Naturkatastrof..

Queensland har drabbats av en ordentlig naturkatastrof som nu även nått Brisbane. Igår drabbades Toowoomba som är en stad ca en timme från Brisbane av en rejäl flodvåg på ca 8 meter även kallad tsunami. Bilder och filmer på nyheterna är hemska! Minst 8 personer har dött och över 72 personer är saknade.. Många stadsdelar har blivit evakuerade och både jag och Oskar blev hemskickade från jobbet. De har stängt ner stora delar av stan och folk tar sig hem och försöker rädda sina hem och ägodelar. Vägar stängs av och det tog över en timma för mig att komma hem från jobbet och då är det bara 5 km hemifrån... Vi fick stänga fritidset pga risken för översvämning och tillfälligt flytta barnen till en sporthall. 

Just nu är dammarna fulla, överfyllda rättare sagt på 170 % av sin kapacitet så nu ska de öppnas och floden kommer därmed att översvämmas ännu mer. Folk laddar upp med mat i risk av isolering och utan el. Vi har det bra på vår sjunde våning och det känns väldigt tryggt att bo där vi gör! Vi har vänner som drabbats av översvämningen och kommer förmodligen ha nattgäster. Challan och Mats flyg går imorgon lunchtid men de bestämde sig för att åka idag, så de är redan på väg med tåget. Bilvägen dit är redan avstängd så det var nog ett smart drag av dem! Vi tog en liten promenad ner till floden för att se hur det ser ut så här kommer några bilder på ett översvämmat South Bank.


Kommentarer
Postat av: Birgitta & Sven Högberg

Hej!

Vi följer utvecklingen via radio och TV och det ser inte bra ut för tillfället. Ni får vara försiktiga, ta inga risker, olyckan kan fort vara framme tänk på det. Här har vädertjänsten lovat att vi ska få den normala vintern tillbaka vilket vi är glada över. Hoppas det löser sig för er snart. Ha det så bra ni bara kan.

Hälsn.

Birgitta & Sven

2011-01-11 @ 11:26:35
URL: http://koiz.blogg.se/
Postat av: Margaretha och Göran

Brukar ge er beröm för alla vackra bilder...

men den här gången är de mer skrämmande...

Skönt att höra att du låter trygg men var rädda om er.

Vi tänker naturligtvis på er och hoppas att läget förbättras så snart som möjligt!

Kram

2011-01-11 @ 21:30:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Brisbane

Göteborg

RSS 2.0