Inte långt kvar nu=)

Vädret har varit perfekt senaste dagarna men idag regnar det igen, hoppas det blir fint igen till mamma,pappa, jakob o hanna kommer! Bara några få dagar kvar nu!!=) Mamma frågade vad jag vill att hon tar med sig hemifrån och mitt svar var enkelt- lösgodis=) Hon ska även ta med en jacka jag saknat. Vi har gått igenom lite viktiga fraser och annat som är bra att tänka på under resan hit. Mamma och pappa flyger från Köpenhamn och landar här lunchtid på fredag. Jakob och hanna flyger från London och landar här lör kväll. Känns nästan overkligt!=)


Solnedgång från balkongen

Även ödlorna är tillbaka nu med värmen, så när man är ute och promenerar längs floden eller i parker stöter man på dem ofta. Igår såg jag mer än 10 st och nu är alla bebisarna ute och springer, de är väldigt rädda och väldigt snabba! Långt ifrån storleken av en fullvuxen ödla. Huvud till svans är bebisarna ca 15 cm, medan de vuxna är betydligt mer!

 


The Arbour (=berså,lövsal)

Den här fina bersån, lövsalen (eller vad man vill kalla den) slingrar sig genom hela South Bank området och är hela 1000 meter lång. Vissa partier har även tak som skydd mot solen och för tillfället mot regnet=)




Australian Bush Turkey stöter man på lite överallt! Särskilt nere vid South Bank.


Barbie inköpt!

Nu har vi en egen barbie på balkongen och riktigt fin är den som ni kan se=) Det blev premiärgrillning ikväll och den gungerade utmärkt. Här grillar de med gas och inte kol, grillarna är väldigt stora om man jämför med de flesta hemma och här äger nästan alla en grill. Villkoret för att man ska få ha grillen på balkongen är att den har ett lock.



Regnet fortsätter att ösa ner och det är väldigt ovanligt för den här tiden av året, det är nu på våren det brukar vara som finast! September och Oktober har inte varit så här blöta på väldigt väldigt länge tydligen. Det positiva är att att alla vattenförråd fylls på och det är ingen risk för torka som annars brukar vara problemet..

 


G´day mate, how ye goin'?

G´day används inte så mycket som man kan tro, det är mest äldre gubbar som säger det. Men frasen how ye goin´? (how are you going, how are you) hör man dagligen av varje person man träffar. Några populära ord och slang som används ofta av Ausssies är: (ska försöka översätta till svenska så gott det går)

Mate = Kompis
Cheers = Tack
Awesome = Kanon
Heaps = Mycket
No worries = Inga problem
No drama = Inga problem, det är lugnt
That´s alright = Inga problem, det är lugnt
Shout = Bjuda (på en drink tex)
Too easy = För enkelt
Fair go = Ge något en ärlig chans
Fruit loop= Idiot

Förkortningar:
Barbie= Barbeque
Arvo= Afternoon
Ta= Thank you
Lollies= Lollipops (godis) de säger inte candy!
Maccas= McDonalds
Coppas = Polisen

Ja kan man de här orden så kommer man långt härnere!=)


Så här mycket regnade det ett tag.. våra blommor blev ordentligt vattnade!


Två veckor kvar till mamma och pappa kommer!

Idag är det exakt bara två veckor kvar! Jag ska försöka vara ledig så mycket som möjligt och har bokat en en del turer redan. Vi ska åka ner till Sydney några dagar och upp till Fraser Island som är världens största sandö, sen ska vi självklart visa allt Brisbane har att erbjuda=) Wieee längtar!!!


Så här fina ser jacaranda träden ut runtom stan nu när de lila blommorna blommar för fullt!
Det är en riktigt grön vår efter allt regn som kommit på sistone. 



SkyWalk!

Här kommer två bilder från den häftiga skywalken vi gjorde i Auckland, tyvärr går det inte att göra bilderna större..
Vi slog även till och köpte en film i tanken om att det kunde vara kul för er att se den vackra utsikten och framförallt se oss "live";-) Svindelvarning för höjdrädda då det är ca 200 meter ner till marken.. Enjoy!!




Vulkanstad

I Auckland finns nästan 50 st vulkaner! Endast en av dem är vilande (inte helt säkert), resterande är utslocknade. Det här är Mount Eden, 196 m hög som vi promenerade till från city (utslocknad).


Vi tog en färja ut till den största och nyaste vulkanen, Rangitoto som man inte säkert vet om den är utslocknad.. Den bildades för 600 år sedan och är 260 m hög, det var en ganska tuff vandring uppåt.. Det mesta av lavan är täckt med träd men det fanns en hel del lava kvar som ni kan se.


En lavagrotta som var becksvart så vi fick använda blixten på kameran till hjälp.. Den var bara trång på ett ställe och det var på denna bilden, annars var den rymlig som tur var för min del (lite klaustrofobisk som jag är).


Väl uppe på vulkantoppen var utsikten fantastisk!


Auckland city med skytower



Brisbane

Göteborg

RSS 2.0