Dax att börja tömma lghten

Nu närmar sig flytten med stormsteg och sedan förra inlägget har vi jobbat, haft en grymt rolig avslutningsfest och jag har varit hemma i Gislaved ett par dagar. Igår började vi plocka isär möbler, rensa ut och packa ner grejer. På fredag ska det mesta i lägenheten köras till Oskars syster så nu är det hög tid att ta tag i det ordentligt. Vi kommer bli av med nästan allt, vilket känns skönt för då kan vi fokusera på det som är kvar och det blir lättare att packa. Antagligen kommer det bli stressigt sista veckan ändå så det underlättar att möblerna är borta. Det blir att vi kommer få sova på luftmadrass sista 10 dagarna, inte ha någon TV utan bara köksmöblerna, en fåtölj, datorbord och nån lampa kvar. Det kommer bli tomt, men lite obekvämlighet får man räkna med när man flyttar till andra sidan jorden! =)

Nu har vi fixat alla papper som är bra att ha med sig (de gillar papper i form av intyg och bevis att visa när man söker både jobb och lägenhet nere i Oz). Vi har även skaffat internationella körkort, som egentligen bara är en översättning av vårt svenska körkort. Det vi har kvar att göra pappersmässigt är att anmäla till skatteverket och folkbokföringen om flytten. Annars är det packningen vi funderar på (rättare sagt jag funderar på), hur 17 man ska få plats med sina grejer i en väska på max 20 kg..?? Oskar tror inte hans saker blir några problem, förhoppningsvis stämmer det så kan jag sno utrymme i hans väska= ) Jaja det löser sig!=)

Vi fick mejl förra veckan från företaget i Oz om att de hämtar oss på flygplatsen när vi kommer, ett fint lägenhetshotell är bokat de två första veckorna med härlig balkong, gym och pool=) Sedan ska de hjälpa oss att hitta en lägenhet!! Det blir bara bättre och bättre!=) Vi kan verkligen säga att vi får ett väldigt bra välkomnande!! Nu när vi börjar tömma lägenheten börjar allvaret och nervositeten krypa sig på.. men det känns såå spännande!!

Kramar 


Drömmen som går i uppfyllelse

Jag har länge drömt om att bo utomlands och nu har det blivit verkligt!! Visum och biljetter är klara och den 9 Mars flyttar vi till Brisbane!!=) De största anledningarna till att vi vill testa på att bo utomlands är främst för alla nya erfarenheter och upplevelser det innebär. Det kommer bli ett stort äventyr som vi sent kommer att glömma! Vi vill lära oss det engelska språket ordentligt, uppleva en ny kultur och vardag. Så varför inte göra detta i ett trevligt, varmt och soligt land som Australien!


Det började för ungefär ett halvår sedan då Oskar sökte ett jobb, som han fick=) Sedan har det varit mycket att fixa med pappersarbete och visumansökan, med det har gått väldigt smidigt eftersom vi har haft turen att ha fått mycket hjälp.


Bloggen startar jag främst för att nära och kära smidigt ska kunna följa vårt äventyr och vår vardag även om vi befinner oss på andra sidan jorden, men det är även en dagbok för oss själva som vi kommer att ha glädje över i framtiden. Likaså kan den fungera som hjälp till andra som är nyfikna och funderar på att flytta utomlands (på samma sätt som jag har fått hjälp av andra resebloggar).


Sista veckorna innan avfärd består av mycket fixande och packande, (mest packande för vi känner oss lite vilsna när det gäller vad vi behöver fixa…=)). Lägenheten ska iaf tömmas och en avskedsfest ska hållas!


Det är väldigt blandade känslor, men allra mest är vi laddade och förväntansfulla..! Jag ser fram emot att se solen mer, slippa Sveriges höstmörker, dumpa alla vinterkläder för sommarkläder, kunna sitta på balkongen året runt, kunna ta en dagstur vid havet för att snorkla, lära mig surfa, lära känna massa spännande människor, bli lite mer australiensisk (öppen) och lite mindre svensk (sluten) och bara njuta av livet down under!=)


Kramar Ki & Oskar


Brisbane

Göteborg

RSS 2.0