Hemmahelg

Ännu en lugn helg på hemmafront avverkad. Lördag kväll spenderades hos ett par som flyttar upp till Cairns snart och en kort stund in till en av West End´s barer blev det också. Jag skulle dock upp och jobba 7.30 sön morgon så blev inte så sent för min del. Efter gick jag på ett härligt yogapass och senare under dagen åkte vi en sväng till golfrangen och slog lite med Greg, Peter och Nancy och sushimiddag efter det. Även en rollerbladetur hann vi med=). Nu är det måndag och ny vecka - strax bär det iväg till Mums & Bubs pass!

 


Western Australia

Jag (jag som i Oskar) har varit i Perth några dagar på en jobbresa. Det var riktigt hett ute i ödemarken utanför Perth, temperaturen nådde heta 41 grader häromdagen. På vägen hem stannade jag bilen och tog en bild, tyckte det var ganska häftigt med den röda jorden.


Icke gröna fingrar...

Jaha det som började så bra ser tyvärr inte lika bra ut längre! Plantorna är helt nedbrända och jag skyller på solen. Det har blivit lite för mycket sol för stackarna så nu finns det inget hopp för dem som ni kan se.. vi har lärt oss en läxa att nästa gång får vi ställa krukorna på en lite mer skuggig plats. Tråkigt men citronerna mår i varje fall bra och smakar fint!


Lite av varje

Oskar är i Perth i tre dagar och jag är hemma själv. Larvinvaderingen fortsätter då vädret är väldigt fuktigt. Oskar brukar gå och spruta ihjäl dem med insekts/kackerlackssprej. Tydligen får de inte spruta hela byggnaden/området med medlet (antagligen för hälsorisker pga kemikalier) så vi ser trädgårdsmästaren spruta rakt på dem varje morgon. Inte så fräscht men inte så mycket att göra. Nu har vi ca 33 grader och det varnas för storm med starka vindar och hagel.. jag hoppas inte den väljer att komma under mitt boxpass i eftermiddag! Det var tydligen en ordentlig storm inatt också, som mina morgonpassdeltagare berättade om men jag sov som en stock...


Bild tagen med Oskars Iphone på kvällspromenad

Från översvämningarna förra året

"People would just walk in off the street and offer to help clean up. You guys rock!
Thanks so much again, one year on!
Vanessa Uscategui B, Attila Nagy, Kristin Palmqvist and Greg Spinda." Det här hittade jag på facebook, alltså det är skrivet av killen som bodde i huset vi hjälpte att städa efter översvämningarna förra året.. Facebook är minst sagt häftigt ibland!


Kvällsdopp


24 grader kl. 21.30 då är det skönt med ett kvällsdopp i underbara poolen!


Oskar befordrad!

Från Oskars chef: "It's with great pleasure that I announce the promotion of Aiden Battenally to the role of National Sales Manager for Pacific Computing and Oskar Scherdin to the role of Service & Support Manager for Pacific Computing effective Monday the 20th February 2012.Duktig han är fästmannen!!




Jobb..


Haha den är allt lite rolig! Min dag har sett ut på följande vis:

Morgonpass 5.45-6.45 och 8-9

Egenträning, datorjobb och slappetid

2-3 Passgenomgång med två bröder

4-4.45 PT pass i gymmet

5.30-6.30 Pass i Botanical Gardens

Efter det middag och slappande!!

 


Konserten

Comment from Per Gessle: Superb gig in Brisbane. Thanx everyone for your support and for waiting all these years!!!

Ja det var en jättebra konsert, helt fullsatt area så 10 000 pers och de flesta sjöng med ordentligt till de gamla hitsen. Per berättade att sist de var i Brisbane var 1995 så det var ett tag sedan! Det började lite ringrostigt för Marie med att hon missade texten och sjöng lite sådär, men efter två låtar blev det helt annat och resten var superbra!



Roxette!

Ikväll ska vi på Roxette´s konsert! Vi köpte biljetterna för månader sedan och nu är det dags. Känns väldigt lyxigt så här en tisdagskväll, men det är ju trots allt Alla Hjärtans Dag! Hoppas ni får en fin dag därhemma och jag sänder en extra stor kram till mamma och pappa på deras 31:a bröllopsdag!!


Undra om de kommer vara så här snygga...=)


Swedish Night

 

Igår kväll var vi på en svensk kväll för första gången sedan vi flyttade ner. Det finns en svensk grupp härnere som träffas regelbundet och igåt hade de en kafé kväll och sålde smörgåstårta, korv med bröd, semlor, kanelbullar, mandelbiskvi och sedan lösgodis och annat. Det var ca 50 pers där och en blandning av alla åldrar men främst 50+. Vi fick en Sverigedos och hade en trevlig kväll med gott att äta!

 


Ny vecka nya klienter=)

Den här veckan har jag börjat träna 2 nya klienter, börjat ett nytt gruppass för Mums & Bubs och träffa 2 bröder som jag ska göra ett träningsprogram åt. Fullt upp med andra ord=) Igår kom en eftermiddagsstorm så trafiken blev enorm så det tog mig 70 min att åka mellan två pass som vanligtvis tar 20 min, så jag kom försent till mitt eget pass.. som tur var var det fem st som fortfarande var kvar och väntade så det blev ett pass ändå. Idag är det fästmannens födelsedag så ikväll ska vi ut och käka på hans favoritrestaurang.


En bild från ett boxpass jag deltog i förra veckan

 


Födelsedagsfirande

I lördags firade vi Nancy som fyllde år. Det blev middag på en tysk restaurang vid floden och någon bar efter det. Vi var ca 16 pers på middagen och bara några stycken som fortsatte till en bar. Gamla som vi börjar bli så åkte vi alla hem vid midnatt. En väldigt trevlig kväll!


Slappesöndag

Vädret är äntligen som det ska vara igen så eftermiddagen har spenderats vid poolen. Förmiddagen innebar datorjobb för mig och Oskar satt och fixade med sin nya iphone som han fått från jobbet. Här är en bild tagen med hans mobil i en av alla applikationer som finns=) Jag är just nyvaknad efter nästan en timmes tupplur (!). Jisses vad skönt det var att fylla på sömnkontot efter veckan. Nu får det bli en inlinestur längs floden. Vi sänder hem lite värme åt er i kylan!


Larvigt problem med larviga mängder larver

Där fick jag allt till det haha! Nej det här är faktiskt inte så kul, vi har en hel invasion av larver på terassen och har haft det i några veckor nu. Det är inte bara vi som har detta problemet utan flera grannar. Vi vet inte vart de kommer ifrån men de tar sig ända in i lägenheten. Inte så fräsch att jaga larver på golvet, men jag är ändå tacksam att det inte är myror eller än värre- kackerlackor!! Vi har försökt med insektsspray men det fungerar inte alls på dem. Tydligen så ska något snigelmedel hjälpa som vi inte testat än. Var tredje månad besiktas lägenheterna här så de var inne och kikade i veckan och de var nöjda med hur vi sköter den. Då gav de oss tipset om medlet, så får se om vi ska testa det. Just nu är det faktiskt ganska tomt på väggarna men vissa dagar har de varit fyllda med dem, usch.


Första citronen skördad

Äntligen börjar citronerna bli färdiga! De är fortfarande inte helt gula men en av dem kändes rätt mjuk så igår bestämde vi oss för att testa en. Det börjar bli för tungt för det stackars lilla trädet. Den första smakade i varje fall väldigt gott. Idag är solen tillbaka så jag hoppas det håller i sig så att parkerna torkar upp för det är rejält blött och inte så kul att hålla pass i stora vattenpölar.
Min onsdag ser ut så här:
5.45-6.45 morgonpass 4e av 8-veckors utmaning
8-8.45 PT kund i vårt gym
9.30-10.30 Egen träning (yoga idag)
10.30-13.30 Datorjobb, lunch och slappetid
14-17 Jobb på fritids
18-19 Hålla i Boxpass
Oskars dag ser lite annorlunda ut än min men lik många andras:
Vakna 7 åka till jobbet 8, sluta 17, hem för lite slappande sen träning 19. Trevlig onsdag!


Brisbane

Göteborg

RSS 2.0