Stradbroke och Mount Coot-tha

Utflykten till Stradbroke Island var underbar! Vi grillade vid havet, badade och såg en känguru och två delfiner! Delfinerna var tyvärr på långt håll bara, de lekte ute i havet. Framåt kvällen kommer de närmare stranden (på ett visst ställe) och vi var där, men var tvungna att åka därifrån ganska tidigt för att hinna med färjan. Eftersom det är långhelg här så var alla campingar och boenden fullbokade så vi var bara iväg på en dagstur och var tvungna att hinna med sista färjan hem. Andrew körde runt och visade alla intressant platser på ön, verkligen skönt med bil. Killarna fiskade även en stund men fick inget napp, det var ett gäng bredvid som fick däremot fick napp.

Det finns hajar utanför Stradbroke och för ett par år dog en person efter att ha blivit attackerad.. lite obehagligt! Det finns säkra platser att bada på samt platser där det står varningsskyltar om att hajar kan förekomma (vi badade bara där hajarna inte håller till, så ni inte tror annat=)). Även om det är skrämmande med hajar så är det faktiskt fler i världen som dör av att bli ihjältrampade av elefanter än av hajattacker.. lite intressant fakta!

Barbeque time!Scary!

Igår låg vi några timmar vid poolen och bara njöt av det härliga vädret. Sen tog vi bussen till Mount Coot-tha, ett berg ca 30 minuters resa från stan. Där finns en fin utkiksplats som har utsikt över hela Brisbane och ut till havet. Vi såg till och med vår lägenhet=) Det ligger även en botanisk trädgård där som vi strosade runt i ett par timmar. Vackra blommor, härlig regnskog, massa annat fint och även lite fula äckliga spindlar..

Nu sitter vi faktiskt och lyssnar på svensk morgonradio och igår tittade vi på solsidan, internet förkortar verkligen avståndet hem=) Snart ska vi iväg och grilla, blir att testa kängurukött idag..!

Vy över hela BrisbaneStjärnfrukt, tyvärr omogen..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Brisbane

Göteborg

RSS 2.0