Dimma!

Så här såg det ut kl 6 i morse, dimmigt så man knappt kunder se något! Jag skulle jobba morgonpass på fritidset och cykla dit.. men jag tog det lugnt och det gick bra. CityCat (färjan som går på floden) gick inte alls och även flygplatsen var stängd. Det har lättat nu framåt lunchtid.



En rolig (snarare äcklig) grej som jag nog inte berättat om är att Aussiemännen härnere kör till affären/bensinmacken barfota och går alltså runt och handlar utan skor. Sen åker de hem och lägger sig i soffan. Det vanligaste är ju att de har flipflops jämt och ständigt vare sig det är vinter eller sommar, men vissa gör helt utan. Det är ett roligt folk hehe.

Fina färger..

Ännu en härlig kvällsbild! Nu har vi en bil på gång, en röd toyota yaris som vi hade hemma fast nyare modell=) Förhoppningsvis blir köpet av imorgon om allt går som det ska! Jag är precis hemkommen från Mel och har gosat med Zaffa där en stund. Strax blir det jobba på fritidset och ikväll fotbollsmatch. Imorgon blir det tjejmiddag och om vi får bilen så blir det utflykt i helgen!! Beroende på väder får vi se om det blir stranden, upp i bergen, regnskog eller kanske IKEA hehe. Ha en skön torsdag!


Tvillingbanan


Två bananer i en!


Puppy!

Nej, tyvärr är han inte vår=( Oskars jobbarkompis Andrew och flickvän Mel fick honom i lördags, en 8-veckor gammal sötnos kallad Zaffa! Här har ca 80% av invånarna hund, vilket är väldigt många! Det härliga klimatet gör att de kan vara ute året runt och många bor i hus som är upphöjda (kallade Queenslanders) så hundarna kan ha sitt egna lilla bo under huset.



Vi var och såg Inception på bio i helgen, en väldigt intressant och fascinerande film som vi båda kan rekommendera!


Sommarpratarna

Det är så underhållande och intressant att lyssna på sommarpratarna i P1 och som tur är går de ladda hem helt lagligt från sveriges radios hemsida! Jag är nyss hemkommen från en promenad med Michael Bindefeldt och i sitt program nämner han GISLAVED! Blev väldigt förvånad när jag hörde hembygden nämnas=) Han gjorde en jämförelse av Gislaveds invånare gentemot hur många judar som dödades på ett av koncentrationslägren under andra världskriget. Så det var egentligen inget som handlade om Gislaved. Hittills har jag lyssnat på Eva Dahlgen, Stig Larssons "änkasambo" och Amanda Jensen. Ingen favorit än så länge. 

Än så länge har vi absolut inga planer för helgen, så vad som helst kan hända!=) Skön semester på er därhemma och ett STORT GRATTIS till mamsen och Inga på deras dag!!

Jag och Dalai Lama

Förmiddagen har spenderats liggandes i gräset och läst Dalai Lama, hur avkopplande som helst!


Mysiga vägen ner till South Bank

Snart är det dags att cykla de 25 minuter det tar till fritidset i Toowong. Ikväll är det fotboll som gäller!


Vackert!


Vinterfest

Igår var vi på vinterfest hos Martina och Nathan. De hade gjort deras baksida jättemysig med ljus och en brasa som hjälpte oss att hålla värmen, tillsammans med den goda hemgjorda glöggen. Vi åt grillat med lite av varje till, alla hade med sig något så det var som ett knytkalas. Det var bara 11 grader ute så det var skönt med brasa och varm glögg=) Som ni kan se hade de fyllt en uppblåsbar pool med is och varierande drycker!=)



När det gäller bilen vi tittade på så tyckte vi den var för fin- konstigt nog. Men vi kommer bara att använda den till utflykter på helgerna så det känns onödigt att en fin bil bara ska stå i garaget under veckorna. Så vi kikar vidare.. Oskar provkörde och det fungerade bra att göra allt omvänt, växla med vänster hand ibland åkte dock vindruttorkaren på istället för blinkers=) Inte så farligt, det viktigaste är att hålla bilen på rätt sida vägen!

Cloudland

Här kommer några bilder från vår utekväll i fredags, de flesta bilderna är från Cloudland som är en nyöppnad bar med helt otrolig arkitektur och inredning. Det är flera våningar med olika teman men tyvärr blev "överblicksbilderna" inte bra alls. Bilden på Oskar som beställer i baren ger en bild av hur häftig den baren är iaf=) Bilden på den långa gången med lampor är in till toaletten. Sen är det bilderna på oss med våra grannar och ett gäng engelsmän.  Ett rolig kväll!

 


Biljakten har börjat..

Nu har vi börjat leta efter en bil att köpa på allvar så på lördag ska vi titta på den första! Vi har bestämt oss för en Toyota Yaris eller Corolla. Vi vill ha en liten, smidig och säker bil som främst kommer att användas till dags- och helgutflykter. Det ska bli så skönt att kunna hitta på lite mer saker och inte vara beroende av bussar. På lördag kväll är vi bjudna hem till Martina och Nathan på en vinterfest. Det kommer bjudas på plockmat, egengjord glögg och lite julkakor. En vinterfest med lite jultema tror jag det ska vara. Det ska iaf bli jätteroligt att se hur de bor och träffa alla, vi kommer vara ca 20 personer! Så i helgen blir det fullt upp med fest två dagar i rad=)

Idag är jag ledig vilket är väldigt skönt. Så jag och Mel har varit på ett shoppingcenter halva dagen. Mel är Oskars jobbarkompis flickvän som precis flyttat hit från att ha bott några timmar söderut. Vi hittade några plagg var och det var väldigt lugnt och skönt att shoppa på en vardag, på helgerna är shoppingcentren fyllda med folk. Ikväll är det fotbollsmatch som gäller!


Grillfest och jobb

I lördags var vi på en grillfest/30-årsfest som vår granne hade. Oskar har tränat samtidigt som honom en dag i gymmet och då blev vi bjudna. Det är ett engelskt par i vår ålder. Festen började kl 14 och det kom ca 15 personer. Mest engelsmän, några Aussies, Kiwis och en norrman. Norrmannen hade bott i Kungälv i 6 år så pratade hur bra svenska som helst, nu bor han i Perth i västra Australien men jobbar här ibland. Det var en mycket trevlig dag och framåt kvällen gick vi vidare till en bar nere vid South Bank. Det var en riktigt trevlig kväll men kl 23 var alla helt slut efter att ha börjat så tidigt så då gick vi den fem minuters långa promenaden hem. Härligt att bo så nära och bra! På fredag ska vi gå ut med det gänget igen, kul!

Efter att ha känt oss lite halvrisiga hela förra veckan vaknade vi väldigt pigga på söndagen, alkoholen hade dödat allt=) Så jag mötte upp Nicole för en skön långpromenad längs floden och en fika efter det.

Igår var sista dagen på barnens skollov så nu är det tillbaka till att jobba fritidstimmarna efter skolan. Det har varit kul och annorlunda att jobba under lovet och jag har lärt känna barnen mer. Vissa är bara för mysiga=)

Jobbet på hair loss studion går bra, jag kommer in i det mer och mer. Jag tänkte bara klargöra lite om vad företaget gör. Det är en studio dit människor kommer som upplever hårbortfall eller att de är tunnhåriga, främst män. Åldern är mellan 20-45 år skulle jag säga, de flesta runt 30 år. De behandlas med laser och produkter, vilket gör att hårsäckarna väcks till liv och deras hår börjar växa igen. Det får inte ha gått mer än 7 år sedan kunden började bli tunnhårig för att håret ska kunna börja växa igen, har det gått längre tid är det försent. Min uppgift i företaget är att informera kunderna om produkterna, använda dem på dem och ge dem massage på axlar, nacke och hårbotten. De behåller kläder på och massagen sker sittandes, vilket är väldigt bra. Männen som kommer dit är uppenbarligen måna om sitt utseende och tar hand om sig själva. Vissa av kunderna som återkommer varje vecka har jag lärt känna bra nu och det är väldigt kul att prata med så många olika trevliga människor. Eftersom massagen är sittandes istället för liggandes så är det lättare att prata och mycket roligare att massera. De flesta blir det många roliga diskussioner med, men vissa märker man vill ha det tyst så de kan slappna av helt och hållet och ibland även somna=) Antalet kunder varierar varje dag, vissa dagar har jag fullt upp andra dagar väldigt få. När jag har tid över hjälper jag till i receptionen med lite av varje, vilket också är kul. Jag gillar mitt jobb helt enkelt=)

Idag är det en fin vinterdag på ca 23 grader så jag ska sätta mig ute och läsa lite innan jobbet. Ha det så bra i hettan därhemma!

Australien!

Här kommer ett underbar reklamklipp om Australien som visas på bion här ibland. Man förstår verkligen varför det är ett så populärt land! Enjoy=)


Fullt ös på Fritids

Både jag och Oskar har känt oss halvrisiga hela veckan med halsont, snorande och allmänt låg energi. Det är många som har vinterinfluensan men förhoppningsvis klarar vi oss med den mildare varianten. Så den här veckan har varit väldigt lugn och nästan bara bestått av jobb och vila. Vi skippade fotbollsmatchen. Idag har det varit fullt ös på fritidset och jag är helt slut! Det har varit många aktiviteter på fritidset nu när det är lov. Idag hade vi en stor hoppborg i trädgården, ansiktsmålningar och sandslottstävling i sandlådan.. många exalterade barn som resulterade i en väldigt trött Ki. Efter jobbet träffades jag och Oskar i stan, köpte sushi och satte oss i en park och myste. Ikväll ska vi nog gå på bio och se Toy Story 3 i 3D=)

Barnens matlådor är väldigt intressanta här måste jag säga, som mellanmål äter de popcorn, kakor, chokladbitar, ost, chips eller frukt- varje dag. Det är inte så nyttigt, däremot har jag ingen koll på om det skiljer sig från vad barn i Sverige äter. I vanliga fall har de alltid skoluniform på sig vilket gör det svårt att se skillnad på dem men de senaste veckorna har de varit så söta i sina egna kläder och lättare att hålla reda på. Jag tog några foton med min mobil idag, vet att det sista är suddigt men det framgår ändå vad som är på bilden=)



Förresten så är nya besök inbokade! Över jul och nyår kommer Lotta, Oskars mamma! Likaså har Hanna min goa göteborgsgranne bokat en femveckorsresa till Australien! Jag säger bara välkommen flickor!=)


Beautiful sunset!


Häromkvällen såg det ut så här från vår balkong, då är det nästan så jag får nypa mig i armen för att inse att det verkligen är så vackert. Vi har det bra=)


Kustpromenad och party!

Helgen har varit kanon! Igår tog vi tåget ut till havet och gick en promenad i det vackra vädret, dock blåste det lite kallt men det var väldigt skönt i solen.



På kvällen var det äntligen dags för party och en ordentlig utgång med tjejerna! Det blev en väldigt rolig kväll med mycket prat, alkohol och dansande=) Jag tog en taxi hem efter 4 på morgonen, två av tjejerna hade varit kvar till kl 6! Och då är jag ändå yngst i gänget hehe. Kul var det i alla fall och idag mår jag bra så det är gött att inte vara bakis som jag hört att vissa andra är=) Här kostar ett glas vin ca 45 kr, en öl 40 kr och en drink 60-100kr, så det skiljer inte så mycket från hemma. På de ställena vi var tog de inga inträden och jag tror inte att de gör det här, inte heller har de någon garderob man måste lämna jackan i (kanske för att jacka bara används några veckor per år om).


Fixat australiensiskt körkort!!

Vi har just fixat körkort härnere! Beroende på vilket land man kommer från så måste man uppfylla vissa krav. Sverige ligger alltid bra till hos andra länder så det enda vi behövde göra var att visa upp några papper och sedan betala för kortet, sen var det klart! Verkligen skönt att slippa skriva testet! Nu ska vi bara köpa en bil och lära oss köra på fel sida vägen..;-)

Den här veckan har varit kall och mulen. Temperaturen har varit nere på 7 grader på morgonen och runt 16 på dagarna. Jag vet att det egentligen inte är kallt men jag har frusit, särskilt när jag jobbat på fritidset brr! Har haft flera lager på mig och även vantar emellanåt, det låter helt sjukt men husen här är ju svinkalla med sina tunna väggar och ingen isolering så vinden blåser rakt igenom. Likaså äger jag inte heller några varma kläder, har bara sommarjackor så det vara en anledning till att jag fryser. Solen skiner ju för det mesta och då stiger temperaturen rejält så den här kalla veckan har varit ett undantag. Eftersom jag kommer från nordliga Sverige så tror folk här att det är omöjligt för mig att frysa, men jag säger då att jag aldrig har frusit inomhus hemma. Likaså tycker de jag är galen som cyklar i "kylan". På hair loss kliniken är det varmt och skönt.

Veckan har varit riktigt bra, i måndags hade jag fullt upp på det nya jobbet och masserade sex klienter. Hälften av dem var nya som provade på behandlingen och två av dem anmälde sig till programmet direkt efter, vilket kändes skönt eftersom det är målet. Jag börjar känna mig mer bekväm med produkterna och trivs jättebra med både kunder arbetskollegor. De andra dagarna var mycket lugnare så då fick jag hjälpa till med lite av varje i receptionen, fixa lite i behandlingsrummen och prata med folk. Underbart jobb! Igår jobbade jag en heldag med barnen och trodde jag skulle vara helt slut efter det, men nu när de har lov och är på fritidset hela dagarna är de mycket lugnare och mer avslappnade. Det var en härlig dag med många kreativa aktiviteter som är minst lika nyttiga för mig som för barnen=) På kvällen hade vi fotbollsmatch igen och vi vann! Jag gjorde mål men inte Oskar haha=) Tjejernas mål är värda dubbelt så mycket som killarnas för att det ska bli ett mer rättvist spel. Efter det blev det mys med middag och rödvin=) Ikväll ska vi ut och käka med Oskars jobbarkompis Andrew och hans tjej Mel.
Någon hade gjort en fin sandskulptur idag vid city poolen

Haha en rolig skylt jag såg på en allmän toalett. Existerar förmodligen för att det bor ganska många asiater här som inte är vana att sitta ner på ringen när de är på toaletten.. =)

Vår 5-årsdag!♥

1 Juli är inte vilken dag som helst utan min och Oskars 5-årsdag! Vi har haft fem helt underbara år tillsammans och hoppas på många många många fler=) Jag hittade ingen ny bild så ni får nöja er med en gammal=) Vi har inga stora planer för att fira utan skjuter lite på det. Men något mys ska vi allt hitta på!

"You may only be one person to the world, but you may also be the world to one person"



Brisbane

Göteborg

RSS 2.0