Andra dagen..


Fin fontän mitt i stan

Auckland Skytower. Där gick vi en s.k skywalk som innebar att vi gick ett varv utomhus runt tornet, på en 1-meter bred plattform ca 200 meter upp i luften! Vi hade sele så vi inte behövde oroa oss för att trilla ner. Det var häftigt! Guiden tog bilder så vi ska försöka lägga upp dem nån dag.


Här är vi inne i tornet, glasgolv så man tydligt ser hur högt upp man är. Höjdrädda personer ställde sig inte på glaset och gick verkligen inte skywalken=)


Vi tajmade solnedgången perfekt uppe från tornet!


Utsikt över stan hela stan

 


Några bilder från första dagen i Auckland


Aucklands hamn med det fina gröna vattnet!


Medan Oskar jobbade var jag på sightseeing med dessa härliga damer=) Deras partners var på samma konferens som Oskar så jag blev tillfrågad om jag ville hänga med på en tur i stan och självklart ville jag det! Kvinnan närmst till vänster är från Sydafrika, sen södra Australien, Fiji och närmast till höger är från USA, så det var en rejäl blandning både av kultur och ålder. Det var en jätterolig dag, alltid kul att träffa olika sorters människor. Damen från Australien sa att om jag har vägarna förbi Adelaide så är jag välkommen att hälsa på henne, så jag fick en ny vän på 69 år=)

Sushimacka! Annorlunda och väldigt god. Det var väldigt många asiater i Auckland och framförallt japaner så det fanns mycket god sushi! Vi förvånades även av hur många Maorier som är urbefolkningen, det var i stan.

Hemma från Auckland!

Det har varit fem härliga dagar på NZ, vädret har varit sådär mest mulet men klarat oss bra från regn. Det är väldigt likt svenskt väder och temperatur i Auckland, nu är det vår där och ca 15-18 grader men väldigt blåsigt då staden ligger precis vid havet. Hemresan var lite seg då vi åkte via Sydney och bytte flyg där, så från dörr till dörr tog det 11 timmar för oss att komma hem till lägenheten. Oskar åkte direkt till jobbet och jag åkte hem emellan för att börja jobba om en stund.

På flygplatsen i Sydney frågade en kontrollant mig om jag kunde hjälpa till med ett hundtest, jag fick stoppa något i fickan som hundarna sedan skulle sniffa sig till (om de skötte sitt jobb=) och det gjorde de! I två omgångar kom en svart labrador och sniffade sig till min ficka! Duktiga=) För besväret fick vi hoppa förbi en bra del av kön så vi var nöjda. På ditresan hade tydligen Oskar bombkontrollerats, han hade fått följa med till ett rum och undersökts av något instrument. Rutinkontroll får vi säga för jag tror inte han var misstänkt=) 

Det finaste med Auckland var det härligt gröna vattnet som staden omringas av. Hinner inte skriva om vad vi gjort, det kommer info och bilder imorgon! Lägger upp en bild bara för att ni ska se hur Auckland ligger.


Surfers Paradise

Nyss hemkomna från en helg i Surfers Paradise, där vi stannat med Nicole i hennes svärföräldrars lägenhet. Har skrivit om denna lägenhet tidigare och även lagt upp några bilder. Det går bara att säga WOW. Den ligger på 22a våningen med en helt fantastisk utsikt över havet. Det har varit mulet och lite kallt hela helgen men vi har haft det supermysigt med långpromenad på stranden, tittat på havet och alla surfare från balkongen med ett glas vin i handen, käkat massa gott och även spelat tennis. Vi njuter i fulla drag av allt härligt vi får uppleva, ibland får vi nästan nypa varandra i armen=)

Utsikten från lägenheten..

Nicole och jag

Enorma vågor, på nyheterna sa de att vågorna var 6-8 meter höga!


På kvällen kom Helen och hälsade på

I fredags hade vi after work för första gången med fritidspersonalen (fast det var endast fem av oss). De flesta är runt 22 år så jag är "lite äldre" vilket känns ganska tydligt men det var en riktigt rolig kväll! Nu är det skollov i två veckor så det innebär mycket jobb=) Men på onsdag kväll åker jag ju till Auckland! Ska bli så kul med en långhelg där=) Oskar åker redan tisdag morgon för att jobba där. Nu har vi förresten skrivit på nytt sex månaderskontrakt för lägenheten, så blir kvar här ett tag till.


Skatorna attackerar MIG!

Ja ni som trodde att det var ett skämt att skatorna attackerar och att man därför måste ta till olika medel för att skydda sig, blir nu klart bevisade att det inte är ett skämt. Jag blev nämligen attackerad på väg till jobbet igår! Den skiten attackerade bakifrån, snabbt gick det och han hacka till mig i örat!!=( Inte kul alls men som tur var blev det inget allvarligt av det, bara lite ömt idag. För att det inte ska hända igen så har jag idag pimpat min hjälm och gjort den fågelsäker. Fick ta vad som fanns på jobbet och vilka skratt det blev, de tycker jag är ännu knasigare efter det här=) Vilka blickar jag fått idag haha ser väl ut som en idiot men better safe than sorry! På väg till jobbet idag fick jag spontanbesök av en man som cyklade upp bredvid mig och frågade om min utspökade hjälm höll fåglarna borta. Han berättade att han själv blivit attackerad flera gånger! Jag sa som det var att det var första dagen jag cyklade med hjälmen så här så hoppas på det bästa..


Havanna club

Latin-amerikans kväll med härlig musik och dans. Tyvärr kunde ingen av oss dansa så vi höll oss i publiken och imponerades av hur duktiga alla på dansgolvet var! Gänget är en blandning av fyra australiensare, en tysk, en österrikare, en britt och två svenskar=)


Byron Bay

I lördags hade vi en helt fantastisk i Byron Bay, som ligger 17 mil söder om Brisbane. Jag passade på att "övningsköra" dit och hem och det är ju som med allt annat, övning ger färdighet. Högsta hastighet är 110 km/h och ibland är motorvägen 4-filig. Det är meningen att de långsamma håller sig i vänsterfil och omkörningar sker till höger, men här kör de om på alla sidor vilket känns vilket känns farligt och onödigt. Det blir bara fler filbyten så man tjänar nog ingen tid. Vädret var perfekt och vi hade turen att se sköldpaddor, delfiner och valar!


Byron Bay är käns för sin fina fyr med otrolig utsikt över havet och stränderna


DELFINER!!


Vi såg även VALAR blåsa och plaska på långt avstånd.. så häftigt!


Underbar strand!


Någonstans på bilden finns Oskar promenerandes..



Winners!

Vi vann finalen ikväll så därmed blev Wombats seriesegrare!! Endast en Australiensare i laget och hon står bredvid mig. Den andra tjejen är från Brasilien, killarna från Nya Zeeland, Peru och "coachen" från Tyskland.


6 månader sen vi lämnade Sverige

Idag är det ett halvår sedan vi åkte från ett vintrigt Göteborg till ett somrigt Brisbane. Tiden har gått väldigt fort men samtidigt långsamt emellanåt. Ibland känns det som att vi har varit här mycket längre, medan det i andra stunder känns som vi nyss var hemma. Men som ni vet trivs vi väldigt bra=)

Det är först senaste veckorna som det har känts som att vi kommit in ordentligt i vårt nya liv och vardag. Språket börjar lossna och vi börjar känna oss mer bekväma. Vi trodde inte det skulle ta så pass lång tid att komma in i språket, jag vet att jag tänker för mycket för mitt eget bästa och krånglar till det men även Oskar tycker det har varit svårare än väntat. Frustration är en känsla som hälsat på en hel del sen vi flyttade hit. Frustrerad över att känna sig som ett barn ibland när man inte hänger med, inte får fram det man vill, missförstår/blir missförstådd mm.. Känslan när man däremot hänger med och får fram det man vill är väldigt härlig och ju längre tid vi varit här desto mer av den känslan blir det!

Stora skillnader mellan länderna som jag har tänkt på förutom vädret är hur långt efter Australien är i förhållande till Svea när det gäller stora som små saker. Ineffektivitet, Organisation, viljan att få allt i pappersform, deras sätt att bygga, reklamer etc. På t.ex. arbetsplatser sköter alla här sitt eget arbete och det de är bra på, medan vi hemma ofta kan variera uppgifter och göra mer än den saken vi är bra på. Övning ger ju färdighet, vilket inte verka ha gått fram här. Sverige är ett väldigt organiserat och tryggt land när det gäller rättigheter, arbetstrygghet, sjukvård, mammaledighet. Här är uppsägningstid veckor istället för månader, vilket säkert kan vara både positivt och negativt. 

Något jag förvånades under vintern var hur kallt det var inomhus och då bor vi ändå i lägenhet och inte oisolerat hus med vinden som blåser igenom. Det var lika förvånande varje kväll att gå och lägga sig i de iskalla lakanen, nu när sommaren närmar sig hade det däremot varit uppskattat! När man träffar sina kompisar är det kindpussar som gäller. När man känner varandra är det en puss som gäller och två st om man endast är bekanta har jag lärt mig. De går ofta med skorna inomhus som amerikanarna. Eftersom vi är på andra sidan jorden från Sverige så ser stjärnhimlen och månen annorlunda ut, när det är halvmåne här får vi en smilegubbe på himlen=) De har drive in spritaffär och som jag skrivit tidigare får man ta med sig egen alkohol till vissa restauranger (kallat BYO= Bring Your Own).


50 kunder

Nu har jag haft 50 olika massageklienter sedan jag började jobba på studion. Det är en väldig blandning av människor och jättekul att träffa så många olika. Än så länge har jag masserat endast två tjejer. Vissa träffar jag varje vecka och andra bara en gång. Det roligaste är de jag träffar regelbundet och lär känna. Många ger mig tips på utflykter i Brisbane och Australien och jag får mycket användbar information om lite av varje. Med en kille pratar vi mycket om filmer och ger varandra rekommendationer, nästa vecka ska han ta med 100 filmer som jag tydligen ska låna=) Igår masserade jag en musiker som visade sig vara medlem i ett av Australiens största punk/rockband, andra kunder är forskare, ingenjör, militär, ekonom, taxichaufför, kock.. en stor blandning ja!

Det är ett väldigt roligt och uppskattat jobb, att prata med många typer av människor (oftast väldigt trevliga och glada) och se hur deras stress/spänning tillfället släpper. Vi är ju bara 4 tjejer som jobbar på studion här i Brisbane och nu ska två av dem sluta för att de fått andra jobberbjudanden, så vi får se vad som händer framöver!

Riverfire

I lördags startades Brisbane Festival med ett storartat fyrverkeri som höll på i nästan 30 minuter! Vi hade lyxen att slippa trängas med allt folk som stod nere vid floden och istället se fyrverkeriet från vår balkong och wow vilken utsikt vi hade!  

Längs floden var det packat med folk, man måste vara där från lunchtid för att få bra plats. 
Under dagen flög några så kallade black hawks runt över floden som Oskar fångade på bild.




Här sitter Martina, Terri, Tanja och Pauline och njuter av den härliga kvällen


Hungrig lorikeet

Häromdagen när vi var ute och åt lunch fick vi besök av en fin lorikeet, de är verkligen färgglada! Oskar som gillar fåglar försökte få den att sätta sig på hans fingrar, men han ville bara ha maten=) 


Vår?

Ja nu är ju våren här men det känns mer som sommar skulle jag säga. Det har varit 27 grader sista dagarna och jag tycker det räcker alldeles bra, perfekta dagar! Idag har vi kikat på två lägenheter, varav en på andra sidan byggnaden där vi bor men tyvärr inget att ha. Nedan är bilder från cykelvägen längs floden till fritidset. Idag har jag jobbat dubbelpass så blivit en hel del cyklande så det är tur att det är en fin cykeltur!



I torsdags spelade vi förresten semifinal i fotbollsserien och vi vann! Så nästa vecka är det final som gäller.. Imorgon börjar Brisbane festival med allt vad det innebär och det startas med ett enormt fyrverkeri på kvällen, så vi har bjudit in alla vänner till oss för att förhoppningsvis kunna se en del av spektaklet från balkongen. Så imorgon blir det fullt hus och dagen kommer spenderas med att städa och förbereda inför kvällen.

 


Skatorna attackerar!

Under september går tydligen skatorna här till attack för att de häckar då. Så kommer man för nära deras bon blir de aggressiva. På vissa cykelhjälmar finns det roliga plastband som spretar ut och vi har undrat länge varför folk har dem. Nu har vi då fått det förklarat att det är för hålla skatorna borta ifrån att gå till attack. Haha lite rolig förklaring men det är nog ingen höjdare att bli attackerad av en fågel usch. Tydligen väljer de oftast blonda offer så i så fall går jag ju säker..=)

Tips för att undvika att bli attackerad är att titta rakt mot dem, bära paraply eller hatt som "man gärna får sätta ett par solglasögon på i nacken eller sy på ett par ögon på baksidan av hatten".. hmm ska bli intressant att se ifall jag kommer stöta på någon människa med ögon i nacken denna månaden=)


Har inte tagit någon bild själv så här är en lånad.


Brisbane

Göteborg

RSS 2.0