Skogspromenad

Några bilder från gårdagens promenad i Springbrook national park. En fin park med uppfriskande luft, det var säkert bara 10-15 grader. Man kunde gå bakom vattenfallet så på bild nr 2 står jag som en lite plutt vinkandes och på bild tre leker jag apa i lianen=)


Helgen var grym med pizza och bio i fredags (Avatar extended version), födelsedagslunch i lördags och liten road trip med skogspromenad igår. Idag har vi tittat på två lägenheter under lunchen, en var ett definitivt nej och den andra måste vi fundera på.. Min kompis Mel håller på att starta ett eget företag i "Life coaching" och hon frågade om jag vill vara en ""försökskund" så imorgon ska vi träffas och prata om mig och mitt liv antar jag, ska bli spännande=)

Promenad i nya områden

Eftersom vi börjat kika lite på nya lägenheter så var jag ute på upptäcktspromenad igår för att scanna av områden lite. Det finns ett område som ligger väldigt nära var vi bor nu, men som ni kan se på bilden högt upp på en kulle och därav av fina utsikten över stan.

Så här ser typiska Queenslander hus ut, upphöjda med garage under husen och tätt byggda.

Idag är Oskar på guldkusten med jobbet över dagen. På vägen hem ska han stanna på IKEA och köpa mer knäckebröd. Vi köpte några paket när vi var där sist och det var riktigt gott så de är nästan slut. Brödet härnere består tyvärr mest av luft så vi saknar pågen, polar och axas bröd! Ikväll blir det afterwork efter jobbet med Tanja och Nicole, har hittat en bar som heter Ki så måste ju bli ett besök där=)

Weekend på Nya Zeeland bokat!

YES vi ska tillbaka till underbara NZ! Oskar ska jobba i Auckland sista veckan i september och då åker jag dit också så passar vi på att ta en långhelg där. Oskar åker dit på tisdagen och jag flyger dit onsdag kväll och flyget hem går tidigt måndag morgon. Flyget tar mellan tre och fyra timmar så det är skönt att vi hinner vara där ett par dagar. Det känns konstigt att flyga så långt och inte ens vara borta en vecka. Det är ju som att flyga till södra Spanien eller nästan ända till Kanarieöarna hemifrån. Men man har fått en annan uppfattning om avstånd sen vi kom hit till megalandet=)

Finklädda

Här var vi finklädda och redo för fredagens middag!

 

Kvällen var helt okej men inte mycket mer. Det var prisutdelningar för olika byggnader, som väntat inte var superintressant för en annan och tyvärr var maten ingen höjdare heller. Men helt ok kväll=)

I helgen har vi spelat fotbollsmatch båda dagarna, varav en dag utomhus. På torsdagar spelar vi alltid inomhus så det var riktigt kul att spela ute igår. I lördags hängde vi med grannarna och tittade på en lägenhet, våra kontrakt går ut om en månad och vi velar fram och tillbaka om vi ska stanna kvar. Läget är jättebra och vi trivs i byggnaden, men ligger ju vid en stor väg så trafiken är något störande.. Det slutade iaf med att grannarna tog lägenheten vi var och tittade på. Den var jättefin, i ett lugnare område ca 20 minuters promenad härifrån. Tråkigt att de ska flytta nu när vi börjat lära känna dem och umgåtts mer. Vi får se hur det blir för oss. 

Efter matchen i lördags åkte vi till en av Brisbanes förorter och hälsade på Andrew och Mel som nyss köpt hus. De var i full fart med renovering och målande men tog en paus för en barbeque med oss. På vägen hem testade jag att köra bilen för första gången och det gick bra men kändes självklart ovant. Några gånger försökte jag växla med högerhanden, men slog då i den i dörren istället=) När man är totalt fokuserad på det man gör går det bra, men när man gör något utan att tänka blir det fel. Det krävs lite övning som med allt annat! 

Ni har säkert hört på nyheterna att det var val här i helgen. Det har varit mycket uppståndelse och diskussioner senaste veckorna, men vi är inte insatta och har ingen behörighet att rösta. Det är lag för alla medborgare att de måste rösta, annars blir de bötfällda. Det är väldigt jämnt mellan två partier, Julia Gillards och Tony Abbotts så vi får se vad som händer. En annorlunda och omogen grej som vi har reagerat på i diskussioner och marknadsföring är att istället för att prata om egna styrkor så pratar de om motståndares svagheter och framförallt snackar skit om varandra. Ibland kan man tro att valet handlar om tonåringar och inte vuxna..

 


Vem blir nästa premiärminister?


Finmiddag

Den här veckan har det varit mycket på gång. Oskar hade det bra i Melbourne hann dock inte se så mycket av staden eftersom han var där så kort tid. Ikväll ska vi på en finmiddag med Oskars jobb, som han berättade om i söndags så i veckan har jag letat klänning och skor. Det här med klädkoder är alltid svårt men jag tror jag har löst det med en cocktailklänning (eftersom jag har svårt att bestämma mig och de var så billiga köpte jag två). Det börjar kl 19 ikväll och jag jobbar till 17:45 så kommer bli lite tajt. Hela fredagen är tajt då jag jobbar morgonpass på fritidset och sen volontärjobbar i stan över lunch, tillbaka till eftermiddagspass och sen snabbt hem och fixa till mig inför kvällen. Det ska bli kul och trerättersmiddag är ju aldrig fel! Surt är det bara att regnet öser ner idag och jag saknar både regnkläder och stänkskydd.. Skillnad mot igår då det var upp emot 27 grader, kändes som en sommardag!


Kramar från Oz!


Helgens utflykt

Bilder från helgens upptäcktsfärd! Vi började med Sunshine Coast Hinterland, vilket betyder inland från solskensskusten som ligger ca en timmes bilfärd norrut. Där finns mysiga bergsbyar, regnskog, vin- och fruktodlingar och självklart vacker utsikt. Väldigt grönt och fint!



När vi kände oss mätta på bergsområden och grönska åkte vi ut till Caloundra, som är närmsta kuststaden till Brisbane. Det var en skön dag ca 25 grader men vinder var lite kall så det var bara ett fåtal som låg på stranden och solade. Däremot var det många surfare ute i vattnet. Man kan sitta hur länge som helst och bara titta på hur de kämpar och sliter i vattnet och väntar på att den rätta vågen ska komma.

I lördags kväll blev det pubrunda med grannarna (paret från england), riktigt kul kväll med många goda drinkar.. Igår var vi bjudna till Helen (en australiensisk tjej) på barbie. Satt hemma på hennes baksida hela eftermiddagen och åt. Ännu en underbar helg=)

Idag åker Oskar på nästa jobbresa som blir till Melbourne, där har vi inte varit innan så det blir kul för honom. Han ska bara vara där till onsdag men förhoppningsvis hinner han med lite sightseeing! Jag ska på möte med en volontärorganisation idag innan jobbet, inför en grej jag ska hjälpa till med på fredag. Jag har kommit in i mina jobb rätt bra nu och eftersom jag inte jobbar heltid så tänkte jag att jag kan använda min tid till att göra lite nytta också. Man kan ju inte bara leva på nöje utan måste kombinera med lite nytta=)

Look-out over city!

Säger bara wow! Igår kväll tog vi bilen upp till Mount Coot-tha look-out och njöt av den underbara utsikten över stan! När man står däruppe ser man hur stor stan verkligen är, fast den absolut inte känns så stor. Men det är för att själva innerstan är ganska liten och vi mest håller till i samma områden, till och från jobb, vänner, shopping mm.

Stan och skyskraporna in-zoomade


Public Holiday - Ekka day!

Idag är det People´s day här i Brisbane, så de flesta är lediga, yay! Olika städer har olika datum för ledigheten. Jag är inte riktigt säker på anledningen till ledigheten men Ekka day började som en slags showutställning där jordbrukare kunde visa upp sina djur och produkter. Men det var förr. Nuförtiden pågår showen i 10 dagar och är väldigt stor med tivoli, tävlingar och uppvisningar av alla slag. Jag vet inte om jag kommer gå dit men isf så kommer lite bättre förklaring av vad det är.

Sista dagarna har jag spenderat i sängen/soffan vilandes när jag inte jobbat, men idag har jag spenderat morgonen med att städa hela lägenheten så det måste tyda på att jag är frisk nu (eller kanske ännu sjukare)?! Oskars hemresa har blivit flyttad så han kommer redan i eftermiddag=) Nu ska jag iväg och luncha med Tanja och Jolie! Byee!


A perfect day

 

Vilken dag vi hade igår, helt underbar! Vi började med en tur till IKEA där vi köpte knäckebröd och Mmmmarabou=) Efter det åkte vi till Daisy Hill, ett naturreservat för kolaor. Ni ser bilden på den söta koalan som ser ut som en mini Buddha.. Helt otroligt att de kan sitta och sova så! Sedan körde vi upp till Mount Tamborine, otroligt vacker utsikt med berg, regnskog och havet i horisonten. Efter det åkte vi ner till Guldkusten och Surfers Paradise där vi tog en promenad på stranden och sen hälsade på Nicole och David som spenderade helgen i Davids föräldrars lägenhet som ni ser med helt fantastisk utsikt! 22a våningen med balkong både mot havet och mot inland. Ibland kan de se valar när de tittar ut.. wow säger jag bara!

Bilen fungerar kanon och Oskar är en väldigt duktig förare, man kan tro att han alltid kört på vänster sida och växlat med vänster hand. För min del kommer det nog ta lite tid att vänja sig och framförallt innan jag kör i stan.

Nu sitter Oskar i flyget på väg till Sydney och jag blir hemma själv med mr Marabou=) Övertrasserade nog mitt hälsokonto igår så får betala det idag med att vila och stanna inne hela dagen så jag blir frisk!


 


Bilen!


Jobbresor och BIL!

Nu har vi äntligen fått bilen!! En röd Toyota Yaris årsmodell -07, vilken härlig frihet det innebär!! När vi flyttade hit hade vi inte tänkt skaffa bil eftersom vi bor så centralt i en storstad, men det krävs verkligen en bil för att kunna hitta på saker här. Så ikväll blir det invigningstur! Bilder på pärlan återkommer jag med=)

Nu börjar Oskars jobbresor! Igår var han på möte i Noosa, som ligger på Sunshine Coast. På söndag åker han till Sydney för en mässa och stannar där fem dagar. Stackars mig som blir alldeles ensam.. hehe nej då det ska nog gå fint ni vet det heter ju "när katten är borta dansar råttorna på bordet"..=) Det är han och jobbarkompisen Aiden som åker och de ska bo nere vid Darling Harbour (nära operahuset), så de lär få det bra! I september har de jobbresa till Auckland i Nya Zeeland och då ska vi förmodligen göra en weekend av det så det ska bli underbart!

Senaste veckorna har Oskar haft en ihållande hosta och halsont så nu har han varit hos läkaren och fått medicin. Jag har klarat mig- tills nu=( Vintern innebär influensasäsong och tydligen ska augusti vara värst för då kommer kyliga vindar från väst lärde jag mig idag=) Trevlig fredag!



Lite fakta om Brisbane

Här kommer lite fakta om Brisbane, jag vet inte hur mycket koll ni har men jag tror inte den är så stor.. det jag visste innan jag var här första gången var noll om Brisbane men lite om landet, som att det finns giftiga djur, HAJAR, det är ett stort land med mycket ödemark och röd sand och att koalor och kängurur är söta. Tv serierna Grannar och Doktorn kan komma kanske har bidragit till bilden av landet. Här kommer en komisk bild..=)

Brisbane är Australiens tredje största stad och staten Queenslands huvudstad. Det är en populär stad och invånarantalet stiger och är nu tydligen uppe i nästan 2 miljoner! Dubbelt så många människor som det bor i Stockholm känns det verkligen inte som, jag uppfattar Stockholm som en större stad än Brisbane. Brissy sägs ha Australiens högsta folkökning och det är en multikulturell stad med ca 25 % av invånarna födda i annat land. Själva centrum är väldigt centrerat så innerstan känns inte så stor men i övrigt är det en utbredd stad. Den är byggd utmed Brisbane river. Det som gör Brisbane så populärt är det tropiska klimatet och läget. Det ligger bra till för både Gold Coast och Sunshine Coast, alla vackra öar runt Whitsundays, Fraser Island samt barriärrevet och många naturparker, berg och regnskog. Brissy anses vara den mest avslappnade stan här.

Bild tagen (inte av oss:)) från South Brisbane som är området vi bor i. Vår lägenhet ligger vid floden på bildens vänstra del. Innerstan kan man se på andra sidan floden där alla skyskrapor är. Den stora arenan är GABBA sporting ground, där det spelas cricket och rugby.

 


Möte med Australiens giftigaste orm..!

Igår tog vi bussen till Brisbane Forest Park, ett skogsområde ca 15 minuter från stan och där mötte vi första ormen sen vi kom hit (och förhoppningsvis sista)! Det var en liten orm som ni kan se, men lika farlig för det. När vi kom tillbaka till startpunkten såg vi att vi missat en varningsskylt angående ormarna.. väldigt slarvigt av oss! Detta är en brown snake som är väldigt giftig.. Promenaden var väldigt härlig, det var riktigt skönt att komma ut i skogen igen. När vi kom hem igen hade vi en BBQ med grannarna. Det har nästan varit sommarvärme i helgen, upp till 27 grader! Varma vinterdagar!=)



Det blev ingen bil i helgen, här lånar man pengar på bilen och när den säljs följer lånet med om det inte klarats upp innan. Killen vi ska köpa av hade tydligen inte fixat med sitt lån än så vi får vänta tills det är klart. Idag ska lägenheten pestbesprutas och det görs varje år för att inte riskera att vi invaderas av kackerlackor, myror eller spindlar.. Generellt så är det lugnt när man bor i lägenhet men värre i hus och det gäller alla sorters djur, så vi lär hålla oss till lägenhet!

 


Brisbane

Göteborg

RSS 2.0