Vinterlov

Den här veckan har alla elever vinterlov och likaså nästa vecka. Det innebär att jag kommer jobba mycket mer på fritidset, så med båda jobben blir det jobb hela dagarna! Nu är jag hemkommen från mitt första pass på fritidset, så sitter på balkongen och slappar till det är dags att åka till jobb nr.2 på hair loss kliniken.

I helgen strosade vi runt i Brisbanes parker, var på bio, ute och käkade på koreansk restaurang och jag var på en hälsa och välbefinnande mässa. Mässan var inte särskilt imponerande var mest alternativt men lite intressant var det ändå. Härligt att midsommarhelgen var fin hemma!



Glad midsommar!!

Hoppas ni får en underbar midsommar och att Sverige visar sig från sin bästa sida!! Vi kommer inte att fira midsommar i år, vi sparar det till nästa år. Det finns en svenskklubb här nere som ska ha ett ordentligt firande med mat, dans runt stången, snappsvisor och blomsterkransar. Men vi har inte varit här såpass länge att vi känner behovet att fira midsommar. Midsommar för mig handlar mer om att umgås med gamla vännerna! Istället för midsommarfirande ikväll ska jag träffa tjejerna efter jobbet, för några drinkar på nyöppnade Surf Club och Oskar ska se på fotboll. Igår vann vi vår fotbollsmatch och jag gjorde ett mål! Det är verkligen superkul att spela och särskilt med laget vi hamnat i=)
Här kommer några härliga bilder från tidigare midsommarfiranden!


Glad midsommar på er mina vänner!!

Sushi och frozen yogurt

När jag var inne i stan och fixade lite ärenden passade jag på att äta mina favoritgrejer sushi och frozen yogurt. Testade ett nytt sushiställe som är väldigt poplulärt som ni kan se på bilden. Det var en lång kö, hade 25-30 pers framför mig men det gick väldigt fort. Det var gott men inte lika fantastiskt gott som på Top Sushi (borde få betald för mina positiva ord och för antalet kunder jag tagit med dit=)). Till efterrätt blev det frozen yogurt som är underbart gott. Det är fräschare än glass och supergott!



Min första vecka som massör är avklarad, i och med att jag jobbar mån-ons och jag är väldigt nöjd! Det har gått bra och känns helt okej i armar och fingrar. Den här veckan har varit upplärning så nästa vecka börjar allvaret med sälj-/rådgivningsdelen. Nu har jag endast masserat befintliga kunder, nästa vecka ska jag träffa "förhoppningsvis blivande kunder". De är nya för företaget och behandlingen så jag ska introducera dem för produkterna och försöka få dem att vilja genomgå programmet. Det ska bli intressant=) Jag har fått läsa på om produkter, läst igenom kunders utvärderingar och sett träningsvideor. Jag har verkligen fått mer kunskap om håravfall, hur behandlingen fungerar och hur man kan få håret att börja växa igen, så det känns bra med mer "kött på benen". Nu ska jag bara öva lite här hemma på att framföra det=)

Första arbetsdagen

Igår jobbade jag mitt första pass på Hair Loss kliniken och det gick bra. Jag fick en genomgång i behandlingarna de gör och information om produkterna. Förutom massagedelen ska jag även jobba som säljare och produktrådgivare så det är mycket nytt att lära! Kände mig lite snurrig i huvudet efter gårdagen men så är det alltid i början av ett nytt jobb. Jag hade tre kunder igår och det fungerade bra. Idag ska högsta chefen flyga in från Perth och kolla läget på kliniken, så det känns lite nervöst men går säkert fint.

Ikväll har vi fotbollsmatch och nu ska vi även börja spela matcher på torsdagar, så det blir fullt upp på vardagskvällarna. Imorgon blir en heldag med båda mina jobb, först massagen mellan 9-13 och sen fritidset 2:30-5-30 och efter det är det box som gäller! Härligt att ha ett lite mer busy schema!

Vi fick förresten vår första elräkning nyligen och på den fanns en ambulanskostnad på ca 120 kr som vi inte förstod någonting av. Det första vi sa var att eftersom vi bor mittemot sjukhuset så ska vi nog inte behöva ambulans för att ta oss dit och trodde det blivit något fel. Men tydligen är det så att alla som bor i Queensland får en ambulansförsäkring på sin elräkning eftersom sjukvårdssystemet inte fungerar som hemma här utan är privat. Skulle något hända så får man gratis ambulansfärd de första 5 milen eller liknande, nu har ju vi privat sjukvård genom Oskars jobb men detta betalar alla tydligen ändå. Jaja man kan aldrig vara för mycket försäkrad=) Men varför det dras just på elräkningen är nog ett mysterium! Ha en skön tisdag!

House warming

Igår hade vi en "spontan inflyttningsfest" i samband med att vi tittade på matchen mellan Australien och Ghana, på en projektorduk! Detta bestämdes så sent som i fredags när vi var ute och en av killarna skulle ta med sin projektor så vi kunde se matchen tydligt. Det blev jättebra! En blandning av människor, några av mina kompisar och några av Oskars jobbarkompisar. Strax efter kl 2 beställde de taxi hem. En väldigt lyckad kväll!

 

Idag har vi slappat lite i solen, det har varit en underbar "vinterdag". Vi har också spelat fotboll i det härliga vädret. Nyheterna visade just en filmsnutt från kronprinsessans bröllop. Inte dåligt att det visas på andra sidan jorden, vi är dock inte så intresserade men det är ju många andra! Det verkar ha varit ett vackert och lyckat bröllop i alla fall=)


Fredag!

Har just varit ute på långpromenad och jag förvånas fortfarande över att man alltid möts av minst ett leende när man är ute. Likadant är butiksanställda alltid genuint trevliga, standardfrasen är ju "Hi how are you?" men många frågar hur dagen/helgen varit, om man hittat på något skoj eller vilka planer man har mm, vilket gör att man alltid blir på bra humör! 

Ikväll blir det parmiddag med Tanja och Nestor på än så länge okänd restaurang, men det blir någonstans i denna vackra stad!!


Wombats

Wombats är namnet på fotbollslaget vi numera spelar i. Wombat är ett vanligt förekommande pungdjur i Australien. De är ganska nära besläktade med koalan även om de inte är så lika. Bilden nedan är tagen på ett Zoo. Varför laget kallar sig wombats vet jag inte. Igår träffades vi i alla fall på en stor takterassbar, en jättetrevlig kväll! Det var kul att prata lite mer med dem, det är verkligen en blandning av människor och från olika delar av världen. Tyskland, USA, Frankrike, Peru, Brasilien, Italien, Australien och nu Sverige då, ett internationellt lag kan man säga! Vi hade verkligen tur som hittade ett så bra lag, de är väldigt duktiga, matcherna spelas ofta på vår sida stan och de är ett supertrevligt gäng!
Tack för jobbgratulationerna!=)

Jag fick jobbet!!

Yeees jag fick jobbet som massageterapeut!! Det känns sååå bra!! Jag var där imorse och hade upplärning en timma sedan fick jag tre klienter att massera. De visste om att jag var ny och chefen var med när jag masserade första kunden, de resterande två fick jag ta hand om själv. Det gick jättebra! Jag hade fått lite tekniker att läsa igenom till idag så Oskar ställde vänligt upp som försökskanin;) Vem hade sagt nej till att vara massagevolontär?! Jag kände mig rätt säker på teknikerna för axlar och nacke, hårbotten däremot var något nytt. Men övning ger färdighet och det kändes bättre och bättre för varje person jag masserade. En av killarna somnade till vilket jag tolkar positivt hehe. Jag fick väldigt mycket beröm så det kändes bra. Företaget finns i tre städer i Australien och här i Brisbane jobbar endast tre tjejer. Lokalerna är helt nya  och jag har ett eget massagerum! Jag kommer att jobba tre dagar i veckan, med ca 10 timmar till att börja med. Så jag kommer att fortsätta jobba på dagiset. Det känns som att jobbet kommer att bli riktigt roligt och givande! 

När jag kom hem fick jag en överraskning av älsklingen, han hade köpt dessa fina rosor! I am a HAPPY girl!=)


Kangaroo Cliffs

Nere vid floden, 5 minuters gångväg från oss finns det en ca 15 m hög bergsvägg som är väldigt populär bland klättrare. När vi var här för två år sedan klättrade vi uppför den (guidat), det var första gången jag klättrade och det var lite läskigt till en början men sedan väldigt roligt och jobbigt! Eftersom vi inte har någon utrustning kan vi inte klättra ordentligt så idag klättrade vi lite sidleds, längs med istället för uppför. Det var kul och jobbigt det också och väldigt svårt.

Det har verkligen känts att det har varit långhelg, vi har hittat på så mycket roliga grejer så helgen har varit underbar!


Australia vs Germany

Som ni ser var vi inte ensamma i stan halv fem i morse! Det var lite kyligt men vi hade klätt på oss ordentligt, tror jag hade sex lager på mig=) Då var det ändå ca 10 grader.. Det var kul men inte särskilt spännande match, Socceroos (namnet på Aussielaget) var inte så bra tyvärr. Men deras fans stöttade dem många klädda i deras färger och några hade även "lucky undies" (lyckounderkläder ) på sina huvud!


Sound and Laser show

Sound och laser showen i fredags var riktigt häftigt! Den var i en gränd, kändes ganska skumt först men det visade sig vara perfekt för showen. De hade en stark laserlampa och sprutade rök och av det bildades massa coola mönster som rördes i takt till ljud. Det är ganska svårt att förklara hur det var, har aldrig varit med om en liknande upplevelse. Vi glömde kameran så lånade en bild från internet istället.



Komedishowen igår var hur rolig som helst, Kitty Flanagan var verkligen duktig! Det var lätt att hänga med i snacket och hon drog simpla men väldigt roliga skämt och historier. Efter det blev det några glas vin och prat, en mycket trevlig kväll.

Vi har precis skaffat en cykel till också, det var en i huset som hade en som inte användes så nu har vi två! Vi ska iväg och spela lite fotboll i eftermiddag så blir förmodligen en premiärtur då. Sen inatt (tidigt imorrn bitti) spelar Australien mot Tyskland i fotbolls-VM så vi är ett gäng som ska se matchen i stan på storbildstv, kl 04:30.. Tur att alla är lediga på måndag!


Intervju!

Kom just hem från en intervju på en Hair Loss Clinic (orkar inte översätta), där mitt jobb skulle vara massage terapeaut och produktrådgivare. Intervjun gick fint, gött inga djupa livs- och framtidsfrågor! Det gick tydligen så bra att jag ska på upplärning redan nästa vecka och till och med provjobba, jippiee!! Det verkar jätteintressant! Det är en deltidstjänst och kliniken ligger 20 minuters gångväg härifrån, perfekt! Kontorskläder krävs och bara svart så nu blir det att shoppa! Finns inte mycket kontorskläder i min garderob.. Jag har ju inte fått jobbet än så ska inte shoppa för mycket;-)

Ikväll blir det att fira lite på stan, Martina tyckte vi skulle hänga med på en sound & laser show vad det nu innebär.. det märker vi ikväll!=) Trevlig fredag!!

Tre månader!

I exakt tre månader har vi varit här nu och vi stortrivs med vårt nya liv!! Vi är fortfarande bara i början av av allt och det är fortfarande mycket nytt, men det kommer det nog att vara ett bra tag till. Lite större koll och struktur har vi i varje fall fått sen vi kom hit. 

Igår spelade vi fotboll vilket vi båda tyckte var superkul! Det känns verkligen i benen idag.. I helgen är det långhelg här, Public Holiday för att fira Queen Elizabeths födelsedag. Det konstiga är att hennes födelsedag är 21 April men firas här på måndag.. Hon fyller iaf 74 år. Men hon ligger inte på latsidan för det, googlade och fick reda på att hon är drottning över 16 fristående länder/stater:
United Kingdom, Australia, New Zealand, Canada, Jamaica, Barbados är några! En bild på damen till ära:)

 

Imorgon kväll är vi nio pers som ska gå och se på stand up comedy, det blir första gången för min del. Vi ska se Kitty Flanagan, jag har sett några klipp med henne på youtube och hon verkar riktigt rolig så det ska bli kul!


På gång i Brissie

Det finns en bytesvägg i South bank där det varje vecka byts grejer. Det är ett nytt tema varje vecka, denna vecka tror jag att det är tidningar. Då kan man lämna något och ta något annat istället.

Det stickas för fullt runt stan nu och överallt kan man se stolpar, statyer, träd, skyltar och annat som fått något stickat över sig. Projektet är i stan för att hålla värmen nu när "vintern och kylan" är här. Den här bilden är på Goodwill Bridge, bron som ligger närmast oss.


Fotboll och sushi

Jag har börjat spelat fotboll! Eller rättare sagt "futsal"vilket är som fotboll inomhus. Det var jättekul, fick börja direkt med en match som vi vann (du hade rätt mamma:)). Jag hittade en annons på internet där de sökte en tjej till sitt lag, jag svarade och spelade som sagt första gången igår. Det är mixade lag och vartannat mål måste göras av en tjej. Spelandet var lagom seriöst, som korpen skulle jag tro. På torsdag är det träning och då ska Oskar också spela, kul!

När jag var inne i stan och köpte fotbollsskydd och t-shirt och åt sushi till lunch. Sushin här är den godaste jag ätit! Men då har jag inte varit i Japan än:) Det finns så mycket att välja mellan och oftast är de odelade i långa rullar för ca 14 kr st.

Yummie!!


Gecko

Häromdagen hade vi besök av en liten bebis gecko i lägenheten. Det är en ödla som ofta sitter på tak och väggar utomhus, vi har några på balkongen. De är helt ofarliga och ger ifrån sig ett högt ljud som man absolut inte kan tro kommer från dessa små djur. Vi har börjat kalla de på balkongen för våra små husdjur och tycker att de är lite söta. Men de får gärna hålla sig utomhus! När vi fick besök av den här lillen plockade Oskar upp den och bar ut till balkongen. Senare när jag var ute på balkongen så kom något fallandes ovanifrån ner på min axel, jag får panik skriker till och viftar bort det (och fortsätter vifta även när det är borta). Det visade sig vara en liten gecko som kanske trillade ner från taket, stackaren blev lika rädd som jag innan vi visste att vi kände varandra=) Detta är den absolut minsta vi någonsin sett.


Besök inbokat!!

Nu är mammas och pappas biljetter hit bokade!! Jag har suttit och tittat på flygbiljetter till och från sista tiden och nu är de köpta. I slutet av oktober kommer de, ska bli så roligt att visa vår nya stad och annat härligt som Australien erbjuder!=)

Idag är det 6 Juni= Heja Sverige! Heja Queensland! Idag är det Sveriges nationaldag och även Queenslands dag (staten som Brisbane ligger i firar 151 år). Vi har inte firat någon av dem måste vi erkänna, Oskar skulle ha på sig sin Sverige t-shirt men det glömde han. Helgen har varit väldigt lugn, vi har mest njutit av det härliga vintervädret=) Bjuder på lite blandade bilder.


Promenad över Story Bridge och längs vattnet


Vi gick via stan och köpte glass



Häftiga tak i nya Kangaroo Point Park


Sol och slapp vid poolen


Ett pass i gymmet, lite bättre än Total Work out gym Rickard?!;-)


Enjoy!

En overkligt vacker kvällsbild från gårdagen. Går knappt att förstå att det var vår utsikt från balkongen.. vilken himmel, så vackra färger! Helt underbart!! Njut bara njut=)

 


Beer, Wine and Bugs night

Igår kväll firade vi "lillördag" med att gå på öl och vinprovning tillsammans med fyra australiensare. Det kostade 100 kr så fick man smaka massa olika viner. Man fick en tredjedels glas vid varje provning, så det blev ett antal glas.. Plötsligt är det en fördel att inte jobba idag=) Det är väldigt intressant att lära sig lite om olika viner och även testa på vad man tycker om bäst. Provningen hölls ute på ett tak med skyskrapor runtomkring vilket gav en riktig stadskänsla. Levande musik bjöds det på och vi fick även prova på "bugs", som är en typ av hummer från havet här.  En riktigt härlig kväll!

 

Oskar och Justin provar rosévin

På vägen hem träffade vi på en possum (pungråtta) som letade efter mat..

Ikväll blir det Sex and the City 2 på bio!!

1 Juni = vinter!

Nu är det juni och den officiella vintern är här, på samma sätt som det är första sommarmånaden hemma. Känns konstigt att kalla det vinter eftersom det är så härlig temperatur, dock är det kallt på kvällar och nätter (ner mot 10 grader). Egentligen inte kallt.. Igår invigde jag cykeln till jobbet, det var en härlig känsla! Känns som det var väldigt längesedan jag cyklade. Det fungerade iaf bra och tog ca 25 minuter. På kvällen blev det Bollywood dans med Jen och Martina, riktigt skoj! 

Var på ett lunch Tai-Chi pass i botaniska trädgården nyss, första gången jag provade på det och det var nog inte min grej. Vill jag ha träning för koordination, balans och samtidigt avslappnande är yoga favoriten. Nu kan jag kryssa av det på listan-att-prova-på i alla fall. Det börjar bli riktigt segt att gå hemma så mycket som jag gör eftersom jobbet bara är några timmar och inte alltid varje dag. Jag vill ha ett jobb! Jag vill göra något meningsfullt! Jag vill göra nytta! Ahh tålamod..



På väg till Tai-chin i Botaniska trädgården


Brisbane

Göteborg

RSS 2.0