1-årsdag

Idag är det 1 år sedan vi lämnade Sverige och flyttade hit. Tänk att ett helt år har gått, ibland känns det som vi varit här längre medan det emellanåt känns som vi bara varit här ett par månader. Vi har fått hyfsad koll på hur saker och ting fungerar men man förvånas konstant och lär sig nya grejer. Saker och ting går lättare men ibland slår frustration och förvirring till. Det har varit ett underbart och utvecklande år och vi känner oss inte färdiga än med vårt äventyr här. Varken jag eller Oskar har haft någon stark hemlängtan, men självklart är saknaden av familj och vänner stor. Vi hade turen att träffa många bra vänner tidigt och kom igång med fritidsaktiviteter vilket underlättar processen att "komma in i det nya livet". Oskars jobb visade sig vara ett kanonjobb och ett bra företag och jag hade turen att hitta två trivsamma jobb relativt fort. Nu när vi har vårt egna hem med egna grejer känner vi oss redan mer hemma än vi gjort tidigare. Vi känner oss så lyckligt lottade som får vara med om allt det här och uppskattar verkligen vårt fantastiska liv härnere!!


Första bilden på ett förväntansfullt och vilset par..

Lite skillnader och reflektioner agående Aussie:
  • Främlingar kan börja prata med en när som, något som jag tycker är väldigt roligt fast ovant
  • Jag har vant mig att bli kallad darling, love, hun, sweetie i alla möjliga situationer av främlingar
  • Hitta vår väg runtom stan och jag känner mig hyfsat bekväm med att köra bil på fel sida
  • Byråkratin med alla papper här känns så gammaldags
  • Korta uppsägningstider när det gäller jobb och boende, inga 3 månader här inte!
  • Man måste vinka till sig bussen, även om man står vid en busshållslats och tacka chauffören när man stiger av
  • Gratis allmänna toaletter överallt som är välskötta
  • Aussie är inte lika jämställt som Sverige (men hur många länder är det)
  • De flesta skolor är uppdelade pojk- och flickskolor och alla bär uniformer som ser ut att vara från tidigt 1900-tal. Man kallar sin lärare vid efternamn, inte förnamn.
  • Sportgalningar, folk är som tokiga i sin rugby, cricket och australian football
  • Den största skillnaden är ju det underbara vädret (även om det varit ett riktigt dåligt år, men ändå bra för oss svenskar=)). I och med vädret är det en stark utomhuskultur här vilket är härligt! Folk älskar sina barbies! (BBQ)
  • Medan vi svenskar har en tendens att supa till rejält på helgen så smådricker folk mer här under veckorna.
  • Det är varningstexter på varje film innan den börjar som berättar vilken ålder den lämpar sig för
  • Reklam är oftare men kortare här, de är hysteriska högljudda och bara störande. Tv-program börjar på konstiga tider några minuter i eller över hel timme
  • Det är mycket välgörenhet på ofta kreativa sätt, även pubar kan sälja små grejer och ofta kör de en kampanj där man ska klä sig på ett visst sätt och det pratas om det på nyheterna för att uppmärksamma det mer. Det är bra. I och med naturkatastrofer som händer lite då och då måste folk vara hjälpsamma för att klara sig. Här är inte ensam stark, utan tillsammans är stark. Väldigt hjälpsamma människor måste jag säga!

Kommentarer
Postat av: Hanna Isaksson

Många likheter med UK... Förutom vädret då, även om det är klart bättre och varmare här än Svea. Vem vet, vi kanske joinar er over there när vi är klara med UK :)



Låter underbart att ni trivs så bra med livet och nya lägenheten!



Kram på er, vi tänker på er.



Hanna

2011-03-10 @ 00:18:15
Postat av: Ki

Ja det hoppas jag verkligen ni gör, kan faktiskt se det framför mig=) Skulle va så kul om ni flyttade ner! Eftersom ni är vana vid UK, innebär flytten hit bara bättre väder och lite längre avstånd hem..



Kram!

2011-03-10 @ 00:39:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Brisbane

Göteborg

RSS 2.0