Jul

Här kommer första bildbeviset att Lotta är här=) Igår åkte vi ut till Bribie Island som är en ö ca 50 min bilfärd från Brisbane, där vi solade, badade och hade det riktigt härligt! Efter det åkte vi till ett shoppingcentrum och shoppade lite. Ute är ca 30 grader och inne i affärerna är det kanske 23 fast det känns som 20.. visst är det skönt med AC men det är lite överdrivet när man behöver ta med en tröja för att inte behöva frysa inomhus!

Det är ganska mycket dekorationer och granar och vissa affärer spelar julmusik, ganska likt hemma tycker jag. Men här firar de jul på juldagen så nedräkningen är till det. Likaså har de ju inte mysiga lucia eller första till fjärde advent, julmat verkar de inte veta vad det är, kalkon är väldigt populärt vad jag förstått. Annars äter de tydligen mycket seafood till jul för att det är för varmt med annan mat. Julbord är inte så stort som hemma, men jag har sett att de erbjuder Christmas dinner på några restauranger men vet inte vad det innebär. Julfesterna med jobb innebär inget juligt alls. På en av mina kompisars julfest hade de funderat på vilket tema de skulle ha för JULfesten.. hmm jul kanske?? Nepp julfest innebär vanlig företagsfest, alltså att äta och dricka gratis med sina kollegor.

Vi har inte mycket julstämning, känns bara fel i värmen. En lustig grej som en kompis berättade var att när hon reste i europa under sommaren så fick hon julkänslor när värmen kom, eftersom hon förknippar jul med sommar och värme. Men de vet att julen "ska vara vit", filmer de ser och vykort de skickar är på snöiga landskap. Snön kommer bara inte hit=)


Lotta och Oskar framför en av köpcentrets fina granar.


Kommentarer
Postat av: sarah

ser inte helt juligt ut med julgran och shorts och kjol :)

2010-12-19 @ 11:36:13
Postat av: Anette

Ser ju inte så juligt ut! Skönt att höra att regnet har givit vika för solen. Lotta hade tur att hon åkte som hon gjorde. Just nu är det snökaos på de flesta europeiska flygplatser. Folk ligger på golvet i väntsalarna o väntar på att planen skall kunna lyfta. Inget för dej Lotta. Vi syns på skype på jul! Kram Anette

2010-12-20 @ 10:29:14
Postat av: Birgitta & Sven Högberg

Vi skickar mer än gärna över snö till er här har vi fått mer än vi behöver. Lotta passa på att köp en lott du vinner säkert. hade du rest någon dag senare hade du inte firat jul där du nu befinner dig. Granen överträffar Coop:s exemplar. Hälsa alla o ha det så skönt.

Birgitta & Sven

2010-12-20 @ 11:15:04
URL: http://koiz.blogg.se/
Postat av: Gustav, Agneta, Hanna och Lars

Hitta ni ingen mindre julgran? verkar vara plast, God jul! Hälsningar Gustav,Hanna,Agneta och Lars

2010-12-23 @ 17:37:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Brisbane

Göteborg

RSS 2.0