Jobbkläder


Så här ser mina nya jobbkläder ut, avslappnat och bekvämt!
Som ni ser är väggarna fortfarande tomma men vi har framkallat lite foton som snart kommer upp=)


Drive-through Bottle shop

Här finns det spritaffärer överallt och billigaste vinflaskan kan man köpa för $3, vilket är ca 20kr! Smakar tom gott=) Vissa av butikerna har drive through vilket innebär att man kör igenom till kassan och bara säger till expediten vad man vill ha, utan att behöva gå ur bilen. Vi har inte testat det än, för jag som är så velig måste ju kolla igenom utbudet innan jag bestämmer mig!


Kopparbergs cider finns även på hyllan, inte lika billigt dock!

 


Det blev en dag på stranden!

Wow vilken kanondag vi haft idag! Började dagen med populära lördagsmarknaden här i West end (tar mindre än 5 min att cykla dit) för att köpa frukt och grönt. Sen åkte vi till ett café där en kompis jobbar, för att äta frukost där och det blev en rejäl frukost kan jag lova! Efter det åkte vi till vårt gamla boende, lämnade bilen där och åkte med Vanessa och Greg ner till Guldkusten. Strålande solsken och ca 30 grader, perfekt dag på stranden! Vi hade med oss mat så till lunch blev det grillning vid en av de utställda gratisgrillarna. Mätta och belåtna gav vi av oss hemåt. Ikväll har jag sprungit en runda (första gången på över en månad) och det var helt underbart skönt! Sprang längs floden i solnedgång och bara njöt! Vilken härlig dag!




Vi avslutar kvällen med mys på uteplatsen med vin, tända ljus och datorerna i knät=)
Förresten har jag korten kommit fram även om lghtens nr saknades, så tack mamma, Inga och Birgitta & Sven!


Härliga kvällsdopp


Efter en dag med 33 grader så blev det ett efterlängtat kvällsdopp i vår underbara pool!
Hela otroliga 25 m lång och såå fin!=)


Jobb och födelsedag

Den här veckan kör vi en reklamkampanj med Hair Loss jobbet, vilket innebär att vi står i ett köpcentrum gör oss synliga och delar ut information. Igår var vi där mellan 8-17.30 vilket var en lång dag ståendes! Vi försökte ragga lite kunder (vilket jag avskyr), vi har en lottdragning där vinnaren kan vinna ett program som gör att deras hår börjar växa igen. Låter knasigt på svenska men bästa översättningen jag fick fram. I vilket fall är det ju ett känsligt område och vissa tar illa upp när man pratar om det. Men de flesta tar det med glimten i ögat och ett gott skratt. Aldrig har jag fått så många leenden på så kort tid av folk som bara går förbi, så det är ju trevligt! Det är många fruar som tycker deras män börjar bli tunnhåriga och behöver göra något åt det, medan männen själva inte gärna erkänner. Idag gick det i alla fall mycket bättre än igår, folk kom fram till oss så vi behövde inte ta första steget och gå fram till dem. Så idag fick jag fler namn på listan än min chef, även om det inte var så många namn så kändes det bra!=) Eftersom alla är så trevliga så blir det faktiskt roligt, även om själva uppgiften kan kännas jobbig. På min födelsedag fick förresten en mumsig muffins av min chef=)


En rolig grej som jag fick reda på när jag jobbade på shoppingcentret är att innan affärerna öppnar finns det folk (främst pensionärer) som motionerar genom att gå runt i det enorma centret. Haha roligt tycker jag det låter men det är ju ändå en bra idé, inne på köpcentret i AC´n är det svalare än ute i solen. De har blåa t-shirtar på sig så man ska veta vilka de är (går på bilden som syns inte så tydligt).


Här är de fina presenterna jag fick av tjejkompisarna! En jättefin tavla på en bild som Nicole själv tagit, en fin skål, skönhetsprodukter och en supermjuk sjal (tydligen ska den hjälpa mig då jag alltid fryser på kvällstid).


Felaktig info..

För ett tag sedan så lade jag upp en bild på vår adress och den var tyvärr inte fullkomlig har vi insett nu i efterhand.. Jag har förstått att bland annat kort är skickade och jag hoppas verkligen de kommer fram ändå. Det enda som saknas i adressen är vårt lägenhetsnummer så man tycker ju att det borde gå bra ändå!


Här kommer i alla fall vår fullständiga adress:


1014/45 Duncan Street
West End QLD 4101

Bilder på lägenheten!

Nu kommer äntligen bilder på lägenheten! Igår var vi och köpte köksmöbler så spenderade eftermiddagen med att sätta ihop dem, vi köpte dem inte från IKEA och det märktes på konstruktionen som var något krångligare (dummare). Men fint blev det till slut! Nu är det verkligen supermysigt här, bara väggarna som fortfarande är tomma och lite smådetaljer kvar att fixa. Men det kommer så småningom det med=) Ikväll ska jag på tjejmiddag för att fira in min födelsedag, blir indiskt mums!


Fantastiska kök!

Ute terassen kommer man till från både vardagsrum och sovrum

Vi har ett eget litet tvättrum precis bredvid hallen

Härliga utemöblerna=)

Den här bilden är tagen från kanten av vår terass, idag regnar det som ni kan se men fin utsikt är det ändå=)


En annan hälsoundersökning

Den här veckan var det Oskars tur att åka till sjukhuset då han haft stora problem med sin höft igen som orsakat mycket smärta. Förmodligen ischiasnerven som spökar, så värme och stretching ska hjälpa till stor del. Får verkligen hoppas det så ont som stackarn har ibland.. Jag känner mig lite bättre, var hos en naturläkare idag för att jag varit lite nyfiken på hur det fungerar och det var väldigt intressant. De gick igenom så gott som hela min livshistoria och välmående, kollade blodtryck och tittade på ögonen (irisen) mm för att kunna göra ett så bra utlåtande som möjligt. Det slutade iaf med att jag fick en örtblandning som ska boosta mitt immunförsvar och hjälpa min kropp vinna segern över det onda! Så imon börjar kuren=)



Fin cykeltur till jobbet idag!


Fritidset


Så här ser fritidset ut, ett vanligt gammalt trähus


Och här är backen upp till skolan där vi lämnar och hämtar barnen, ca 300 m från fritidset.
Bilden är tagen halvvägs upp så det är en tung backe!



Om en månad är jag hemma!

Exakt idag wiiiiiiiihhhhhhhooooooo!!!!!!=)=)

Hälsoundersökning

kan man säga att jag fick i onsdags då jag spenderade hela dagen på Mater Hill hospital! Senaste månaden har jag haft oregelbunden feber som kommit och gått och varit vädigt orkeslös, inga andra symtom än de. Jag har ändå kunnat jobba iom att jag jobbar skift, så kan jag vila och hämta krafterna emellan. Det är väldigt segt och ovanligt att gå med feber under så lång tid så jag gick till doktorn för att kolla upp det. Det finns privata kliniker att gå till och så finns det sjukhuset Mater Hill för allmänheten. Den här gången gick jag till den allmänna, vet att det tar lång tid men jag hade en ledig dag så det spelade egentigen ingen roll och så är det gratis. (Sverige och Australien har en överrenskommelse om gratis läkarvård). De gjorde i alla fall alla möjliga tester på mig, kollade blod, urin och röntgade lungor bland annat. Så jag spenderade 7 timmar på sjukhuset! Mest väntande på resultat, men kändes bra att de verkligen gjorde en gedigen undersökning. Lyckligtvis hittadede inget ovanligt utan alla mina värden och organ är bra. Slutsaten av det hela är att de inte kunde säga vart febern kommer ifrån eller varför jag har den, men att den är helt ofarlig. Förmodligen bara ett virus som jag måste vänta ut. Så jag väntar.


Här bjuder jag på en bild helt från ämnet, som Oskar fixat lite med=)


1-årsdag

Idag är det 1 år sedan vi lämnade Sverige och flyttade hit. Tänk att ett helt år har gått, ibland känns det som vi varit här längre medan det emellanåt känns som vi bara varit här ett par månader. Vi har fått hyfsad koll på hur saker och ting fungerar men man förvånas konstant och lär sig nya grejer. Saker och ting går lättare men ibland slår frustration och förvirring till. Det har varit ett underbart och utvecklande år och vi känner oss inte färdiga än med vårt äventyr här. Varken jag eller Oskar har haft någon stark hemlängtan, men självklart är saknaden av familj och vänner stor. Vi hade turen att träffa många bra vänner tidigt och kom igång med fritidsaktiviteter vilket underlättar processen att "komma in i det nya livet". Oskars jobb visade sig vara ett kanonjobb och ett bra företag och jag hade turen att hitta två trivsamma jobb relativt fort. Nu när vi har vårt egna hem med egna grejer känner vi oss redan mer hemma än vi gjort tidigare. Vi känner oss så lyckligt lottade som får vara med om allt det här och uppskattar verkligen vårt fantastiska liv härnere!!


Första bilden på ett förväntansfullt och vilset par..

Lite skillnader och reflektioner agående Aussie:
  • Främlingar kan börja prata med en när som, något som jag tycker är väldigt roligt fast ovant
  • Jag har vant mig att bli kallad darling, love, hun, sweetie i alla möjliga situationer av främlingar
  • Hitta vår väg runtom stan och jag känner mig hyfsat bekväm med att köra bil på fel sida
  • Byråkratin med alla papper här känns så gammaldags
  • Korta uppsägningstider när det gäller jobb och boende, inga 3 månader här inte!
  • Man måste vinka till sig bussen, även om man står vid en busshållslats och tacka chauffören när man stiger av
  • Gratis allmänna toaletter överallt som är välskötta
  • Aussie är inte lika jämställt som Sverige (men hur många länder är det)
  • De flesta skolor är uppdelade pojk- och flickskolor och alla bär uniformer som ser ut att vara från tidigt 1900-tal. Man kallar sin lärare vid efternamn, inte förnamn.
  • Sportgalningar, folk är som tokiga i sin rugby, cricket och australian football
  • Den största skillnaden är ju det underbara vädret (även om det varit ett riktigt dåligt år, men ändå bra för oss svenskar=)). I och med vädret är det en stark utomhuskultur här vilket är härligt! Folk älskar sina barbies! (BBQ)
  • Medan vi svenskar har en tendens att supa till rejält på helgen så smådricker folk mer här under veckorna.
  • Det är varningstexter på varje film innan den börjar som berättar vilken ålder den lämpar sig för
  • Reklam är oftare men kortare här, de är hysteriska högljudda och bara störande. Tv-program börjar på konstiga tider några minuter i eller över hel timme
  • Det är mycket välgörenhet på ofta kreativa sätt, även pubar kan sälja små grejer och ofta kör de en kampanj där man ska klä sig på ett visst sätt och det pratas om det på nyheterna för att uppmärksamma det mer. Det är bra. I och med naturkatastrofer som händer lite då och då måste folk vara hjälpsamma för att klara sig. Här är inte ensam stark, utan tillsammans är stark. Väldigt hjälpsamma människor måste jag säga!

Brisbane City

Här kommer två fina bilder från stan! Så härligt exotiskt med palmer överallt!


Ha en skön tisdag!


Jag ska bli personlig tränare!!

Woohoo nu är det karriärfokus på gång, dags att göra något nytt och mer stimulerande!! Jag har haft turen att få ett supererbjudande om att bli personlig tränare och jobba för tränaren som håller i boxpassen jag går på ibland!! Han frågade mig under nyårsskiftet så jag har funderar ock kikat runt på utbildningar. Tränarens företag håller i gruppklasser och PT-pass, alltid uomhus vilket passar mig perfekt som föredrar utomhusträning framför gym! Som jag funderat på vad jag ska göra och väntat på en hint som ska leda mig i en viss riktning och nu har klart och tydligt visat sig=) 

Jag kommer att gå en distansutbildning på ca 6 månader och behöver bara betala för hälften själv. När jag sedan är färdig är det bara att börja jobba för fitness4u.net.au Jag är superladdad, ska bli jättekul (och säkert tufft) att plugga igen och sedan jobba med något så roligt! Kate min granne ska bli personlig tränare hon med och har redan börjat med sin utbildning. Så då har vi fördelen att kunna diskutera med varandra eftersom det annars kan bli segt att plugga själv. Andra fördelar är ju att jag kan behålla båda mina jobb under utbildningen och det är billigare online=) Excited!!!


Lite suddig bild eftersom jag tagit kort på ett kort som pappa tog när han var här.
Men i alla fall är det me in action med boxtränaren!


För de nyfikna..

Eftersom vi inte lagt upp några bilder på lghten än så tänkte jag att ni som är nyfikna kan kolla in byggnadens hemsida. Eftersom Waters Edge är sprillans nytt är även hemsidan ny och väldigt fin, dock visar de inte några bilder på en tvåa som vi bor i utan endast på de större lghtenerna, men de ser väldigt lika ut. Så gå in och kika, bli överväldigade över hur otroligt fint det är här och kommer bli ännu finare eftersom de fortfarande bygger.

www.watersedgewestend.com.au

Dessa konstiga svenska namn...

Första gången vi fick hemskickade brev med felstavning, imponerande att det dröjde så länge!=) Våra efternamn tycker de bara är konstiga men våra förnamn vill de bara ändra lite på. Oskar med c och mitt namn Kristen eller Christine. Nu har ni vår adress också ifall ni någon gång skulle få lust att skicka ett paket;-)




Hot hot hot

Nu har vi låneinternet trådlöst från Oskars jobb i väntan på vårt eget som kommer denna veckan! Det går rätt bra utan internet men ibland behöver man det verkligen för att kolla upp saker! Om inte annat så underlättar det en hel del och sparar tid. Vi börjar komma iordning och göra oss hemmastadda här nu. Vi trivs verkligen super! Det är så fint, my sigt och tyst här, vi får nypa oss i armen för att förstå att vi verkligen bor här och med våra egna grejer!=) I helgen åkte vi runt till affärer och köpte lite av varje så nu börjar det bli ett hem=) Det är bara köksmöbler, hallmöbel och lite småplock kvar. Utemöbler ska Oskar och en jobbarkompis köpa ikväll, de gick nämligen inte in i vår lilla yaris, även om den sväljer mycket mer än man tror!

Efter 2,5 vecka med oregelbunden feber så börjar jag bli frisk nu! Har känt mig piggare sen i måndags och det är superskönt! I fredags gjorde jag Första Hjälpen kursen, verkligen en heeldag! Så mycket info att jag var helt slut efter den dagen, men intressant var det. 

Oskar är duktig som går till och från jobbet varje dag (=5km) och det verkar fungera jättebra (jag är imponerad och nöjd så länge han fortsätter=)) Senaste dagarna har varit 33-35 grader med hög luftfuktighet, så varmt är det! Konstigt nog tycker jag inte det är så farligt, i vanliga fall avskyr jag hetta+luftfuktighet men kanske har vant mig? Visst är det varmt på fritidset utan AC och när vi leker ute med barnen (i skuggan) men bara man dricker mycket vatten så går det fint.


Småland mitt hem! Här på IKEA är det barnens lekområde

Vi provar ut madrasser med vår fd grannar Mike och Kate som blivit nuvarande grannar igen!


Brisbane

Göteborg

RSS 2.0