Översvämningarna stiger..

Det kommer mer och mer vatten, senaste 24 timmarna har det hänt otroligt mycket! Så många delar av stan ligger under vatten och det har gått så fort att folk knappt hunnit rädda sina hus. De kommande 24 timmarna sägs det öka 1 meter till och toppen ska nås imorgon på 5, 5 meter över sin normala nivå. Sedan igår kväll har floden stigit 1,5 m och promenaden vi tog igår kväll kunde vi inte ens komma i närheten av, så otroliga vattenmängder! Längs floden flyter allt möjligt och fort går det, tom en restaurang som låg i vattnet slets loss och kom flytande i floden för några timmar sedan. 100 000 hus tros kommer förstöras och 80 stadsdelar i Brisbane är översvämmade. Strömmen är avstängd i många områden, vi får bara avvakta och se hur länge vi får behålla vår.

Det har regnat nästan konstant i en vecka och idag skiner solen..ändå ökar flodens vattenmängd hela tiden. Det är verkligen helt ofattbart vilka vattenmängder det är och hur fort det ökar! Vi var ute på promenad i morse med grannarna och tänkte försöka hjälpa till någonstans att fylla sandsäckar mm men poliserna sa till oss att det redan är försent och att vi skulle ta oss själva till säkerhet. Vi är väldigt säkra där vi bor.


Kolla in skyltarna..!


Vattnet är ca 2 m högt under mannens altan och han är kvar i sitt hus..


En man paddlar ut från sitt hus och försöker rädda värdesaker


Promenadväg..


Restaurangen fortfarande på plats igår kväll


Delar av restaurangen som kom flytandes


South Bank pool, dröjer inte länge förrän den översvämmas


Kommentarer
Postat av: Liselott

Helt otroligt! I svensk tv hade dom väldigt långa reportage om Brisbane igår kväll. Känns konstigt att veta att det bara var en vecka sen jag gick på promenadvägarna som idag inte ens syns under allt vatten. Hur gick det för Mats o Charlotte? Kom dom iväg hem?

2011-01-12 @ 09:05:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Brisbane

Göteborg

RSS 2.0