Riverfire

Igår avslutades Brisbane Festival med ett hejdundrandes fyrverkeri som höll på i 30 min! Det längsta fyrverkeri vi sett, lite väl långt skulle jag men tjusigt var det och sågs av många. Efter det gick vi hem till Greg och Vanessa och spelade sällskapsspel:)


Vårfärger

Jacarandaträden är härligt lila och sommarvärmen och fukten har tagit ett steg tillbaka igen vilket är väldigt skönt, så nu njuter vi av våren! Det är skollov här i två veckor och full fart på jobbfronten. Idag har jag äntligen fått träffa Jen och hennes söta tvillingar igen! Ikväll ska vi på förlovningsfest för ett par i fotbollslaget, imon bitti har jag ett jobbpass och sedan är det långhelg!!


Kvällsklättring igen

Klättring och bus med vovve:)


Beachen

En härligt avslappnande söndag på stranden. 25 grader vid kusten och tydligen hade det varit 31 grader i Brisbane, och vi är fortfarande bara i september.. Hoppas det inte blir en alltför het sommar tänker jag! Greg och Vanessa hade köpt ett strandtält som var riktigt smidigt så det ska vi nog införskaffa innan våra gäster anländer.


Ny kompis

Den här lilla damen låg och myste med sin husse på solstolen bredvid och då önskade jag allt att jag hade en egen! Men fick nöja mig med att klappa grannens:)


Skatsäsong igen..

Jaha då var det dags igen och igår kom säsosongens första attack, jag cyklade i en park och fågeln kom bakifrån och svepte ner så han precis nuddade hjälmen, trots mina spröt. Sedan flög han iväg och kom tillbaka för en attack till en stund senare. Han hade koll på läget den jäkeln. Oskar har blivit attackerad 2 gånger på väg till jobbet på samma ställe, även om han vet vart boet är nu så är det svårt att undvika. En kompis har problem med en skata utanför deras hus, de anfalls ofta när de går ut och de har en liten bebis också, så de har kontaktat kommunen och försökt få hjälp men skatorna är skyddade så finns inget att göra... Sjukt!
 



Klättring

Oskar är helt såld på klättring och har införskaffat utrustning så idag har vi testat den på kangaroo point cliffs nere vid floden. Jag klarade att klättra upp den ca 20 m höga Klippan 2 ggr. Lite läskigt när man kollar neråt men väldigt skoj! Oskar är som en spindelman uppför väggen:) Vi var ett gäng och en av killarna hade med sig sin lekfulla hund Tamarind som glatt tittade på.


Blåa himmel

Fördelen med att gå upp med tuppen är att man får en extra paus under dagen och kan då njuta av en power nap ute i d fria:)


2,5 år Down Under

Helt otroligt men nu har vi bott härnere i 2,5 år..! Det firade vi med Brisbane festival nere vid south bank där det var ljusshow i floden, rislampor i mängder o massa annat fint att titta på. Om mindre än 2 månader är mamma och pappa här på besök och det ser vi fram emot något enormt, äntligen familjebesök igen! :)


Sunshine Coast


Helg

Dagen började med ett morgonpass där jag hade 12 hurtiga deltagare. På vägen hem stannade jag till på cafet där Nancy jobbar för att säga hej och hon gav mig en påse med en muffins och brownie att ta med hem, mumsmums. Under dagen har vi städat, klättrat, varit på yoga, förbi marknaden på vägen hem och även slappat med bok i solen. Nu ska vi strax iväg på middag, en aktiv lördag!


En av mina arbetsplatser:)


En kväll vid floden

Jag håller i ett Bootcamp och Oskar klättrar bredvid, båda får njuta av den fina utsikten! Sedan tar vi cyklarna o trampar hem:)


In the Outback!

Igår följde jag och Maria med till Aimee´s familjs gård på en heldagsutflykt, så underbart härligt var det! Ca 1,5-2 timmar söderut om Brisbane är hon uppvuxen på en gård med hästar och kor. Vi körde fyrhjuling och red som ni kan se, dagens höjdpunkter! Vädret var underbart och utsikten fantastisk. Så himla lugnt och rogivande. En av kvigorna hade fått en kalv natten innan vi kom så det var en liten rackare som sprang runt i hagen. De hade ca 50 kor och 10 hästar. 

Jag och Maria färdigridna, de ägde inga hjälmar så vi fick köra på ändå!
Maria och Aimee 
Riktigt kul att köra runt och stora marker hade de!
Lunch på baksidan av huset...






Brisbane

Göteborg

RSS 2.0