Inflytt imorgon

Vi åkte aldrig till Australia Zoo i torsdags utan det blev Lone Pine Koala Sanctuary istället, ett mindre zoo som ligger närmare stan. Där fanns förutom en massa koalor, kängurur, dingos, vombats, emus, och söta shetlandsponnier. Det roligaste var att gå fritt i en stor park bland en massa kängurur och wallabies, så vi gick runt och gosade med nästan alla =) På kvällen gick jag på ännu ett härligt yogapass nere vid floden, tyvärr var det det sista gratispasset härnere. 

Igår var vi på morgonfika med Annica, mycket trevligt. Jag skaffade även en mobil! Fick bli i Oskars namn eftersom han uppfyllde alla kriterier:) Känns skönt att ha en mobil och ett nummer att bli nådd på. På kvällen träffade jag Nicole, en av tjejerna från förra helgen, vi satt på en uteservering och drack vin. Hon är från Tyskland och har bott här i några år nu. Oskar hade två arbetskamrater över så de satt på rummets balkong och drack öl. När jag kom hem satte jag mig därute med dem och det är så underbart att kunna sitta ute hela kvällen utan tröja! En jätterolig kväll!!

Idag har vi bara slappat, första gången sen vi kom hit som vi har legat nere vid city beachen och solat (ni behöver inte oroa er, vi är väldigt försiktiga i solen:)). Det är mycket folk och mycket som händer vid South Bank området på helgerna. Det är marknader, underhållning och showande och så finns det många mysiga restauranger och serveringar med en så härlig stämning. Ikväll har vi badat en sista gång i utomhus bubbelpoolen, så härligt att samtidigt se stjärnhimlen och månen! Nu har vi tagit lite fina bilder men ni får tyvärr vänta lite på dem för internet är kasst och det kommer förmodligen ta ett tag innan vi får igång internet i vår lägenhet. Imorgon flyttar vi in, ska bli så skönt att få ette eget ställe och äntligen packa upp resväskorna!! =)

Trevlig helg på er!

Egendag

Idag har jag haft hela dagen för mig själv. Oskar har jobbat, de har haft en workshop, en mässa där han passar på att träffa företagets kunder. Annars börjar han inte jobba riktigt än. Jag har tränat i gymmet en stund, legat vid poolen och läst, varit inne i stan en sväng.. helt enkelt relaxat och njutit hela dagen =) Jag har faktiskt gjort lite nytta också, jag var på Oskars jobb och pratade med assistenten som hjälper oss med allt. Vi hade fått våra bankkort och så fixade vi el till vi flyttar in i lägenheten på söndag. 

Nu bor vi ca 200 meter från stadspoolen som finns här, den är verkligen jättefin. Dock har vi inte badat i den än, trots att vi snart varit här i två veckor! Den ligger vid floden och hela det området är superfint! Det finns en strand, massa gräs, härligt lummiga regnskogspartier och massa annat fint. Bilder på det kommer kan jag lova! Jag satt där nästan en timme nyss och bara njöt av hur fint det är på kvällen när det är upplyst, helt underbart! Det finns även grillar utsatta lite här och var som är till för allas förfogande, gratis. Att de kan hållas hela och rena utan förstörelse är imponerande! 

Jag har försökt köpa en mobil men det var lättare sagt än gjort.. de behövde ett intyg på min adress, sjukvårdsintyg, pass och visumintyg och jag måste ha ett jobb! Heelt sjukt! För att få ett jobb kan det underlätta att ha en mobil.. Det här med intyg om adress tex med hjälp av en elräkning är väldigt vanligt här. Så när vi får vår första elräkning blir det att bära med sig den den hela tiden =) Det finns inte något bokföringssystem här så beror förmodligen på det. Man upptäcker spännande kulturskillnader hela tiden, vissa bättre än andra =)

Imorgon har vi tänkt åka till Australia Zoo, ett stort zoo grundat av krokodiljägaren Steve Irwin som dog 2006 när han filmade en av sina dokumentärfimer. Det ska bli kul, vi skippade det förra gången vi var här men nu vill vi se krokodiler! Jag ser dock mer fram emot alla söta djuren =) Nej nu ska jag äta lite vattenmelon och jordgubbar mmm! Ha en bra onsdag!

Några bilder

Ibisfågeln är vanligt förekommande här

En härlig födelsedagspicknick!

Tack för alla gratulationer!

Anni- Roligt att dopet gick bra, men vad menar du med bröllop.. ?? Så kan du ju inte skriva!! VEMS bröllop?!

Fam Bergenholtz- Roligt att ni tittar in!

Sven och Birgitta- Kul att ni hittat hit, det här fungerar lika smidigt som resdagboken!

Idag är det alltså min 25-årsdag och vi har spenderat mestadels av dagen i en mysig park. Vädret har varit ca 27 grader så en sommarklänning passade fint idag =) Vi hade picknick, drack vin och bara pratade =) Jag fick till och med två presenter!! Att jag blev förvånad och glatt överraskad!! Jag har endast träffat de här tjejerna en gång innan och två av dem hade alltså med sig present till mig, så himla gulligt. Man känner sig verkligen välkommen hit! Jag fick fyra rödvinsglas, australiensiska chokladkakor och en australiensisk handkräm- very nice! Det var en två söta hundar med i sällskapet.

Medan vi satt där så kom en man fram och berättade att han är homeless and harmless (hemlös och ofarlig) och undrade om vi hade någon peng att ge honom. Han hade ett munspel med sig och då berättade en av tjejerna att det var min födelsedag. Så han tog ton och även började spela, alla sjöng med, det var så roligt! Jag kommer nog alltid att komma ihåg hur jag blev firad när jag fyllde 25 HAHAHA! Vi gav honom en liten slant var så han blev jätteglad han med! Vi sa att han endast fick använda pengarna till mat och ingen alkohol, när han sedan gick till ett annat gäng blev han erbjuden öl men tackade nej vilket var mycket bra! Solen går ner ca 18 så vid 18:30 blir det mörkt, då tog vi färjan längs floden hem till hotellet. Ännu en bra dag här i Aussieland! 



Girls night out!

Nu har vi lyckats få igång internet på rummet! Det underlättar en del =) Idag har vi varit i stan och kikat på lite mobiler, jag behöver en ny och ett australiensiskt nummer kan underlätta. Oskar har fått en jobbmobil och så fungerar hans svenska här också, så vi klarar oss fint än så länge. 

Innan vi flyttade hit tog jag via internet kontakt med två svenska tjejer som flyttat hit från Sverige, för att få lite "inside information" =) Annika sprang vi på i en park de första dagarna och hon håller på att flytta nu så vi kommer att bo nära varandra sen när vi flyttar in i vår lgh. I och med hennes flytt rensar hon ut och har därför en cykel som jag ska få låna! Kanon ju! Pauline bjöd med mig på en tjejkväll igår, vi var 8 tjejer alla från olika länder varav alla inte kände varandra. Det var verkligen jättekul! Vi åt tapas på en restaurang och sedan gick vi vidare till en väldigt påkostad och häftigt inrett bar, en kanonkväll!! Oskar passade på att gå på en killbio=) 

Jag har även hunnit med att testa på en gratis yoga nere vid floden, ca 40 pers i gräset vid skymning, det var väldigt härligt! Och idag har vi hittat en jacuzzi här på hotellet som vi testade på, riktigt skönt =)

Imorgon fyller jag 25 och vi har inte planerat något speciellt, jag är så nöjd över att vara här så det räcker och blir över! Men vi ska faktiskt på picknick med tjejerna från igår och även deras pojkvänner ska med, så det ska bli jätteskoj!!  

Eftersom vi lyckats få igång ett bra internet så kommer lite bilder snart!

Vi fick lägenheten!!=)

Imorse fick vi goda nyheter då vi fick reda på att vi fick lägenheten vi ansökte igår!! Så snabbt! Hyresvärden sa att det tar två dagar innan ansökan går igenom, men icke för oss =) Mindre än 24 h! Härligt härligt!! Det känns jättebra att ha hittat ett hem. Vi har skrivit på kontrakt för sex månader och när vi skrev kontraktet fick vi se lghten igen, eftersom vi såg så många igår blandade vi ihop dem lite och kom inte riktigt ordentligt ihåg hur den såg ut. Den var lika mysig som när vi såg den första gången =) Det är en stor lgh på 76 kvadratmeter och med en stor balkong på 27. Den ligger på sjunde våningen, med pool och gym i komplexet =) Oskar har mindre än 1 km till jobbet och det tar kanske 15 min att gå till stan och nära till parker. Den är fullt möblerad så det enda vi behöver skaffa är egentligen handdukar och lakan. Hyresvärden är jättetrevlig så det känns bra att kunna ringa henne när som. Det kan inte bli bättre!! =) Vi är jätteglada över att vi fick den!! 

Vi får tillgång till den 28 Mars, alltså nästa söndag. Så efter det har vi en adress om någon är sugen på att skicka något *blink. Familj och vänner är alltså efter den 28 Mars hjärtligt välkomna att komma på besök..!! =)

För att fira att vi inte längre är hemlösa gick vi ner till stan och shoppade lite. Shoppingen är bra och billig! Jag köpte ett par sandaler, en kjol, leggings och en top för 40 ausd, vilket är ca 260 kr, riktigt nice! Oskar hittade en del han också. Nu blir det en vinflaska på balkongen.. underbart =)

Har förresten glömt att skriva att min mobil inte alls fungerar här. Internet är tyvärr inte särskilt bra just nu så det är svårt att ladda upp bilder och med skype =( Kommer förmodligen dröja en månad innan internet är ordentlig installerat i vår nya lya. Mejlen kommer jag iaf alltid åt!

A busy day

Ojojoj vilken fullspäckad dag vi har haft! Vi har varit igång mellan 8:30-19:00, kollat på fem lägenheter! Vi är helt slut av all dagens information och alla intryck, men ännu en intressant dag har det varit. Vi har även fixat bankkonto och tax file number, saker som måste göras och hann med en trevlig lunch med några av oskars arbetskollegor. 

En av lägenheterna blev vi väldigt förtjusta i och har anmält vårt intresse för den. Den har ett bra läge till stan, parker och oskars jobb + att den är möblerad, vilket underlättar en hel del. Hon som visade lghten för oss tyckte vi var ett väldigt trevligt par, så det är bara att hålla tummarna för den! =) Det är två till vi ska fundera på till imorgon om vi vill ansöka om. Det är mycket att tänka på, men jag tror inte vi ska tänka för mycket på första lghten utan bara försöka få en som ligger bra och gärna är delvis möblerad (som vi självklart känner att vi vill bo i). Då får vi något att utgå ifrån och får tid att lära känna stan för att sedan veta mer var vi vill bo. Nu blir det lite tv sen somnar vi nog tidigt ikväll. Imorgon har vi tre till visningar inbokade...=)

Första lägenhetsvisningarna

Just hemkommen från en härlig joggingrunda längs floden sitter jag nu och eftersvettas på balkongen, det är underbart här! Vi har bara varit här fem dagar men än så länge har vi absolut inget att klaga på. Idag spenderade vi förmiddagen på oskars jobb, fick träffa alla på kontoret. Jätteroliga människor och jag tror oskar kommer att göra succé där=) Vi har vi varit runt på lägenhetsvisningar, en tjej på Oskars jobb hjälper oss så vi har ganska många inbokade närmaste dagarna. Vi har tittat på tre stycken idag i lite olika områden, varav en gick bort direkt och de andra två var helt ok. Det är väldigt svårt att veta vad vi letar efter och för- nackdelar med de olika. Tur att vi får lite hjälp!! Finns mycket som vi inte tänker på överhuvudtaget, tex balkong som har sol mestadels av dagen. Det låter lockande för en svensk men vi förstår att det blir alldeles för varmt! 

Det skiljer sig en del här när man söker lgh, det gäller att vara först till kvarn eller helt enkelt att göra ett bra intryck, inga kösystem direkt! Vissa lgh kommer möblerade medan andra inte ens har kyl- och frysvaror. Vi tittar på det mesta, det skadar aldrig att kolla runt så mycket som möjligt! Det smidigaste vore ju att få en möblerad men vi får se vad det blir! Vi håller er uppdaterade =)

City Botanic Gardens

Är en park med olika grönområden, bland annat ett mysigt regnskogsområde med många häftiga djurläten =) I parken träffade vi på en tjej som jag har haft mejlkontakt med, så roligt! Världen är bra liten ibland alltså! Vi strosade runt lite i stan idag också, känner att vi börjar få lite koll och vi kunde tom hjälpa en som frågade oss efter vägen (trots att vi fortfarande är turister=))

Idag har det kommit en del skurar, men det ger bara en skön avkylning. Vädret är verkligen jätteskönt, börjar gå mot höst nu men känns som sommarsverige =) Blev Avatar på bio innan, vi bor på samma gata som bion så det är nära och bra och även mycket billigare än hemma! Imorgon ska vi till Oskars jobb och träffa alla och sen börja leta lägenheter... så kul och spännande!!

Mer sightseeing

 

Idag har vi åkt CityCat på floden för att få en uppfattning om staden och de olika områdena längs floden. Från den ena ändhållsplatsen till den andra är det ca 10 km, vi köpte en dagsbiljett för ca 35 kr och kunde då hoppa på och av som vi ville. Att åka på floden är väldigt smidigt och finare utsikt än buss.

Vi kikade främst runt bland de områdena som vi mest är intresserade av att bo. Vi kollade på utsidan och läget av några lägenheter vi sett finns tillgängliga. Vi ska börja gå på visningar på måndag, då någon på Oskars jobb ska hjälpa oss. Men för att veta ungefär vad vi letar efter och vilka områden vi gillar tänkte vi kolla runt lite. Nu har vi fått en känsla över vilka områden vi helst vill bo i, det finns många fina men det är ju mycket som ska stämma.

Vid ett lägenhetskomplex var det en visning så vi gick på den.. Vi visste inte om man var tvungen att ha föranmält sig men vi chansade när vi ändå var där (väldigt nyfikna=)). Dock var det två sovrum, två badrum och två balkonger.. med utsikt över floden, superfin!! Men lite väl stor och lyxig för oss haha =) Det var iaf kul att se insidan eftersom det finns en mindre till uthyrning. Mäklaren tog iaf Oskars mailadress så får se om det dyker upp nåt mail snart =)

 


Lite sightseeing

Inatt sov vi ca 12 timmar och det var väldigt skönt! Till vår glädje ingår frukostbuffé i vårt boende och vilken frukost.. oh my god!! Färskpressade juicer, massa olika sjukt goda frukter, våfflor, allt det vanliga och mer MUMS=) Efter det promenerade vi in till stan (tog ca 10 min), kikade runt lite, köpte varsitt par joggingskor på rea, adapter och lite annat. En grej som vi är lite osäkra på här är hälsningsfrasen, alla säger typ "hej hur är läget?" och vi vet inte riktigt hur eller om vi ska svara på det.. tror inte de förväntar sig ett svar men det märker vi snart =)

På eftermiddagen promenerade vi längs floden (i våra nya skor så klart), en underbar gångväg. Det vi har reagerat mest på här är hur rent det är överallt och hur förvånansvärt grönt och fint det är! I skymningen satt vi vid vattnet och njöt, Oskars kamera åkte fram lite då och då. Imorgon ska vi nog åka CityCat, en båt som går på floden och kolla in lite olika områden som vi kan tänka oss bo i. Bilder kommer en annan dag, internet är väldigt segt tyvärr.

Äntligen framme!

Nu är vi äntligen framme i Brisbane efter vår långa resa hit. Den gick bra och vi hade turen att planen var halvfulla så vi kunde sträcka ut oss på fyra säten var, väldigt skönt! Vi kunde sova en del och allt gick väldigt smidigt.

Oskars chef hämtade oss på flygplatsen och vi spenderade halva dagen med honom, han körde runt oss på lite sightseeing och vi åt en härlig lunch ute vid havet. Vi träffade även två av Oskars arbetskamrater på fika och de är alla väldigt trevliga!

Vädret har börjat härligt, 25-30 grader och lite molnigt. Nu sitter vi på balkongen på lägenhetshotellet och surfar =) Vi känner oss något jetlaggade, vi sov ett par timmar på eftermiddagen för vi kunde inte hålla oss vakna men när kl ringde kände vi oss överkörda av tåget.. men vi gick en liten sväng för att kunna sova nu ikväll och på det sättet snabbt komma in i rytmen. Under resan hit blev vi helsnurriga av tidszoner och mat som serverades regelbundet så vi visste knappt vad som var dag och natt.. men nu är kl snart 20:30 här och vi kommer nog somna strax.
Det känns riktigt bra och vi tror vi kommer trivas kanon här!!

Imorgon flyger vi...

...mot framtiden!! Vi flyger in i en tidzon som ligger 9 timmar före Sveriges och vi flyger in i början på vårt nya liv =)

Sista dagarna har vi kämpat med lägenheten rensat, slängt, sorterat, packat, dammat och skurat- så skönt när det äntligen blev färdigt! Nu är vi i Trollhättan och ska fixa lite till med vår packning innan vi är helt färdiga. Imorgon bär det alltså av till andra sidan denna jord.. det är äntligen dags och vi är superladdade!!


Vi hörs i ett annat land! =)

6 dagar kvar i Sverige..!!

Nu är det mindre än en vecka kvar innan vi åker! Lägenheten är tömd så nu fokuserar vi på att packa ner det sista som ska sparas i lådor och köras antingen till Trollhättan eller Gislaved. Det går bra att sova på madrass, inte ha någon TV men det ekar ganska tomt här. Vi har införskaffat en bagagevåg så vi kan ha koll på att våra resväskor ligger på exakta kilot. Jag har börjat provpacka och det ska nog gå bra. Vi måste bara hitta varsin bag i passande storlek som handbagage.

Jag jobbade på en mässa för utlandsstudier förra veckan och där träffade jag två tjejer som pluggat just i Brisbane, varav den ena ska tillbaka i sommar. Man blir lite snurrig när man pratar om årstider i och med att det är tvärtom därnere, hon kommer iaf ner till den australiensiska vintern. Så vi bytte mejladress och ska hitta på något när hon kommer ner =) Känns roligt att ha lite olika kontakter därnere, även om vi inte känner någon. Om inte annat kommer vi säkert behöva lite hjälp och tips med hur saker och ting fungerar.

Den här sista veckan har vi (jag) laddat upp med allt gott som vi inte kommer ha tillgång till nere i Oz. Lösgodis, knäckebröd, grovt bröd, favorityoughurten och tom blodpudding, kaviar och falukorv bara för att = ) Jag har även passat på att njuta extra mycket av närheten till skogen och tystnaden där.

Planen för veckan är att vi imorgon åker hem till Gislaved för att lämna grejer och säga "bye for now" till mamsen, pappsen och Tissen.. På fredag blir det middag med tjejerna och Oskar ska träffa sina kompisar, sen städa städa städa på lördag och söndag åker vi upp till Trollhättan om allt rullat på bra.

På tisdag kväll flyger vi från landvetter först till Bryssel, därifrån till Abu Dhabi och sedan till Brisbane med ett stopp i Singapore för att fylla på bensin. Vi har en 30- timmars resa att se fram emot och landar torsdag 11 mars kl 09:00. Flygbolaget ska vara väldigt bra så det blir nog inga problem, vi har hört att deras piloter är de högst betalda så de borde innebära hög standard= )




Brisbane

Göteborg

RSS 2.0