Ankrace


Den gula randen ni ser är alla små ankorna som deltog i racet igår, ca 30 000 st! Vi köpte en ankfamilj för att stödja cancerforskning och även i hopp om att vinna en bil som var priset, men den gick till någon annan. Mycket folk var det iaf och allt hände precis nedanför vår lägenhet bekvämligt nog.


Drottningen på besök


I måndags var Queen Elizabeth här på besök och vilken uppståndelse!
Tusentals människor trängdes för se henne, jag däremot kom cyklandes och försökte förgäves ta mig igenom folkmassan för att möta en vän för lunch.. Det fick bli en rejäl omväg kan jag säga!


Brisbane Botanical Garden


Häärlig bild!


Stötte på den här bilden för ett tag sen och är bara tvungen att dela med mig=)


Picknick

Idag har Oskar spelat golf med jobbet och likaså gjorde han i fredags. För min del blev det en picknick med flickorna. En lugn och avkopplande söndag söndag för oss båda!


Bilder från Martinas Iphone, hon testar lite olika inställningar vilket blev häftigt.
Fr.vä Tanja, Martina, jag och Helen. Nicole fotograf. Hunden Tyson med på övre bild. 


En avslutande "vanlig "bild från min telefon


Grillmys


Nu när kvälarna börjar bli varma och sköna igen så blir grillkvällarna fler!


Min första "riktiga" PT- kund

Nu har jag min första egna fullt betalande PT-kund! Igår var första mötet med henne och smånervöst eftersom jag inte riktigt visste hur det skulle gå till eller hur jag skulle planera det och pressen ökar när någon betalar en massa pengar för ett pass. När det handlar om människor går det tyvärr inte ha allt planerat, även om man gärna skulle vilja.. Hon bor utanför stan "på landet" så jag åkte hem till henne och tränade på hennes gräsmatta. Första passet gick vi igenom hälsa och mål och gjorde sedan några mätningar och fitness test för att ha något att utgå ifrån. Vi gjorde lite av varje under passet, en jättetrevlig tjej som kände sig nöjd med första passet så det var skönt! Den här tjejen ska jag träna en gång i veckan framöver. Imorgon är tredje veckan av fitness utmaningen och vädret ser ut att ha återgått till normalt efter att ha varit storm båda föregående tillfällen..!


Här är förberedelser inför ett gruppass


Zee ya!


"See ya" är nog ett av de mest använda uttrycken härnere o används varenda gång man säger hej då till någon


Här är en till rolig registreringsskylt...Ssslim = Sssmal


Fler lila träd


Kan inte låta bli att lägga upp några fler fina jacaranda träd!


Jag kör ett pass med Oskar vid floden


Kängurun som tröttnat på turister..




Skatsäsongen är här igen

Skatsäsong är förmodligen inte ett ord men ni förstår vad jag menar, skatorna bygger sina bon och den började i Sept och fortsätter Oktober ut skulle jag tro. Min hjälm skyddar mig bra, än har jag inte blivit attackerad denna säsong (peppar,peppar!) Oskar blev däremot attackerad en dag på cykeln, som tur var svepte skatan bara över så det var ingen fara. En av mina jobbarkompisar däremot blev attackerad så han började blöda! En 4-årig pojke blev attackerad i ögat vilket gjorde honom tillfälligt blind.. Otroligt obehagligt!


Premiärbakning

Jag är hemma i feber och fick ett infall att för någon konstig anledning baka, första gången någonsin detta hänt. Jag är inte så sjuk att jag känner mig helt orkeslös men inte tillräckligt bra för att jobba. Jobbade igår med feber för att det var så ont om folk att jag kände att jag var tvungen att ställa upp. Jag testade på lite av varje med varierande resultat=)


Vårfärger


Med våren kommer alla fina färger, även fast vintern är ganska färgrik också så gör dessa träd stor skillnad!


Fitnessutmaningen startad

I morse hade jag det först passet av kommunens 8 veckors fitnessutmaning och den började ju sådär med en stormvarning. Men trots det började passet helt OK, hade 6 deltagare som jag mätte omfång på och gjorde några olika fitnesstest för att sedan om 8 veckor göra om dem och förhoppningsvis se lite resultat. Deltagarna var av varierande hälsa och mål. Efter halva tiden kommer regnet och sedan stormen. Som tur var hade vi några bord under tak och därmed ett utrymme att fortsätta passet utan att bli genomblöta. Det fick bli lite improviserat men känner mig ändå rätt nöjd och deltagarna var nöjda med första passet. Det här passet kräver mycket mer planeraing och eftertanke iom att det inte bara handlar om fysisk aktivitet utan även kost och hälsa. Verkligen en utmaning för mig som ny tränare! Hade önskat att det skulle varit 2 ggr i veckan, känns som väldigt lite tid och mycket man vill få med utan att det ska bli för mkt för deltagarna.. Jaja till nästa kommer det nog fler nya deltagare om stormarna håller sig borta! Jag är ganska glad med siffran jag hade idag, nog med grejer att hålla reda på=)


Jag bär stolt Sveriges färger=)


Svenskt väder?


Senaste veckan har varit väldigt sval med gråa och regniga dagar, igår fick jag verkligen känslan av att vara hemma i Göteborg igen. Så länge man inte behöver vara utomhus är det mysväder. Igår hade jag turen att ha bilen så höll mig torr, var dock inte den enda som körde bil! Tvärtom var det i onsdags då jag cyklade i ösregn till och från jobbet.


Duck race


När vi tittar ut genom fönstren ser vi en jätteanka i floden, nu har den varit där ett tag men första dagen var vi väldigt överraskade. Så småningom ska ett ankrace hållas och vi antar att jätteankan spelar en stor roll i det!


A day down the coast

Igår spenderade vi dagen nere vid guldkusten och inlinesen fick hänga med! Det blev en härlig tur längs havet vid Surfers Paradise. Efter det blev det ett dopp för Oskar men badkruka som jag är skippade jag doppet. Sedan var det äntligen dags att träffa Hanna som flyttat ner hit nyligen! Hon och hennes aussie pojkvän har just fått tag i en lght bara några hundra meter från havet och läget var verkligen super. Jättemysig lght och jättekul att ses igen=).


Ett gäng rugby killar spelade framför oss hela tiden så alla tjejer runtomkring låg och kikakde bakom solglasögonen (utom jag då såklart!=)


Brisbane

Göteborg

RSS 2.0