Stark hjälparanda

Vattnet sjunker undan med en hög hastighet, vilket är jättebra! Vid lunchtid sa de att floden sjunkit 2 meter sen igår! Hus och byggnader kommer fram igen, vägar och promenadstråk dyker upp, men så mycket skit gegga och söndriga grejer det finns överallt. Det är nu efterarbetet börjar, det kommer ta lång tid att återställa och kosta otroliga mängder med pengar..Likaså är det stor risk för sjukdomsspridning och smutsigt vatten mm.

Oskar har jobbat hemifrån idag med medan jag o grannarna gått runt i stadsdelen bredvid och hjälpt till med det som behövts. Detta området var vissa bilder jag la upp ifrån bl.a bilden där man såg toppen av skyltarna sticka upp, alltså hårt drabbade områden. Idag var bara gegga kvar.. Vissa hus var helt ofattbara att gå in i, skicket av husen och möblerna.. allt var bara blött och geggigt. Det är otroliga mängder av människor som hjälper till, inte bara grannar utan folk från andra sidan stan. Bara där vi var sa de på nyheterna att det hade kommit hundratals bilar i morse för att hjälpa till. Vi hjälpte till i tre hus, varav alla var otroligt tacksamma. Vissa höll ett glatt och positivt humör medan andra fortfarande var chockade och ledsna över sina förluster. Bara att hjälpa till att slänga grejer, personliga saker som blivit helt förstörda var hjärtskärande. Men människorna håller sig imponerande starka och positiva, vilket är skönt att se. Vi tackar alla hemifrån för er omtanke och era tankar på oss under översvämningarna!


Massor av bilar kommer för att ge en hjälpande hand.


Första huset vi hjälpte till i, förstörda grejer slängs ut på gatan och blir upphämtade av kommunen.


Andra huset hade många hjälpare och kommit långt i röjandet, här hade vattnet täckt hela biljardbordsbenet.


Belgisk TV kom och hälsade på, ställde frågor och filmade mig så mycket att kameramannen bad om ursäkt för att vara jobbig=)


Tredje huset, ett Queenslander hus (2 meter upphöjt och öppet under) hade fått vatten ändå upp till fasadens fjärde bräde som ni kan se är lite brunare. Deras hus var otroligt förstört och vi fick slänga nästan alla möbler för de hade inte hunnit få ut något innan vattnet kom..

När vi började hjälpa till hade de inte fått ut några grejer, men efter ett tag hade vi fyllt hela deras trottoar.
Lera överallt som tur var trillade jag aldrig även om det var nära ett par ggr!



Kommentarer
Postat av: Johanna

Va skönt o höra att det går åt rätt håll!! Har tänkt på er massor o följt nyhetssändningarna. Fruktansvärt för alla människor som fått så mkt förstört. Är väldigt glad att ni klarat er oskadda.



Massa kramar!!!

2011-01-14 @ 13:21:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Brisbane

Göteborg

RSS 2.0