner och bilarna säljs billigt. Lyckligtvis har vi vår bil i garage! Lägger upp två bilder jag tagit från lokala tidningen.

Nu varnar de precis för en till storm! Vi håller oss nog inne ikväll. Lotta kom igår och allt har gått jättebra. Hon sov som en stock inatt och idag har vi varit på stan en sväng efter jag jobbat. Hon tycker det är lite svettigt men ändå jätteskönt! Det är ju en rejäl omställning att komma från ca -10 till +30..!


Ki och Hannadag!!

Igår hade jag och Hanna en underbar dag! Jag var ledig så körde ner till henne på guldkusten. Vi låg på beachen en stund på förmiddagen sedan tog vi en shoppingtur med sushilunch, vilken dag!! Några bilder är från mig och några från Hanna=)

Fina flickor med blommor i sitt lockiga hår (pga luftfuktigheten)
Det var inte särskilt trångt på stranden=)
Mermaid Beach med Surfers Paradise i bakgrunden
Handdukens text är så sann!
Sushi yummie som alltid! Första gången Hanna åt med pinnar, hon gjorde snabba framsteg=)

Myshelg!

I fredags blev det ingen julfest för mig, var tvungen att åka hem tidigare från jobbet pga maginfluensa, hade förmodligen ätit en dålig lunch. Usch och fy ingen trevlig kväll för mig inte. Mådde bra på lördagen så Hanna och Reid kom hit och hälsade på. En väldigt trevlig helg med barbie både lördag och söndag så de fick träffa våra grannar och kompisar. Verkligen kul att träffa Hanna igen=) Hon tog massa fina bilder men jag tog bara ett kort så fick lägga upp det som fanns, frukost på balkongen. Det regnade hela helgen vilket var lite tråkigt dock, det var ändå 30 grader och över 90% luftfuktighet- klibbigt med andra ord!


The sun is back!

Senaste dagarna har solen varit tillbaka och vi har haft underbart väder, precis som det ska vara här i sunshine state! Igår vann vi finalen i innefotbollsturneringen, igen!! Men det var väldigt jämnt, matchen slutade med 3-3 så det blev 3 minuters förlängning med golden goal (den som gör mål först vinner). Det blev inget mål så det blev 3 min till men inget mål då heller så det hela avgjordes med straffar! En väldigt spännande match som ni förstår=) Oskar är tyvärr fortfarande skadad med sin dumma höft så fick agera hejaklack.

Ikväll ska vi på julfest med Oskars jobb. Det verkar inte vara som hemma med julbord så får se om det blir någon julmat i år.. Imorgon kommer Hanna hit och på söndag ska vi ha julpicknick/barbie med ett stort gäng. En härlig helg!

10 december och poolhäng? Ingen julkänsla här inte! Nu ska det fixas lunch sen iväg och julbaka med barnen!

 


Puppies i köpcentrum

Så söta labradorvalpar de försöker locka en att köpa! De här sötnosarna finns i en djuraffärs skyltfönster och de är väldigt populära att besöka eftersom de inte går att motstå! Undrar hur många fler de säljer genom att visa upp dem i skyltfönstren, hemma har vi bara kaniner, möss och marsvin vad jag vet. Tyckte lite synd om dem, att ligga på papper och med all uppståndelse och rörelse utanför. Men de verkade kunna sova gott ändå=) Vi lyckades stå emot frestelsen att ta med oss en goding hem.



Annars så fortsätter det att regna här, det är mycket översvämningar runt om stan men härinne klarar vi oss bra. Igår hade jag oturen att stöta på en gigantisk pytonorm när jag var ute och gick... usch fy och blä vad rädd jag blev! Försvann kvickt ifrån den så jag vet inte om den var levande eller död, den låg bredvid gångvägen vid ett parkområde. Även om det inte är en av de dödliga sorterna så blev jag väldigt rädd eftersom jag absolut inte väntade mig att träffa på en orm där. Men i det här landet ska man väl inte bli förvånad vart de än dyker upp..=)


Besök på gång!

Nu går det mot jul och vi kommer få härliga besök hemifrån som vi verkligen ser fram emot! På söndag flyger min göteborgskompis Hanna ner till Aussie, hon ska vara här på semester i hela 5 veckor! Men hon har inte bara oss att besöka utan även en annan vän. Vi har nästa helg inplanerad att umgås, ska bli så kul!!Även våra kompisar Challan och Mats kommer hit över jul, de åker också på söndag men flyger först till Thailand 2 veckor och kommer sedan hit 3 veckor. De landar här den 20 dec så det är snart det också!=) Besöken tar inte slut där, den 16 dec kommer Oskars mamma Lotta hit och stannar i 3 veckor! Vi har bland annat en road trip inplanerad i mellandagarna, då vi åker ner till Sydney. Det är ca 100 mil till Sydney så vi gör några nattstopp på vägen. Det är väldigt dyrt överallt under julen eftersom nästan alla företag stänger ner och de flesta tar sin semester då. Att fira nyår i Sydney är väldigt populärt och ska vara väldigt vackert med fyrverkerierna i Darling Harbour, men billigt är det inte, vi hittade inget under 6000O kr för en natt! Men då hjälper det ju inte att vi är sent ute heller=) Nyår blir att fira i Brissy och förmodligen på vår balkong med utsikt överfyrverkerierna=) Oskar vet inte hur länge han blir ledig än, men de stänger ner minst 10 dgr. Mitt fritids stänger i 2 veckor och Hair loss studion stänger ner hela 3 veckor! Vi får hoppas att sommaren kommer lagom tills våra gäster kommer, första officiella sommardagen var 1 december men det har varit mulet och regn sen dess. Även våren har varit sval och sämre än någonsin ungefär, men jag tycker det har varit skönt och väder som liknar en bra sommar hemma=)


Plumeria eller Frangipani kallas tydligen de här fina blommorna som jag stötte på på min promenad.  


Brisbane

Göteborg

RSS 2.0